Vedonlyönnin pelimuodot

ALOITTELIJAN OPAS VEDONLYÖNTIIN

Pelimuodot

Rahapeliala on yksi maailman nopeimmin kasvavimmista aloista. Nykypäivänä rahapeliyrityksiä on jo useita satoja, joista erittäin moni toimii Maltalta käsin. Maltan lainsäädännön avulla rahapeliyritykset saavat tarjota palveluitaan myös rajojen yli toisiin maihin. Koska rahapeliala kasvaa rajusti, se tarkoittaa yhä parempia palveluita, tarjouksia ja pelimuotoja. Vedonlyönnissä todellisiin huippuotteluihin tarjotaan parhaimmillaan useita satoja kohteita aina siihen, että kuka voittaa ottelun, kuka johtaa ottelua puoliajalla ja jopa siihen, että minkä väristä urheilujuomaa juodaan mestaruuden päätteeksi.

Kertoimet ovat kaiken a ja o, kun lähdetään pelaamaan vedonlyöntiä. Koska rahapelialalla tarjotaan kertoimia valtavan moniin eri lajeihin, kertoimienlaskijat eivät voi millään tarjota kaikkiin otteluihin ja tapahtumiin täysin ristiriidattomia kertoimia. Se tarkoittaa, että sinulla on mahdollista löytää ylikertoimia, jotka kannattaa hyödyntää nopeasti, sillä usein ne tulevat tippumaan. Ylikerroin tarkoittaa käytännössä kerrointa, jolla on mahdollista tehdä suurempaa tulosta verrattuna siihen minkälainen kertoimen pitäisi oikeasti olla. Esimerkiksi livevedon puolella on mahdollista löytää ylikertoimia, joihin on syytä tarttua pikaisesti.

1X2 on todennäköisesti kaikille tutuin vedonlyönnin pelimuoto. Kyseessähän on vedonlyönnin peruspeli. Siinä vaihtoehdot ovat kotivoitto 1, tasapeli X ja vierasvoitto 2. Voit pelata vaikka yhtä ottelua kerrallaan tai vaihtoehtoisesti voit kerätä kupongille useamman ottelun rivin.

Yhdistelmävedosta on kyse silloin, kun sinulla on useita kohteita samalla kupongilla, ja enemmän valinnanvaraa panostamisen suhteen. Yhdistelmävedot eivät käytännössä ole erilaisia pelimuotoja, vaan tarjoavat erilaisia tapoja panostaa samaan riviin. Usemman kohteen kupongista on löydettävissä kohtia kuten “tuplat”, “triplat” ja “neljän yhdistelmät”.

 

vedonlyöntivihjeet ja Unibet
aloittelijan opas vedonlyöntiin: pelimuodot
vedonlyöntivihjeet ja veikkaushuone

 

Tuplamahdollisuudesta puhutaan silloin, kun veikataan ottelulle kahta erilaista lopputulosta. Tämä on tapa pelata, jos et ole varma siitä, että kuinka ottelussa tulee lopulta käymään Saatat olla esimerkiksi sitä mieltä, että on todennäköistä että toinen voittaa, mutta tasapelin mahdollisuus on hyvin realistinen ja mahdollinen. Silloin yksi vaihtoehto on, että veikkaisit molempia pelivaihtoehtoja. Tuplamahdollisuuksissa kertoimet ovat pienempiä verrattuna 1X2-pelimuotoon, mutta niin ovat myös todennäköisyydet osua oikeaan.

Tasoitusvedot ovat hyvä pelimuoto etenkin silloin, kun pelataan otteluita, joissa kohtaavat suuri ennakkosuosikki ja altavastaaja. Tasoitusvedoissa annetaan useimmiten toiselle joukkueelle “yksi eteen”. Ottelu tavallaan alkaa tilanteesta, jossa toinen joukkue on jo tehnyt maalin, freimin, erän tai jonkin muun tilastoihin tulevan asian ennen kuin ottelu on alkanut. Tämä on silloin mielenkiintoinen ja järkevä pelitapa, jos uskoo toisen joukkueen olevan niin selkeästi vastustajaansa parempi, että on valmis antamaan vastustajalle jopa tasoitusta. Kerroinasettelussa tasoituskohteita voidaan antaa useiden maalien, freimien tai erien verran. Kun puhutaan “tasapelittömästä tasoituksesta”, toiselle joukkueelle voidaan antaa esimerkiksi puolikas maali eteen. Tässä tasoitusmuodossa tasapeliä ei voi tulla, koska tasoitukseen kuuluu puolikas maali. Tasoitusta voidaan antaa periaatteessa minkälainen lukema tahansa, kunhan se on puolikkaita. Mikäli tasoitus on muotoa +0, tällöin tasapelin sattuessa panos palautetaan vedonlyöjälle. Tasoitus voi olla myös muotoa +0,25, jolloin puolet panoksesta asetetaan valinnalle +0 ja puolet valinnalle +0,5. Tällöin tasapelin sattuessa puolet panoksesta palautetaan ja puolet hävitään ja joukkueen voittaessa vähintään maalilla veto tietenkin voittaa koko kertoimellaan. Termi on nimetty Asian Handicapiksi sen itämaisen alkuperän takia. Aasialaiset tasoitusvedot ovatkin saavuttaneet paljon suosiota, ja niitä löytyy tänä päivänä jokaisen vedonlyöntiyrityksen kohdelistalta.

Yli ja Alle -vedot ovat pelimuotoja, joissa veikataan ottelun maalimääriä, freimimääriä, erämääriä tai jonkin muun tilastoihin tulevan asian määrää. Useimmiten tapa lyödä vetoa ottelun maalimäärästä. Vedonvälittäjä antaa kertoimet sille, jääkö esimerkiksi maalien määrä alle vai meneekö se yli. Esimerkiksi SM-liigaottelussa KooKoon ja Tapparan välillä voidaan veikata, että nähdäänkö ottelussa alle vai yli 4,5 maalia. Mikäli ottelussa tulee viisi maalia, kyseessä on yli-valinta. Mikäli nähdään neljä maalia tai vähemmän, kyseessä on alle-maalimäärä. Peliyhtiöt tarjoavat eri kokoisia vaihtoehtoja, kuten alle vai yli 6,5 maalia tai alle vai yli 7,5 maalia.

Tulosveto on erittäin suosittu tapa lyödä vetoa, sillä osuessaan voitot voivat olla erittäin suuria. Tulosvedossa ei pelata sinällään vain ottelun voittajaa, vaan tulosvedossa veikataan ottelun tarkkoja loppulukemia. Koska tarkan lopputuloksen ennustaminen on todella vaikeaa verrattuna esimerkiksi tasoitusvetoihin tai puhtaaseen 1X2-pelimuotoon, kertoimet ovat myös erittäin korkeita. Mikäli pelaa useita tulosvetoja samalla kupongilla, kertoimet voivat nousta tuhansiin tai vieläkin suurempiin lukemiin.

Lue myös:

 

veikkaushuone 5 euroa

Ilmainen Rizk of Wheel onnenpyöräytys!

Ilman talletusta saat pyöräyttää ilmaiseksi "Rizk of Wheel" onnenpyörää. Pyöräytä ja voitot saat pitää ilman talletusta. Tallettajalle 200% 100€ bonus eli esimerkiksi talleta 50€, saat 100€.