Rahapelit K-18

Rahapelit ja Veikkauspiste on K-18 eli ei sallittuja alle 18-vuotiailta. Pelaa vastuullisesti.

Rahapelien K-18 ikäsuositukset

Rahapelaaminen on monille mukava harrastus, mutta joillekin se saattaa tuottaa ongelmia, jotka voivat vaikuttaa ihmissuhteisiin, koulu- ja työpaikoilla suoriutumiseen sekä moniin muihin asioihin. Rahapelaaminen ei ole sallittua alle 18-vuotiailta, ja edellämainittua sääntöä ja lakia tulee valvoa ja noudattaa tarkasti. Rahapelaaminen on mahdollisuus suuriin voittoihin ja muihin positiiviisiin asioihin, mutta sääntely ja ikärajat ovat tehty siksi, että uhkapelaamista halutaan suojella alaikäisiltä.

k 18 rahapelit ja vastuullinen pelaaminen

Kansainväliset peliyhtiöt, joista voidaan mainita esimerkiksi Unibet, Betsson ja Guts ovat vastuullisen pelaamisen kannalta erittäin hyviä esimerkkejä. Kaikki peliyhtiöt eivät ole vastuullisen pelaamisen mallioppilaita, mutta peliyhtiön lisenssi vaatii sen, että jokaisen asiakkaan henkilöllisyys tulee tarkistaa. Se tehdään usein ennen ensimmäistä kotiuttamista. Henkilöllisyyden tarkistaminen tarkoittaa sitä, että pelaaja lähettää vaadittavia dokumentteja peliyhtiölle. Sillä torjutaan rahanpesua, rikollisuuden rahoittamista ja yksinkertaisesti sitä, että voitetut rahat päätyvät oikealle omistajalle.

Kun pelaaja tallettaa rahaa tai tekee kotiutuksen, se on suoritettava omilla henkilötiedoilla olevalla talletusmenetelmällä. Mikäli talletat esimerkiksi nettilompakolla, silloin nettilompakkosi tulee olla sinun, eikä se saa olla kenenkään toisen henkilön omistuksessa. Muutamana poikkeuksena on olemassa talletusmenetelmiä, jotka eivät kysy henkilötietoja. Yksi tälläinen on Paysafecard. Kyseessä on niinsanottu prepaid-maksukortti, joka sisältää 16-numeroisen pinkoodin.

Kansainväliset peliyhtiöt tarjoavat usein asiakkailleen mahdollisuuden pelata nettikasinoilla olevia pelejä ilmaiseksi leikkirahan avulla. Se mahdollistaa sen, että pelaaja pääsee tutustumaan haluamaan peliin ennen oman rahan tallettamista ja sen käyttämistä. Vaikka peliyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden leikkirahalla pelaamiseen, alaikäisten paikka ei ole peliyhtiöiden sivustoilla. Vastuullisen pelaamisen kannalta on erittäin tärkeää, että alaikäiset eivät koe tai ajattele, että pelaaminen voisi olla tai tulisi myöhemmässäkään vaiheessa olemaan tapa ansaita elanto. Se on mahdollista, mutta lähtökohta on, että pelaamisen lisäksi elinkeino on ansaittava konkreettisilla töillä.

alaikäisten paikka ei ole peliyhtiöiden sivustoilla

Vaikka rahapelit ja etenkin vedonlyöntiyhtiöt ovat tänä päivänä erittäin näkyvästi erilaisissa urheilutapahtumissa, urheilun seuraaminen ilman rahapelejä on monelle elämäntapa ja toimiva sellainen. Esimerkiksi jääkiekon Liiga, Englannin Valioliiga ja monet muut sarjat ovat huippusuosittuja myös ilman panosten asettamista. Lisäksi on syytä mainita, että vaikka rahapelaaminen on alaikäisten osalta kiellettyä, myös alaikäisillä on mahdollisuus osallistua urheiluun liittyviin kilpailuihin. Yksi tälläinen esimerkki on IS Liigapörssi.

Alaikäisten vanhemmilla on suuri rooli siinä, että vain täysi-ikäiset henkilöt pääsevät pelaamaan peliyhtiöiden sivustoilla. Vanhempien tulee myös huolehtia siitä, että esimerkiksi heidän pankkitilien tiedot eivät jää lastensa näkyville. Rahapelien ikärajat eivät ole tehty kenenkään kiusaksi, vaan samoja lakeja noudatetaan esimerkiksi alkoholin ja muiden päihteiden suhteen. Mikäli olet syystä tai toisesta ollut tekemisissä alaikäisenä rahapelien kanssa ja sinulle on muodostunut peliongelma, hae apua välittömästi. Esimerkiksi Peluuri on erinomainen mahdollisuus saada tilanteeseen tukea.