Jalkapallon otteluennakot ja vakio 26.8.

Jalkapallon otteluennakot eli vakio on Unibet Supertotoon.

Newcastle – Chelsea | Viasat Jalkapallo

Jalkapallon Englannin Valioliigassa Chelsea matkustaa Newcastlen vieraaksi. Kotijoukkue on saalistanut kahdesta ensimmäisestä ottelustaan yhden tasapelin ja yhden tappion, kun taas vierasjoukkueella on alla voitot molemmista kamppailuistaan. Perustasoltaan lontoolaiset kuuluvat myös alkaneella kaudella Manchester Cityn suurimpien haastajien joukkoon. Materiaaliltaan miehistö on isäntiä rajusti laadukkaampi kokonaisuus, mutta uuden päävalmentajan alaisuudessa ensimmäiset kierrokset ovat toki vähän hakemista. Harakat jäivät viimeksi maalittomaan tasapeliin Cardiffin kanssa, vaikka mustavalkoiset olivat vieraissakin ennakkosuosikin asemassa. Viimeisillä sekunneilla tuomittu rangaistuspotkukaan ei tuonut vapauttavaa osumaa. Kesän viimeisissä harjoituspeleissäkin maalintekovaikeudet olivat vahvasti esillä. Sinipaidat ovat mättäneet kahdella ensimmäisellä kierroksella kuusi osumaa, ja maalintekovoimaa on löytynyt heti uuden kauden alussa laajalta rintamalta. Viimeksi Arsenalia vastaan olisi ollut aineksia tehdä enemmänkin kuin kolme osumaa. Tässä taisteluparissa kotietu on näytellyt suurta roolia, sillä miehistöjen neljä aiempaa kohtaamista on päättynyt kotivoittoihin. Näiden tietojen valossa on kuitenkin perusteltua odottaa Chelsean nappaavan täyden pistepotin. Vierasjoukkue on saanut hyökkäysiloaan takaisin, mutta muutokset ottavat toki oman aikansa. Sinipaidat eivät selviytyneet lainkaan Mestarien liigaan, joten miehistöllä ei ole kilpailun tuomaa rasitetta riesanaan. Kun uutta tulemista on haetaan, tämän tyyppiset taistot on pystyttävä voittamaan suurella prosentilla. Lontoolaiset ottanevat vieraissakin pallonhallintaa ja pelitapahtumien vientiä itselleen, kun taas Harakat keskittyvät tiiviiseen puolustuspelaamiseensa ja nopeisiin vastaiskuihin.

Bordeaux – Monaco | Live Stream

Jalkapallon Ranskan Ligue 1:sessa Bordeaux saa vastaansa Monacon. Kotijoukkueen alkukausi on ollut vaikea, sillä kaksi ensimmäistä kamppailua tuottivat kaksi tappiota. Ensimmäinen taisto päättyi kotikentällä kahden maalin tappioon Strasbourgille, kun taas viimeksi Toulouse nappasi kotonaan täyden pistepotin. Vierasjoukkueella on alla puolestaan voitto Nantesista ja tasapeli Lilleä vastaan. Viimeksi Radamel Falcaon rangaistuspotkukaan ei tuonut vapauttavaa maalia, vaikka maalintekopaikkoja luotiin aivan tarpeeksi. Perustasoltaan Bordeaux lukeutuu kärkijoukkueiden päähaastajien joukkoon, mutta Monaco on kaksikosta ilman muuta laadukkaampi nippu. Miehistö on pitänyt materiaalinsa erittäin vahvana, ja uusista hankinnoista erityisesti Aleksandr Golovin ja Jean-Eudes Aholou voivat ottaa urallaan suuria askelia. Bordeaux on pelannut äskettäin Eurooppa-liigan karsinnoissa, mikä vaikuttaa luonnollisesti sarjassa pelaamiseen. Viimeksi kotijoukkue kohtasi tien päällä Gentin, jota vastaan taisto päättyi maalittomaan tasapeliin. Toiseen osaotteluun jäi siis paljon pelattavaa. Historian valossa Monaco on ollut Bordeauxille vaikeasti voitettavissa, sillä miehistöjen neljä aikaisempaa kohtaamista on mennyt vierasjoukkueen nimiin. Vaikka punavalkoisten viimeiseksi jääneet harjoitusottelut Ranskan Super Cup mukaan lukien eivät menneet kummoisesti, lähtökohtaisesti heillä on kaksikosta paremman materiaalin ohella enemmän maalintekovoimaa. Lisäksi kun isännät eivät olleet viime kaudella sarjan parhaimpia kotijoukkueita, ei kotikentästäkään voi antaa suurta etua. Valmistautumisessakin kotiyleisön suosikit antavat siis tasoitusta.

Dortmund – RB Leipzig | Live Stream

Jalkapallon Saksan Bundesliiga pyörähtää käyntiin. Ensimmäisellä kierroksella yhteen iskevät Dortmund ja RB Leipzig. Tiedossa on ehdottomasti ensimmäisen kierroksen mielenkiintoisin välienselvittely. Materiaaliltaan molemmat miehistöt lukeutuvat myös alkavalla kaudella todennäköisesti menestyviin ryhmiin, mutta Bayern Müncheniin nähden tasoeroa on toki yhä liikaa. Keltapaidat ovat muuttuneet viime kaudesta melko reilusti, sillä uusina hankintoina ryhmään ovat liittyneet muun muassa Thomas Delaney, Abdou Diallo ja Axel Witsel. Vierasjoukkueen uudet hankinnat ovat lähinnä Matheus Cunha ja Nordi Mukiele. Timo Werner jatkaa edelleen tutuissa maisemissa, ja hänen merkityksensä miehistön mahdolliselle menestymiselle on erittäin keskeinen. Toisaalta keskikentän ohkaisuus voi olla jonkinlainen ongelmakohta, jos siihen ei saada uusia laatunimiä. Isännät eivät ole pelanneet kilpailullisia taistoja yhtä cupin taistoa lukuun ottamatta, kun taas vierailijat ovat pelanneet Europppa-liigan karsintojakin. Toisaalta valmistautuminen kauden avaukseen ei ole sujunut parhaalla tavalla, sillä miehistö pelasi Ukrainan illassa viime torstaina. Dortmund onnistui voittamaan kesän harjoitusotteluissaan parhaimmillaan Manchester Cityn ja Liverpoolin, vaikka etenkään taivaansiniset eivät olleet liikenteessä lainkaan terävimmällä kokoonpanollaan. Pelaajiston itseluottamukselle voitto Euroopan yhdestä jättiläisestä tuli kuitenkin tarpeeseen, sillä viime kauden jälkeen on varmasti todistettavaa. Perustasoltaan Dortmund on RB Leipzigia hieman parempi kokonaisuus, ja kun vierasjoukkueella on ongelmia terveystilanteensa kanssa, keltapaidat lähtevät ensimmäiseen kotiotteluunsa näilä tiedoilla ennakkosuosikkina. Tölkkiryhmältä useita nimiä on kokoonpanon ulkopuolella, ja ainakin jonkintyyppistä vatsatautia on ryhmän sisällä ollut liikenteessä.

Spal – Parma | Live Stream

Spal ja Parma kohtaavat toisensa, kun taistot jatkuvat jalkapallon Italian Serie A:ssa. Kotijoukkue oli viime kaudella ensimmäinen nippu, joka säilytti sarjapaikkansa. Suurempaa muutosta ei ole kesän aikana tapahtunut, sillä materiaali on edelleen kovin kapea. Federico Viviani, Jasmin Kurtic ja Alberto Paloschi kantavat suurta vastuuta myös jatkossa. Vierasjoukkue nousi sarjaporrasta alempaa takaisin kirkkaisiin valoihin, mutta ottelumanipulaatioepäilyt meinasivat sotkea tilannetta pahemman kerran. Lopulta perinteikäs seura sai luvan sarjanousuunsa. Heikompi materiaali on silti vain muutamalla ryhmällä, joten alkaneella kaudella ei ole varmasti muuta tavoitetta kuin sarjapaikan säilyttäminen. Ensimmäisellä kierroksella Spal nappasi vähämaalisen voiton Bolognasta, kun taas Parma pelasi runsasmaalisen tasapelin Udinesen kanssa. Isännät nappasivat avausvoittonsa täysin ansaitusti, sillä miehistö oli pelitilanteiden valossa parempi osapuoli. Myös kesän harjoitusottelut tuottivat useita voittoja, joten pelaajiston itseluottamus on varmasti melko hyvässä kunnossa. Toki se pitää sanoa, että monet vastustajat eivät olleet kummoisia Vierailijat pelasivat harjoituspelejä selvästi vähemmän, mutta kauden kynnyksellä mukaan mahtui yksi cupin taisto Pisaa vastaan. Udineseä vastaan pistejakokin oli hyvä saavutus, sillä pelitilanteiden valossa vastustajalla olisi ollut ainekset napata koko pistepotti. Vaikka nimekkäitä vahvistuksia ei ole saatu, lähes kaikki tärkeimmät pelaajat jatkavat uraansa samoissa maisemissa. Ennusmerkkien valossa odotettavissa on erittäin tasaiselta vaikuttava ottelu, johon lievääkään ennakkosuosikkia on vaikeaa löytää.

Espanyol – Valencia | Live Stream

Jalkapallon Espanjan La Ligassa Espanyol isännöi vahvistunutta Valenciaa. Kotijoukkue pelasi ensimmäisellä kierroksella vähämaalisen tasapelin Celta Vigon kanssa. Pelitilanteiden valossa loppulukemat olisivat voineet olla maalimäärältään suuremmatkin. Vierasjoukkueella on alla puolestaan vähämaalinen tasapeli Atletico Madridin kanssa. Pistejako sarjan yhtä suurinta nippua vastaan oli varmasti luottamusta herättävä. Materiaaliltaan Lepakot lukeutuu myös alkaneella kaudella Barcelonan ja Real Madridin päähaastajien joukkoon. Isännät eivät ole perustasoltaan kymmenen parhaan joukossa. Viime kauteen nähden vierailijoiden materiaali on vahvistunut entisestään. Heillä on käytössä myös sarjan yksi parhaimmista valmentajista. Miehistö koki kesän aikana muutamia menetyksiä, mutta myös vahvistuksia on saatu usealle eri pelipaikalle. Muun muassa Geoffrey Kondogbia ja Kévin Gameiro saavat kantaa uudessa seurassaan isoa vastuuta. Mouctar Diakhaby on myös hyvä mainita. Siinä missä Valencia on kesän aikana saanut riveihinsä monta hyvää vahvistusta, samaa ei voi sanoa Espanyolista. Kotijoukkue on heikentynyt, ja kieltämättä uhkakuvat jopa putoamisen suhteen ovat olemassa. Materiaali on muuttunut muutenkin lähes kaudesta toiseen, joten tietynlainen pitkäjänteisyys on jäänyt puuttumaan. Varsinkin Gerard Morenon siirtyminen muualle on suuri menetys. Lepakoita on pidettävä vieraissakin ansaitusti ennakkosuosikkina.

Sevilla – Villarreal | Live Stream

Jalkapallon Espanjan La Ligassa Sevilla ja Villarreal taistelevat paremmuudestaan. Ensimmäisellä kierroksella isännät nappasivat murskavoiton Vallecanon kustannuksella, kun taas vierasjoukkue joutui pettymään Real Sociedadia vastaan. Pelitilanteiden valossa loppulukemat olisivat voineet olla toisenlaisetkin. Kotijoukkue on pelannut lähiaikoina useita kilpailullisia taistoja, sillä Eurooppa-liigan karsinnoissa matka on vienyt karsintojen viimeiselle kierrokselle. Siellä avausosa Sigmaa vastaan päättyi vähämaaliseen voittoon. Andalucialaiset ovat liikenteessä uuden päävalmentajansa alaisuudessa, joten jo siksi on ollut tärkeää, että kilpailullisia otteluita on tullut myös Eurooppa-liigan muodossa. Perustasoltaan valkopaidat ovat vierailijoita tasokkaampi kokonaisuus, vaikka isänniltä muutama tärkeä avainpelaaja vaihtoikin maisemaa. Myös “El Submarino Amarillo” joutui luopumaan useammasta avainpelaajastaan. Hyvä esimerkki on vaikkapa Rodri. Toinen tärkeä kaveri viime kaudella oli Samu Castillejo. Kotijoukkueen kannalta oli erittäin tärkeä asia, että Ever Banega jatkaa tutuissa maisemissa. Hänen merkitys ryhmälleen on valtava. Sevilla nauttii perinteisesti vahvasta kotiedustaan, mutta toki kotijoukkuettakin koskevat muutokset ottavat oman aikansa. Kausi lähti liikkeelle kuitenkin parhaalla tavalla, ja kun Andalucian ylpeydellä on kilpailullisista taistoista kaksikosta parempi pelituntuma, isäntiä on kyllä syytä arvostaa ennakkosuosikkina. Toisaalta täytyy pitää mielessä, että valmistautumisajassa valkopaidat joutuvat antamaan tasoitusta.

Inter – Torino | Live Stream

Jalkapallon Italian Serie A:ssa Inter testaa Torinon päivän pelivireen. Molemmat miehistöt kokivat ensimmäisessä kamppailussaan tappion. Isännät hävisivät Sassuololle ja vierasjoukkue puolestaan AS Romalle. Tappio Sassuoloa vastaan oli merkittävä yllätys, mutta vierailijoiden häviäminen roomalaisille oli sen sijaan odotettua. Sinimustat loivat avaustaistossaan tarpeeksi maalintekopaikkoja, mutta niiden viimeistely jätti paljon toivomisen varaa. Kamppailun ainokainen syntyi vähän ennen kuin puoli tuntia oli kellossa. Perustasoltaan milanolaiset ovat torinolaisia selvästi tasokkaampi kokonaisuus, mutta isäntien harjoitusottelut menivät kesällä hyvin kaksijakoisesti. Parhaimmillaan voittoja tuli Lyonista ja Atletico Madridista, mutta vastapainoksi tuli esimerkiksi yllättävä tappio Sionia vastaan. Viime kauden jälkeen Torino on kokenut jopa pientä vahvistumista, joten aineksia on olla yksi yllättäjäjoukkueista. Varsinkin Andrea Belotti on pelaaja, jota kannattaa seurata isolla mielenkiinnolla. Myös jo aiemmin mukaan tullut puolustaja Lyanco on kaveri, joka voi ottaa urallaan suuriakin askelia. Myöskään Nicolas Nkolouta ei kannata jättää mainitsematta, sillä hän voi muodostaa myös alkaneella kaudella vahvan topparikaksikon juuri mainitun Lyancon kanssa. Vaikka Granatalla on ainekset kiusata sarjan jättiläisiä, etenkin Milanossa ryhmä on selvän altavastaajan asemassa. Inter ei menettänyt kesän aikana lainkaan tärkeimpiä avainpelaajiaan, ja kun isännät nappasivat riveihinsä muun muassa Radja Nainggolanin, Šime Vrsaljkon ja Kwadwo Asamoahin, materiaali on parhain heti Juventuksen jälkeen. Viime vuosiin nähden kokoonpano on entistäkin laadukkaampi ja leveämpi, joten menestymistä odotellaan.

Fiorentina – Chievo | Live Stream

Fiorentina ja Chievo pelaavat vastakkain jalkapallon Italian Serie A:ssa. Kotijoukkue ei ole vielä avannut kauttaan, kun taas vierasjoukkue hävisi niukasti Juventukselle. Veronalaiset taistelivat läpi kamppailun erinomaisesti, mutta Vanha Rouva sai voittomaalinsa aivan viimeisillä hetkillä. Pelitilanteiden valossa loppulukemat olisivat voineet olla toki rajummatkin, sillä mustavalkoiset rakensivat moninkertaisen määrän maalintekoyrityksiä keltapaitoihin nähden. Fiorentina on myös alkaneelle kaudella tehnyt maltillisia panostuksia, mutta jonkinlaista paikalleen jämähtämistä on havaittavissa. Perustasoltaan miehistö on jälleen kymmenen parhaan joukossa, mutta pääseminen viidenkin parhaan tuntumaan on epärealistista. Uusista hankinnoista mielenkiintoisin on ehkä nuori Alban Lafont, mutta myös Gersonilla olisi potentiaalia nousta suuriin saappaisiin. Mikäli Marko Pjaca säilyy loukkaantumisilta, myös hänellä olisi kyvyt ja osaaminen ottaa isoja askelia urallaan. Chievon kohdalla on jopa pieni ihme, että miehistö pelaa yhä korkeimmalla sarjatasolla. Heidän resursseillaan ei ole mahdollisuuksia hankkia laadukkaita vahvistuksia, mutta toisaalta ryhmä on vakiinnuttanut paikkansa alemmassa keskikastissa. Veronalaisten seurapomo Luca Campedelli jäi kiinni talousraporttien väärentämisestä, mutta paikkaa pääsarjasta ei kuitenkaan viety. Kesällä Perparim Hetemajn pitkä jatkosopimus oli iso asia, mutta Lucas Castroan siirtyminen muualle oli sen sijaan huono juttu. Emanuel Vignato, jota pidetään pelipaikkansa yhtenä lupaavimpana koko maassa, on erittäin mielenkiintoinen seurattava. Aikaisempiin kausiin nähden kokoonpanoon on pyritty tekemään nuorennusleikkausta, mutta kun hyviä vahvistuksia ei ole saatu, nippu lähtee varsinkin suureen osaan vieraspeleistään altavastaajana. Isännillä on kaksikosta tasokkaampi materiaali, enemmän yksilöosaamista ja kotietu puolellaan. Myös ensimmäinen taisto omien kannattajien edessä on jo sytyttävä tapahtuma.

Marseille – Rennes | Live Stream

Jalkapallon Ranskan Ligue 1:sessa ylemmän keskikastin Rennes matkustaa vahvan Marseillen vieraaksi. Kotijoukkue on saalistanut kahdelta ensimmäiseltä kierrokselta yhden voiton ja yhden tappion. Maalinteossa on onnistuttu jo viiteen otteeseen. Vierasjoukkueella on alla niin ikään yksi voitto ja yksi tappio. Isännät murskasivat ensimmäisessä kamppailussaan Toulousen maalein 4-0, mutta viimeksi miehistö koki yllättävän tappion Nimesiä vastaan. Pelitilanteiden valossa loppulukemat eivät olleet vääryys. Toulousea vastaan olisi ollut aineksia tehdä vieläkin rajumpaa jälkeä. Vierailijoilla on edelliseltä kierrokselta voitto Angersista, mutta nyt vastustajan taso on huomattavasti vaativampi. Ismaila Sarr oli viimeksi suurimpana sankarina tehtyään pelin ainokaisen. Tuolloin kummankaan nipun hyökkäyspelaaminen ei ollut millään mittarilla laadukasta. Marseille voitti kesän harjoitusotteluistaan vain yhden, mutta vastassa olivat muun muassa Bournemouth, Villarreal ja Sporting. Kotijoukkue jäi maaleitta vain St. Etienneä vastaan, mutta Bournemouthia vastaan omissa verkot soivat viiteen otteeseen. Rennes on materiaaliltaan kärkiporukoiden yksi päähaastajista, mutta tasoeroa Marseillen eduksi on silti selvästi. Turkoosipaidat kamppailevat todennäköisesti sarjataulukon kakkospaikasta yhdessä Lyonin ja Monacon kanssa. Uusista hankinnoista varsinkin Duje Ćaleta-Carille on asetettu kovat odotukset. Sivussa olevan Steve Mandandan puuttuminen on toki huono asia. Viime kaudella isännät hävisivät kotonaan vain muutamia kertoja, ja vaikka vierailijat keräsivät pisteitä matkaotteluistaan viidenneksi parhaiten, hyökkäystehoja kotijoukkueeseen nähden oli selvästi vaisummin. Marseille on kotonaan kaksikosta varmasti aktiivisempi osapuoli, ja kun Rennesillä on myös riesanaan loukkaantumisia, kotivoitosta lähdetään liikenteeseen.

Girona – Real Madrid | Live Stream

Jalkapallon Espanjan La Ligaa, Girona yrittää tehdä jättiyllätyksen Real Madridia vastaan. Kotijoukkue avasi kautensa maalittomalla tasapelillä sarjanousun tehnyttä Valladolidia vastaan. Tuolloin punavalkoiset olivat pelillisesti parempi osapuoli, mutta maalintekopaikkojen viimeistely jätti paljon toivomisen varaa. Kesän harjoitusottelut tuottivat parhaimmillaan voiton Tottenhamista ja useammasta muustakin vastustajasta. Viime kaudella ryhmä oli lähellä selviytyä mukaan Euroopan kentillekin, mutta lopulta aika loppui kesken. Alkaneelle kaudelle lähdettiin uuden päävalmentajan alaisuudessa, sillä viime kaudella loistavasti suoriutunut käskijä ei voinut kieltäytyä Sevillan tarjouksesta. Perustasoltaan Gironalla on täysi työ jopa sarjapaikkansa kanssa, mikäli uusi valmennus ei pysty repimään irti materiaalistaan yhtä paljon mitä edeltäjänsä. Kesän aikana uusia hankintoja tehtiin maltillisesti, joten todelliset vahvistukset ovat jääneet tulematta. Vierasjoukkue on liikenteessä jälleen sarjan yhdelle mestarisuosikille ominaisella kokoonpanolla, vaikka Cristiano Ronaldo ei olekaan enää madridilaisten vahvuudessa. Valkopaidat voittivat kesän harjoitusotteluissaan muun muassa AS Roman, AC Milan ja Liverpoolin. Super Cupin finaalissa koettu tappio Atletico Madridille oli ensimmäinen kilpailullinen taisto uudelle valmennukselle, mutta voittojen makuun päästiin heti sarja-avauksessa Getafea vastaan. Kesän aikana miehistö ei saanut kylläkään juuri vahvistuksia, mutta Ronaldon lähdön myötä entistä enemmän vastuuta annetaan varsinkin Gareth Balelle ja Karim Benzemalle. Näyttöhalut ja samalla toki paineet ovat seuran ympärillä valtavat, sillä supertähden lähdön myötä halutaan osoittaa menestyminen myös ilman häntä. Girona pystyi viime kaudella voittamaan Real Madridin kertaalleen, mutta on kuitenkin kaukaa haettua, että se tapahtuisi taas uudelleen. Valkopaidat ovat kotijoukkuetta monia askelia edellä.

PELAA VAKIO UNIBETILLÄ!

Ilmainen Rizk of Wheel onnenpyöräytys!

Ilman talletusta saat pyöräyttää ilmaiseksi "Rizk of Wheel" onnenpyörää. Pyöräytä ja voitot saat pitää ilman talletusta. Tallettajalle 200% 100€ bonus eli esimerkiksi talleta 50€, saat 100€.