Jalkapallon otteluennakot ja vakio 7.8.

Tiistaina jalkapalloa muun muassa Mestarien liigan karsinnoissa, Englannissa ja Norjassa. Tässä ovat vakiovihjeet tiistaille, ja nämä vihjeet vakio 5:seen voi käyttää haluamallaan tavalla.

Slavia Praha – Dynamo Kiova

Jalkapallon Mestarien liigan karsinnoissa Dynamo Kiova matkustaa Slavia Prahan vieraaksi. Kyseessä on miehistöjen ensimmäinen välienselvittely. Tiedossa on etukäteen ajateltuna tämän karsintavaiheen yksi tasaisimmista taistelupareista. Perustasoltaan prahalaiset eivät ole kiovalaisten tasoinen kokonaisuus, mutta omien kannattajiensa edessä tshekkiläiset tunnetaan erittäin vahvana ryhmänä. Viime kaudella kotivoittoja tuli lähes jatkuvalla syötöllä, ja alkanut kausi on alkanut jälleen loistavan pelivireen saattelemana. Kolmeen ensimmäiseen otteluun alla on kolme voittoa. Hyökkäyspelaamisen kanssa on saatu paljon onnistumisia. Vierasjoukkue on yhtä lailla hyvässä pelivireessä, ja Ukrainan pääsarjahan lähti käyntiin myös vasta äskettäin. Heidän suurimpana vahvuutena on ollut timanttinen puolustuspelaaminen, sillä sarjassa omiin ei ole mennyt maaliakaan. Viimeksi voitto irtosi kestomenestyjä Shakhtar Donetskia vastaan, vaikka kumpikaan seura ei esittänyt hyökkäyspelaamisessaan mitään ihmeitä. Kaikki kilpailut mukaan lukien Dynamo Kiova on voittanut yhdeksän edellistä vierasotteluaan, ja vaikka Slavia Prahan vieraana harvoin juhlitaan, isännillä on kieltämättä ongelmia loukkaantumisten kanssa. Useita pelaajia on kokoonpanon ulkopuolella, mikä syö varmasti vähän kotietuakin. Vaikeaa näiden tietojen valossa on kummastakaan nipusta saada edes lievää ennakkosuosikkia.

Benfica – Fenerbahce

Jalkapallon Mestarien liigan karsinnat jatkuvat, kun yhteen iskevät omien maidensa kaksi jättiläistä, Benfica ja Fenerbahce. Tiedossa on ehdottomasti karsintavaiheen yksi mielenkiintoisimmista taistelupareista. Perustasoltaan kotijoukkue on kaksikosta laadukkaampi nippu, mutta turkkilaiset ovat menestyneet edellisinä kausina erinomaisesti varsinkin oman maansa pääsarjassa. Viime kaudella mestaruus jäi kolmen pisteen päähän. Kesän aikana vierailijoiden kokoonpanoon on tullut useita muutoksia, sillä ovet ovat käyneet kumpiinkin suuntiin. Vahvistusta on tullut esimerkiksi Valioliigassa viime kaudella pelanneesta seurasta. Isäntien kokoonpano on kokenut vieläkin suurempia muutoksia, joskin useampi kaveri palasi seuraan lainalta. Rahaa käytettiin pääasiassa hyvin maltillisesti. Ryhmällä on hieman loukkaantumisongelmia, joten lähtökohdat vaihtuvuus huomioiden eivät ole mitenkään parhaasta päästä. Molemmat miehistöt ovat tottuneet menestymään etenkin kotimaassaan, mutta Benfica on varsinkin omien kannattajiensa edessä se ryhmä, joka ottaa varmasti pelitapahtumat hallintaansa. Kumpikaan nippu ei ole pelannut kuitenkaan yhtään kilpailullista ottelua moneen viikkoon, mikä tarkoittaa taiston ennakoimisen muuttuvan haastavammaksi. Pelivirettä on pidetty yllä harjoituskamppailuiden muodossa. Jos ennusmerkit pitävät paikkansa, portugalilaisten voitosta lienee isojen muutostenkin jälkeen syytä lähteä liikenteeseen.

Nottingham – West Bromwich

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjaa, paluun tälle sarjatasolle tehnyt West Bromwich matkustaa erittäin tasaiselta vaikuttavassa kamppailussa Nottinghamin vieraaksi. Kotijoukkue nappasi ensimmäisestä ottelustaan vähämaalisen tasapelin, kun taas vierasjoukkue avasi kautensa tappiolla. Albion pelasi vielä viime kaudella Valioliigan puolella, mutta putoaminen oli lopulta täysin ansaittua. Materiaali ja peliesitykset olivat liian vaatimattomia joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Kyseessä ei ole Mestaruussarjan aivan parhaita miehistöjä, mutta perustasoltaan nippu on ilman muuta neljän parhaan joukkoon kuuluva ryhmä. Stoke, Leeds ja Middlesbrough ovat materiaaliltaan raitapaitoja vähän laadukkaammat kokonaisuudet. Forestin lähtökohdat eivät ole aivan yhtä hyvät, sillä kotijoukkue kuuluu materiaaliltaan enemmän ylempään keskikastiin. Varsinaisesta tasoerosta ryhmien välillä ei kuitenkaan voi puhua, sillä punapaidoilla on aitoa potentiaalia olla musta hevonen ja taistella sijoituksista jopa suoraan kärjen alapuolella. Suurimmat epävarmuudet löytyvät merkittävistä muutoksista, sillä kokoonpanosta on lähtenyt ja sinne on tullut monia uusia kasvoja. Vahvistuksia on saatu muun muassa Benficasta, Rangersista, Hullista, QPR:stä ja monesta muusta miehistöstä. Kokoonpanon muutoksia kompensoi kauden ensimmäisessä kotiottelussa se, että West Bromwichilla on ilmeisesti hieman ongelmia terveystilanteensa kanssa. Vierasjoukkueella on useampia nimiä, joiden pelaaminen ainakin toistaiseksi on epävarmaa. Lähtökohdat ovat näiden tietojen valossa erittäin tasaiset, joten tasapelin todennäköisyyttä ei kannata ainakaan lähteä aliarvioimaan.

Middlesbrough – Sheffield United

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa toisistaan mittaa ottavat Middlesbrough ja Sheffield United. Kotijoukkue pelasi ensimmäisessä kamppailussaan runsasmaalisen tasapelin Millwallin kanssa, kun taas vierasjoukkueella on alla niukka tappio Valioliigassa viime kaudella esiintynyttä Swanseaa vastaan. Vastustaja onnistui voittomaalissaan kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Perustasoltaan Middlesbrough on sarjan yksi suurimmista mestariehdokkaista yhdessä Stoken ja Leedsin kanssa. Kotijoukkue tavoittelee paluuta maan pääsarjaan tämän tai viimeistään ensi kauden aikana. Materiaalin perusteella siihen on täysi mahdollisuus. Sheffield United on niin ikään laadukas kokonaisuus, mutta vierasjoukkue ei ole missään tapauksessa mestariehdokkaiden joukossa. Isännät eivät olleet harjoitusotteluissaan lainkaan kummoisessa pelivireessä, joten niiden pohjalta valmistautuminen ei sujunut parhaalla tavalla. Puolustuspelaaminen jätti kieltämättä kysymysmerkkejä. Vierailijat olivat ensimmäisissä harjoitusotteluissaan loistavassa iskussa, mutta pelivire hieman hyytyi juuri kauden alla. Viimeiset harjoitustaistot päättyivät vähämaaliseen tasapeliin Interiä vastaan ja voittoon Doncasterista. Historian valossa kotietu on näytellyt tässä taisteluparissa suurta roolia, sillä kotivoittoja on nähty lähes toistensa perään. Middlesbrough oli viime kaudella sarjan yksi parhaimmista kotijoukkueista, ja vaikka kesän aikana ovet kävivät molempiin suuntiin, perustasonsa puolesta he lähtevät ennakkosuosikkeina lähes jokaiseen kamppailuunsa. Vierasjoukkueelle olisi hyvä suoritus taistella sijoituksista nousukarsintojen tuntumassa.

Liverpool – Torino

Jalkapallon kansainvälisessä ystävyysottelussa erinomaisessa pelivireessä oleva Liverpool saa vastaansa Torinon. Kotijoukkue on ollut harjoituskamppailuissaan kaikin puolin vahvassa iskussa. Edellisessä taistossaan miehistö murskasi erittäin laadukkaan Napolin rumin lukemin. Sitä edelsivät voitot Manchester Citystä ja Manchester Unitedista. Hyökkäysvoimaa on löytynyt valtavasti, ja pelaajiston itseluottamus on selvästi korkealla. Valioliiga käynnistyy kuluvan viikon loppupuolella, ja Liverpoolia voidaan pitää odotetusti Manchester Cityn yhtenä suurimpana päähaastajana. Torinolaiset ovat olleet kesän aikana niin ikään hyvässä pelivireessä, mutta italialaisten menestyminen on tullut selvästi heikompia nippuja vastaan. Miehistö on voittanut kahdessa edellisessä harjoituspelissään Chapecoensen ja Nicen. Torino on muuttunut viime kaudesta merkittävästi, sillä ovet ovat käyneet kumpaankin suuntaan. Siihen nähden menestyminen kesällä on ollut tärkeää, jotta lukuisat uudet pelaajat ovat päässeet hyvin sisään kokoonpanoon. Maalintekoon pystyviä pelaajia on löytynyt heti tasaisella rintamalla. On kuitenkin epätodennäköistä, että hyvä pelivire jatkuisi Liverpoolia vastaan. Englantilaisten hyökkäysvoiman ovat saaneet huomata jo Manchesterin kaksi jättiläistä ja Napoli. Vaikka punapaitojenkin kokoonpanoon on tullut useita muutoksia, siihen on hankittu erinomaisia täsmävahvistuksia. Potentiaalisesti runsasmaalisuutta on odotettavissa.

Chelsea – Lyon

Jalkapallon International Champions Cupissa vastakkain asettuvat uuden valmennuksensa alaisuudessa esiintyvä Chelsea ja Lyon. Molemmat miehistöt ovat pelanneet turnauksessa kaksi kierrosta. Englantilaisilla on alla rangaistuspotkuilla tullut voitto Interistä ja vastaava tappio Arsenalille. Ranskalaisilla on alla puolestaan voitto Benficasta ja tappio Interille. Lontoolaiset eivät ole pelanneet juuri muita harjoitusotteluita, joten valmistautumista on lähdetty hakemaan hyvin maltillisella pelimäärällä. Miehistö pelasi tosin viikonloppuna Community Shieldissä Englannin ylivoimaista hallitsijaa Manchester Cityä vastaan. Tuolloin tappio tuli maalein 0-2. Tapahtumien valossa voitto meni oikeaan osoitteeseen, mutta se tuskin oli kenellekään suuri yllätys. Vaikka sinipaidat saavat uuden valmennuksensa alaisuudessa ajoittain kadoksissa ollutta hyökkäysiloaan takaisin, kesällä hyökkäyspelaaminen on jättänyt vielä paljon parantamisen varaa. Esimerkiksi Arsenalia vastaan maalintekoyrityksiä luotiin kyllä aivan tarpeeksi, mutta vain harvat laukaukset suuntautuivat vastustajan maalia kohden. Lyon on saanut kesällä hyökkäyspelaamisessaan paljon onnistumisia, mutta patonkimaan ylpeys on pelannut montaa selvästi heikompaa nippua vastaan. Viimeksi he hävisivät niukasti Interiä vastaan luoden toistakymmentä maalintekoyritystä. Lähtökohtaisesti Chelsea ottanee omien kannattajiensa edessä tapahtumien hallintaa itselleen, mutta muuten ottelua voidaan pitää erittäin tasaisena. Vierasjoukkue on myös alkavalla kaudella erittäin tulivoimainen miehistö, mutta toisaalta isännät uuden valmennuksensa alaisuudessa antavat viimeisiä näyttöjä ennen sarjan käynnistymistä. Kilpailu pelipaikoista on valtavan kovaa, ja nimenomaan kotikentällä halutaan varmasti olla aloitteellisia ja rohkeita. Niukasta kotivoitosta lähdetään liikenteeseen.

Real Madrid – AS Roma

Jalkapallon International Champions Cupissa Real Madrid saa vastaansa AS Roman. Valkopaidoilla on alla runsasmaalinen voitto Juventusta vastaan, mutta sitä edelsi yllättävä tappio Manchester Unitedille. Vaikka supertähti Cristiano Ronaldo ei ole enää espanjalaisten kokoonpanossa, perustasoltaan miehistö on edelleen Euroopan yksi parhaimmista ja suurimpia mestarisuosikeita niin La Ligan kuin Mestarien liigan puolella. Roomalaiset mättivät viimeksi neljä maalia Barcelonan verkkoon, mutta pelitilanteiden valossa loppulukemat olisivat voineet olla toisenlaisetkin. Tottenhamia vastaan italialaisilla oli isoja vaikeuksia puolustuspelaamisensa kanssa, sillä omissa verkot soivat neljään otteeseen. Varsinkin viime kaudella nippu todisti pystyvänsä voittamaan huippuotteluissa lähes kenet tahansa, sillä saapasmaan ylpeys eteni Mestarien liigassa aina semifinaaleihin saakka. Perustasoltaan ryhmä ei ole kuitenkaan Real Madridin tasoinen kokonaisuus, jolla on varmasti suuri tarve todistaa pystyvänsä menestymään myös ilman entistä suurinta tähteään. Lähtökohtaisesti tiedossa on erittäin mielenkiintoinen ottelu, johon Real Madrid lähtee kuitenkin ehdottomana ennakkosuosikkina. Valkopaidat omaavat valtavasti voittamisen kulttuuria varsinkin muutamalta edelliseltä kaudelta, suuria menetyksiä Ronaldoa lukuun ottamatta ei ole koettu ja kesällä ryhmä on jo ehtinyt voittamaan yhden Euroopan jättiläisen. Roomalaisten voitto Barcelonasta oli erinomainen suoritus, mutta italialaisten vastustaja oli tuolloin liikenteessä varsin varamiehisellä ryhmällä. Sen vuoksi saapasmaan ylpeyttä pidettiinkin kamppailun voittajasuosikkina. Nyt vastaava menestys olisi yllätys ottaen huomioon, että kesän aikana ovet kävivät molempiin suuntiin. Madridilaiset ovat vahvoilla.

Falkenberg – Örgryte

Falkenberg ja Örgryte kohtaavat toisensa jalkapallon Ruotsin Superettanin illan ainoassa välienselvittelyssä. Sarjataulukossa kotijoukkue on toisena, kun taas vierasjoukkue löytyy kuudennelta sijalta. Isännät ovat omanneet sarjan parhaimman hyökkäyskaluston, sillä miehistö on onnistunut maalinteossa komeat 36 kertaa. Toisaalta heidän puolustuspelaamisensakin on ollut erittäin hyvässä kunnossa, joten kokonaisvaltaisesti heidän lähtökohdat ovat kunnossa. Viimeksi selvä voitto irtosi Varbergsin kustannuksella. Ryhmä on kolmeen edelliseen kotitaistoonsa viimeistellyt kahdeksan maalia, mutta viimeisin kotitaisto päättyi kylläkin tappioon sarjan suurinta mestariehdokasta Helsingborgia vastaan. Falkenberg on ollut varsinkin vieraissa lähes pysäyttämättömässä pelivireessä, sillä tien päällä yhdeksään matkaotteluun alla on seitsemän voittoa ja kaksi tasapeliä. Örgryte on voittanut vieraissa kolmeen otteeseen ja hävinnyt vain muutaman kerran, mutta edellisillä kierroksilla menestymistä ei ole tullut kotona eikä reissussa. Toukokuun jälkeen yhtään voittoa ei ole saatu napattua, joten pelaajiston itseluottamus on odotetusti kaikkea muuta kuin kunnossa. Useita tasapelejä on sentään saatu, mutta selvät onnistumiset ovat jääneet tulematta jo yli parin kuukauden ajalta. Lähtökohtaisesti Falkenberg näyttää olevan monella osa-alueella Örgryteä edellä, sillä yhtä tappiota lukuun ottamatta kotijoukkue on kulkenut jo pitkään lähes voitosta voittoon. Jos pelivire ei koe isoa laskua, sarjapaikka voi hyvin olla ensi kaudella maan pääsarjassa.

Kongsvinger – Sandnes

Jalkapallon Norjan OBOS-Ligaenissa Kongsvinger saa vastaansa Sandnesin. Sarjataulukossa seurojen välinen piste-ero on kolme pistettä kotijoukkueen eduksi. Perustasoltaan isännät ovat kaksikosta laadukkaampi osapuoli, ja varsinkin viime aikoina kotiyleisön suosikit ovat pärjänneet hyvin vierasjoukkueeseen verrattuna. Punavalkoiset ovat viidestä edellisestä ottelustaan saalistaneet kolme voittoa ja paljon onnistumisia hyökkäyspelaamisensa suhteen. Samassa ajassa sinivalkoiset ovat voittaneet vain kertaalleen. Kyseessä on sarjan yksi heikoimmista vierasjoukkueista, sillä yhtään voittoa matkapeleistä ei ole tullut moneen viikkoon. Puolustuspelaaminen on tuottanut suuria vaikeuksia, josta hyvä esimerkki saatiin äskettäin Aalesundia vastaan. Viidestä edellisestä kotiottelustaan Kongsvinger on saalistanut neljä voittoa, ja viimeisessä kotikamppailussaan ryhmä mätti peräti viisi osumaa vastustajansa verkkoon. Suuressa kuvassa Kongsvinger on omannut paljon maalintekovoimaa Sandnesiin nähden, joka on onnistunut maalinteossa reilut parikymmentä kertaa. Tässä taisteluparissa kotivoittoja ei ole tullut moneen vuoteen, mutta nyt sellainen on näillä perusteluilla odotettavissa. Monet tekijät viittaavat isäntien voittavan.

Chesterfield – Aldershot

Chesterfield ja Aldershot iskevät yhteen, kun ottelut jatkuvat jalkapallon Englannin Vanarama National Leaguessa. Kotijoukkue avasi kautensa vähämaalisella voitolla, kun taas vierasjoukkue pelasi vähämaalisen tasapelin ensimmäisessä kamppailussaan. Kesän aikana isännät pelasivat kaksikosta selvästi enemmän harjoitusotteluita, sillä vierailijat pelasivat harjoituspelejä vain kolmeen otteeseen. Kotiyleisön suosikit pelasivat kolme viimeisintä harjoituskamppailuaan ilman voittoja, joten pelaajiston itseluottamus kauden alla tuskin oli terävimmillään. Voitto avauskieroksella lievän altavastaajan asemassa palautti itseluottamuksenkin varmasti kuntoon. Chesterfield pelasi viime kaudella yhtä korkeammalla sarjatasolla, mutta kotijoukkue joutui putoamaan ja vieläpä täysin ansaitusti. Isännät jäivät sarjataulukon viimeiseksi, ja jotain heidän tekemisestään kertoi se, että omissa verkot soivat yli 80 kertaa. Sarjaporrasta alempana tavoite on tehdä nousu alkaneella tai seuraavalla kaudella, mutta se edellyttää varsinkin kotiedun merkityksen parantamista ja alakerran tasaisempaa toimivuutta. Viime kaudella kotietukaan ei ollut lainkaan toivotunlainen. Kesällä ovet ovat käyneet molempiin suuntiin, mutta vahvistuksia on saatu pääasiassa muista saman sarjatason nipuista. Yksi tällainen on Will Evans, joka pelasi viime kaudella juuri Aldershotin kokoonpanossa. Vierasjoukkueen kokoonpano on pysynyt hyvin kasassa, sillä suurempia muutoksia siihen ei ole tullut. Lähinnä muutamia pelaajia on vaihtanut maisemaa. Kauden alussa ryhmien voimasuhteiden määrittäminen on vielä normaalia haastavampaa, mutta lähtökohtaisesti Chesterfield on kotonaan korkeintaan pienen ennakkosuosikin asemassa. Perustasoltaan merkittävää eroa ei ole suuntaan tai toiseen, kun vierailijat eivät ole juuri heikentyneet ja viime kaudella nippu oli sarjan yksi parhaimmista vierailijoista.

Grindavik – Vikingur

Jalkapallon Islannin Pepsideildissä toisistaan mittaa ottaavat Grindavik ja Vikingur. Kotijoukkue on saalistanut viidestä edellisestä ottelustaan ainoastaan yhden voiton. Puolustuspelaamisen kanssa on alkanut muodostua entistä suurempia vaikeuksia, mutta hyökkäyspelaaminenkaan ei tuottanut esimerkiksi edellisellä kierroksella maaliakaan. Vierasjoukkueen lähtökohdat ovat hieman paremmat, sillä viiteen edelliseen taistoon alla on sentään kaksi voittoa. Toisaalta kolme viimeisintä peliä on mennyt voitoitta ja isojen alakerran vaikeuksien kanssa, joskin yksi niistä pelattiin cupin puolella. Viimeksi Stjarnan nappasi heidän vieraana selvän voiton neljän maalin erolla. Nyt olisi kasvojenpesun paikka, sillä kahteen edelliseen kamppailuun omissa verkot ovat soineet kahdeksan kertaa. Grindavik on voittanut omien kannattajiensa edessä lähinnä sarjataulukon häntäpäässä olevia porukoita, mutta laadukkaampia nippuja vastaan on ollut heti selvästi vaikeampaa. Vikingur on kolmesta edellisestä matkaottelustaan napannut kaksi voittoa, mutta tien päälläkin puolustuspelaamisen kanssa on ollut ajoittain suuriakin vaikeuksia. Historian valossa Grindavikin ja Vikingurin kohtaamisissa kotietu ei ole näytellyt suurta roolia, sillä kotivoittoja ei ole tullut reiluun kahteen vuoteen. Kotijoukkue voitti ryhmien ensimmäisen kohtaamisen tämän kauden osalta. Pelivireeltään vierasjoukkue on isäntiä hieman edellä, mutta kummankaan ryhmän alakertaa kohtaan ei löydy luottoa. Potentiaalisesti runsasmaalisuutta on luvassa, mikä saattaa hyvin vaikuttaa tasapelin todennäköisyyden laskemiseen. Omien kannattajiensa edessä Grindavik lienee pieni ennakkosuosikki.

Breidablik – KR

Jalkapallon Islannin Pepsideildissä paremmuudestaan kamppailevat Breidablik ja KR. Sarjataulukossa seurojen välinen piste-ero on viisi pistettä kotijoukkueen eduksi. Miehistöt ovat viimeistelleet maaleja aika lailla samanlaisella tahdilla, mutta puolustuspelaamisessaan vierasjoukkue ei ole ollut isäntien tasolla. Molemmat niput ovat saalistaneet viidestä edellisestä ottelustaan kolme voittoa. Vierailijoille voitot ovat tulleet oikeaan saumaan, sillä ryhmän alkukausi on kääntymässä selvästi kohti parempaa. Vielä aiemmin sijoitus sarjataulukossa oli kaukana toivotusta. Breidablik on sarjan yksi parhaimmista kotijoukkueista, sillä seitsemästä kotikamppailustaan nippu on napannut viisi voittoa, yhden tasapelin ja yhden tappion. KR on toukokuun kuudennen päivän jälkeen voittanut tien päällä vain kahdesti, mutta ne tulivat kylläkin kahdelta edelliseltä reissulta. Vastustajat olivat toisaalta sarjan häntäpäässä olevat Keflavik ja Fylkir. Perustasoltaan KR on Islannin pitkäaikainen kestomenestyjä, ja vaikka vierasjoukkueen alkukausi oli onneton, ryhmä on enää kuuden pisteen päässä sarjataulukon ykköspaikasta. Breidablik on omien kannattajiensa edessä varmasti aktiivisempi ja hallitsevampi osapuoli, mutta reykjavikilaiset ovat saaneet itseluottamuksensa takaisin kuntoon. Lähtökohdiltaan Vaikeaa kummastakaan seurasta on saada sen suurempaa voittajasuosikkia, kun vierailijat eivät esiinny enää lähes illasta toiseen alle oman tasonsa.

Ilmainen Rizk of Wheel onnenpyöräytys!

Ilman talletusta saat pyöräyttää ilmaiseksi "Rizk of Wheel" onnenpyörää. Pyöräytä ja voitot saat pitää ilman talletusta. Tallettajalle 200% 100€ bonus eli esimerkiksi talleta 50€, saat 100€.