E-sports

E-SPORTS

Elektroninen urheilu on kilpaurheilua, jossa tarkoitus on hyödyntää tietotekniikkaa. Elektronista urheilua harrastetaan joukkue- kuin yksilömuodossakin riippuen pelistä ja pelimuodosta. Tavallisimmat pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin. Siitä käytetään sanontaa genre.

Digitaalinen pelaaminen sai alkunsa oikeastaan vuonna 1950. Tuolloin olemassa olevia pelejä ryhdyttiin digitalisoimaan. Yhtenä esimerkkinä voidaan mainita hyvin tuttu peli nimeltä shakki. Pelejä on vuosikymmenten aikana kehittynyt kotikone- ja konsolipeleiksi. Digitaalisen pelaamisen alkuajoista lähtien pelaajat ovat kilpailleet toistensa kanssa. Kaupalliseksi turnauspelaamiseksi pelaaminen muuttui 1990-luvulla, kun pelialan yritykset kiinnostuivat kilpailullisesta pelaamisesta. Esimerkiksi Nintendo järjesti NES-pelikonsolillaan omien peliensä maailmanmestaruuskisat Yhdysvalloissa vuonna 1990.

Reaaliaikaiset strategiapelit ja ensimmäisen persoonan ammuntapelit pelit ovat yleisimpiä elektronisen urheilun saralla pelattavia pelityyppejä. Suomessa pelataan kuitenkin myös muiden genrejen pelejä – Suomen elektronisen urheilun liiton jäsenten valikoimasta löytyykin muun muassa tanssi- ja taistelupelitoimintaan keskittyneet yhdistykset.

e-sports pelit

Elektronista urheilulle ei ole suurempia vaatimuksia, sillä sitä voi harrastaa kuka tahansa. Pelaaminen onnistuu henkilöltä, joka käyttää tietoteknistä pelilaitetta pelatakseen joko yksin, tarkoituksenaan kehittää itseään, tai pelatakseen toisen henkilön kanssa lähiverkossa, pelikonsolilla tai internetissä. Kilpapelaamista voi harrastaa lähes millä tahansa elektronisella pelillä, mutta ammattimainen pelaaminen on toistaiseksi keskittynyt vain suurempien pelien ympärille. Kun puhutaan elektronisessa pelaamisessa ammattipelaamisesta, heitä tukevia yrityksiä ja yhdistyksiä kutsutaan pelaajaorganisaatioiksi. Pelaajaorganisaatiot toimivat usein yhden tai useamman sponsorin sekä mainos- ja tuotemyyntitulojen rahoittamana.

Elektronisen urheilun ja pelaamisen suosio on kasvanut 2000-luvulla. Syy on se, että pelit ja pelialustat ovat kehittyneet. Vuonna 2001 pelattiin ensimmäinen, usein elektronisen urheilun olympialaisiksikin tituleerattu World Cyber Games. Tapahtumassa jaettiin palkintoja yli 300 000 dollarin edestä. E-sports on myös kovassa nousussa myös siinä mielessä, sillä muun muuassa kansainvälillä peliyhtiöillä on omia osa-alueita elektroniselle kilpaiurheilulle. E-sportsia onkin mahdollista veikata esimerkiksi Unibetin, Bet365:n, RealDealBetin ja Optibetin sivustoilla.

Veikkauspiste on avannut sivunsa E-sports vedonlyönti. Tämä laajenee kuitenkin merkittävästi askel kerrallaan. Haluatko olla mukana kehityksessä? Lue sivu ja ota meihin yhteyttä. Sinut palkitaan mikäli osallistut prosessiin. Rohkeasti vain yhteydenottoja, sillä autamme sinua olemaan osa sivustoa kunhan sinulta löytyy aitoa E-sports kiinnostusta. Meiltä löytyy taito tehdä vedonlyöntiä.

Ilmainen Rizk of Wheel onnenpyöräytys!

Ilman talletusta saat pyöräyttää ilmaiseksi "Rizk of Wheel" onnenpyörää. Pyöräytä ja voitot saat pitää ilman talletusta. Tallettajalle 200% 100€ bonus eli esimerkiksi talleta 50€, saat 100€.