Kellyn kaava

Kellyn kaava

Kellyn kaava on apuväline vedonlyöntiin ja panostamiseen.

 

Kellyn kaavalla panostaminen kuntoon

Kellyn kaava on erittäin yleinen sellaisenaan tai mukautettuna ammattimaisessa vedonlyönnissä. Sen tarkoitus on maksimoida voitot, mutta väärin käytettynä on Kellyn kaava erittäin vaarallinen. Kerromme tässä artikkelissa, että miten välttää pahimmat virheet, miten kellyn kaava toimii käytännössä ja yksinkertaisesti selitettynä ja mikä on jakaja. Vedonlyönnissä panostaminen on tärkeässä roolissa ja Kellyn kaava on siihen oiva työkalu.

John Kelly - kellyn kaavaKellyn kaava saa nimensä Amerikkalaisen matemaatikon ajatuksista maksimoida voitot optimoimalla panostason oikeaksi. John Kellyn teoriat 1950-luvulta ovat edelleen ajankohtaisia ja oikeita, mutta aikaisemmin mainitut vaarat ovat kuitenkin todellisia. Suurin vaara on ylipanostaminen, joka on vedonlyönnissä yksi suurimmista ongelmista myös silloin kun ei kyseistä kaavaa käytä. Ylipanostaminen ja pelikassan tuhoaminen on liiankin yleistä. Sitä on vältettävä kaikin keinoin ja se tehdään järkevällä, jopa varovaisen tuntuisella panostuksella.

Kellyn kaava käytännössä

Kellyn kaava käytännössä on helpoin tie oppia kaavan käyttö ja se tehdään esimerkillä. Esimerkin kerroin on 2,20. Kyseessä on kolikonheitto, joten tiedämme että 50% arvio on tarkka. Vedonlyönnissä päästään harvoin tilanteeseen, jossa voi tietää, että arvio on tarkka. Hyvälläkin vedonlyöjällä on seassa arvioita, jotka heittävät eivätkä ole tarkkoja. Se on osa vedonlyöntiä, jossa yksittäinen veto ei ratkaise kokonaisuutta vaan sadat vedot. Kelly kaava näyttää tältä:

(arvio desimaaleissa kertaa kerroin -1) / kerroin -1) = panossuositus.

Otetaan esimerkkimme tällä kaavalla:

(0,50*2,20-1)/(2,20-1) = 0,083333.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Kellyn kaavan kertoo että kyseisellä arviolla ja kertoimella optimaalinen panos maksimaalisen tuoton saamiseksi on 8,33% pelikassasta.

Haluatko toiset ohjeet? Ehkä ymmärrät paremmin toisella tavalla selitettynä.

Jakaja ja panosrajoitus pakollinen

Äskeisen esimerkin 8,33% panos pelikassasta ei ole aivan mahdottoman suuri, mutta ammattimaiseen vedonlyöntiin on järkevä panoshaarukka 0-3% pelikassasta ja hupivedonlyöntiin voi haarukka olla vähän eri riippuen oman varallisuuden suhteesta pelikassaan. Mikäli pelikassa on erittäin pieni verrattuna omaan varallisuuteen ja kyseessä on lähes hupivedonlyönti, mutta halu pelata Kellyn kaavalla voi maksimipanos ehkä olla jopa 10%. Kuitenkin lähtökohta tässä artikkelissa on se, että lyödään vetoa mahdollisimman järkevästi ja kyseessä on ammattimainen vedonlyönti. Näin ollen on 8,33% panos liikaa.

Kellyn Kaavan suosittelemaa panosta voi säädellä panosrajoituksella, jolla tekee päätöksen että suurin sallittu panos on esimerkiksi 3%. Tällöin tätä suuremmat panosuositukset Kellyn kaavalta ovat aina 3% panostuksia. Kuitenkin Kellyn kaavan jakaja on toinen vaihtoehto, joka kannattaa huomioida. Se on yleensä parempi vaihtoehto.

Kellyn kaavan jakaja

Kellyn kaavan jakaja on erittäin yksinkertainen. Mitä tarkemmaksi arvioidaan arviota sen pienempi jakaja. Jakajaksi on hyvä 5, 6, 7 ja 8, mutta myöskään tätä suuremmat tai pienemmät jakavat eivät ole huonoja valintoja ja onkin mahdoton sanoa, että mikä jakaja on se jota juuri sinun tulisi käyttää. Esimerkiksi jakajalla 6 olisi esimerkin panos seuraavanlainen:

0,083333 / 6 = 0,01389 pyöristettynä eli uusi panossuositus on 1,4% pelikassasta joka kuulostaa oikein järkevältä. Toki esimerkissämme tiedämme, että arvio on hyvin tarkka joten jakajana kannattaa käyttää pienempää numeroa kun kuusi.

Pelikassaan täytettä

Kellyn kaavan on tarkoitus hyvillä arvioilla ja parhailla kertoimilla tehdä voittoa. Parhaat kertoimet ovat aina hyödynnettävä, jota varten on hyvä olla runsaasti pelitilejä jotta kerroinvertailu onnistuu ja parhaan kertoimen hyödyntäminen. Lisäksi tarjolla on vedonlyöntibonuksia, joiden avulla uusi pelaaja saa hyvin täytettä pelikassaan. Löydät bonukset vedonlyöntiin sivulta vedonlyöntibonukset.

Vedonlyöntitoimistot

Siirry sivulle: Vedonlyöntiopas.

[td_block_19]