Jalkapallon otteluennakot ja vakio 9.8.

Jalkapallon otteluennakot eli vakio on Unibet Supertotoon.

Mariupol – Bordeaux

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnat jatkuvat, kun Mariupol saa vastaansa Bordeauxin. Kyseessä on miehistöjen ensimmäinen välienselvittely ja kamppailu pelataan neutraalikentällä. Ukrainalaiset pudottivat edellisellä karsintakierroksella ruotsalaisen Djurgårdenin, mikä oli kaikin puolin erinomainen suoritus. Jälkimmäisessä kohtaamisessa tarvittiin lopulta aina jatkoaika, jossa suureksi sankariksi nousi isäntien pelaaja Ruslan Fomin. Ranskalaisten yllättäminen on lähtökohtaisesti vieläkin vaikeamman työn takana, sillä tasoero vierasjoukkueen eduksi on selvä. Patonkimaan ylpeyden kokoonpano on kokenut kesän aikana jonkin verran muutoksia, mutta perustasoltaan kyseessä on isäntiä huomattavasti tasokkaampi kokonaisuus. Kesän aikana ryhmä sai muutamia nuoria erittäin mielenkiintoisia kasvoja, joista varsinkin Yassine Benrahouta ja Vukasin Jovanovicia kannattaa seurata. Suurin menetys oli puolestaan Malcomin siirtyminen Barcelonan vahvuuteen. Ryhmän iskukykyä heikentävät hieman loukkaantumiset, sillä useampi pelaaja on todennäköisesti kokoonpanon ulkopuolella. Poissaoloja oli toisaalta karsintojen edelliselläkin kierroksella, kun miehistö nappasi jatkopaikan Ventspilsiä vastaan. Kotiottelu päättyi jopa yllättäen voittoon vain maalin erolla, mutta maalintekopaikkoja luotiin lähes parikymmentä kappaletta. Bordeaux oli kesän harjoitusotteluissaan pääasiassa hyvässä pelivireessä, sillä vierasjoukkue saalisti niistä useita voittoja. On hyvä huomioida, että Mariupolilla oman maansa pääsarja on ollut käynnissä jo hetken aikaa. Kotijoukkue on pelannut kaksikosta siis enemmän kilpailullisia kamppailuita. Kuitenkin sarjassa ensimmäinen voitto saavutettiin vasta viime kierroksella. Siinä mielessä alkukausi ei ole ollut europelejä lukuun ottamatta hyvä. Bordeaux lienee reissussakin liian hankalasti yllätettävissä, sillä monet tekijät puoltavat heidän voittoaan.

CSKA Sofia – FC Kööpenhamina

Jalkapallon Eurooppa-liigassa FC Kööpenhamina matkustaa CSKA Sofian vieraaksi. Lähtökohtaisesti tiedossa lienee erittäin tasainen ja pienten marginaalien välienselvittely. Molemmat miehistöt pääsevät otteluun loistavan pelivireen saattelemana, sillä kumpikin nippu on voittanut kaikki kilpailut mukaan lukien viisi edellistä kamppailuaan. Sofialaiset ovat voittaneet oman maansa pääsarjassa kolmesta ensimmäisestä taistostaan jokaisen, mutta kööpenhaminalaisilla ei ole mennyt oman maansa pääsarjassa juuri sen heikommin. Molemmat niput ovat saaneet hyökkäystehoistaan kiitettävän paljon irti, mutta etenkin CSKA Sofia tunnetaan toisaalta erittäin hyvän puolustuspelaamisenkin omaavana ryhmänä. Bulgarialaiset ovat omien kannattajiensa edessä antaneet vastustajalleen edes yhden maalin viimeksi huhtikuun puolessa välissä. FC Kööpenhamina on myös alkaneella kaudella liikenteessä erittäin vahvalla kokoonpanolla, jossa on myös suomalaisväriä Jesse Jorosen muodossa. Dame N’Doye on varmasti toinen sellainen pelaaja, joka pitää nostaa esille. Hän teki vuosien 2009 ja 2012 välillä paljon maaleja juuri vierailijoiden vahvuudessa. Perustasoltaan CSKA Sofia ei ole aivan FC Kööpenhaminan tasoinen kokonaisuus, mutta omien kannattajiensa edessä bulgarialaiset eivät juuri ole antaneet vierailijoille menestymistä. Isännät ovat kesän aikana saaneet monta uutta pelaajaa, mutta ovet ovat käyneet myös toiseen suuntaan. Siihen nähden on erinomainen suoritus olla saman tien vahvassa pelivireessä. Molemmilla nipuilla on kamppailun alla hieman loukkaantumisongelmia, joten kummankaan seuran terveystilanne ei ole parhaassa kunnossa. Poissaolot kannattaa katsoa vielä uudelleen. Ottelusta ei todennäköisesti tule runsasmaalista, vaikka hyökkäysvoimaa löytyy kenttäpuoliskon molemmista päistä. Tasapelin todennäköisyys tuntuukin näillä tiedoilla korostuvan.

Basaksehir – Burnley

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa Basaksehir saa vieraakseen Burnleyn. Kotijoukkue nappasi viime kaudella Turkin pääsarjan kolmannen sijan, mutta mestaruuskaan ei jäänyt monen pisteen päähän. Miehistö tunnetaan erinomaisen kotiedun omaavana nippuna, ja esimerkiksi viime kaudella kotipelit tuottivat aika lailla voittoja voittojen perään. Kesän aikana turkkilaiset saivat muutamia vahvistuksia, mutta ovet kävivät myös toiseen suuntaan. Miloš Jojić ja Altuğ Taş ovat uusimmat pelaajat. Vierasjoukkue pelasi karsintojen edellisessä vaiheessa Aberdeeniä vastaan, joka kiusasi englantilaisia yllättävän pitkään. Harjoitusottelut sujuivat hyvin kaksijakoisesti, sillä ensimmäisissä kamppailuissa maalintekovoimaa löytyi kiitettävästi, mutta sittemmin hyökkäystehot hyytyivät. Kotona Aberdeeniä vastaan ratkaisuvoimaa löytyi kyllä hyvin, sillä omien kannattajien edessä kaikki kolme osumaa merkattiin eri pelaajalle. Myös The Clarets on muuttunut hieman viime kaudesta, mutta maltillisesti. Uusista nimistä voisi mainita ainakin pelaajat Joe Hart ja Ben Gibson. Muualle ovat menneet muun muassa Dean Marney ja Jamie Thomas, joka ei lopulta saanut juuri peliaikaa edellisessä seurassaan. Lähtökohtaisesti tiedossa lienee illan yksi tasaisimmista otteluista, johon edes lievää ennakkosuosikkia on vaikeaa löytää. Basakhesir tarvitsee kotikentältään hyvän tuloksen, kun taas Burnley on vieraissa passiivisempi tulevaan kotitaistoonsa nähden. The Clarets piti viime kaudella monta suurseuraa olemattomissa maalimäärissä, mikä tekikin heistä suuren positiivisen yllättäjän. Vierasjoukkue keräsi matkaotteluissaan pisteitä seitsemänneksi parhaiten, mutta toisaalta miehistö ei tehnyt keskimäärin noin yhtä osumaa enempää. Uuden kauden alussa Eurooppa-liigan ottelut tuovat paljon rasitusta hyvin rajalliselle materiaalille, ja on kieltämättä erikoista, että siirtomarkkinoilla ei ole oltu aktiivisempia. Suuri kysymysmerkki löytyy maalivahtiosastolta, sillä maalivahti Nick Pope loukkasi olkapäänsä ja joutuu leikkaukseen. Väläytelty on jopa puolen vuoden poissaoloa. Muutenhan ryhmä on säilynyt kasassa, joten Turkissa nähdään miehistö, jonka pelitapa ja identiteetti tulevat heti selkärangasta.

Besiktas – Linz

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa kohtaavat Besiktas ja Linz. Kotijoukkue lähtee avausosaan suurena voittajasuosikkina. Isännät ovat materiaaliltaan kaudesta toiseen oman maansa yksi suurimmista nipuista, ja myös Euroopan kentillä paikka Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen on hyvin otettavissa. Kotonaan turkkilaiset ovat erittäin vaikeasti kaadettavissa, josta hyvä esimerkki saatiin viime kaudella. 17 kotikamppailua tuottivat 14 voittoa ja kolme tasapeliä, mutta ei ainuttakaan tappiota. Besiktas on muuttunut kesän aikana hieman, mutta suurempaa liikehdintää kumpaankaan suuntaan ei ole tullut. Uusimmista pelaajista voidaan mainita nimet Dorukhan Toköz ja nuori Güven Yalçın. Kotijoukkue voitti karsintojen edellisellä kierroksella B36 Torshavnin onnistuen maalinteossa yhteensä peräti kahdeksaan otteeseen. Linz ei ole saalistanut oman maansa pääsarjassa vielä avausvoittoa, ja kahden ensimmäisen kierroksen perusteella maalinteko on tuottanut heti vaikeuksia. Viimeksi taisto St.Poltenia vastaan päättyi yllättäen maalittomaan tasapeliin. Karsintojen edellisellä kierroksella hyökkäyspelaamisessa oli kyllä paljon hyvää, mutta nyt vastustajan taso on kokonaisvaltaisesti huomattavasti kovempi. On myös huomioitava, että Lilleström oli varsinkin avausosassa omassa hyökkäyspelaamisessaan kovin vaatimaton. Viime kaudella itävaltalaiset keräsivät vieraissa pisteitä selvästi kotiotteluitaan heikommalla tahdilla, ja kun huomioidaan kamppailun lähtökohdat, vierailijat keskittynevät suosiolla oman maalinsa suojelemiseen. Pallonhallinta ja pelitapahtumien kontrollointi on turkkilaisten puolella. Jos selvää yllätystä ei tapahdu, kotivoitto on lähellä.

Vitesse – FC Basel

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa vastakkain asettuvat Vitesse ja FC Basel. Kotijoukkue voitti karsintojen edellisellä kierroksella runsasmaalisesti FC Viitorulin, kun taas vierasjoukkue ei ole pelannut Euroopan kakkoskilpailussa vielä ainuttakaan karsintakamppailua. Mestarien liigan karsinnoissa matka tuli päätökseensä kreikkalaista PAOKia vastaan. Jatkopaikan saaminen oli loppupeleissä aika lailla mahdotonta, sillä vastustaja oli hyökkäyspelaamisessaan aivan liian vahva. Vitesse on ollut kesän harjoitusottelut mukaan lukien runsasmaalinen, sillä isännät ovat kuudella edellisellä kerralla pelanneet vähintään kolmen osuman kamppailuita. Hyökkäyspelaaminen on ollut pääasiassa hyvällä tasolla, mutta puolustuspelaamisen kanssa on selvästi parannettavaa. Alakerran epävarmuudet heijastuvat koko ryhmän tekemiseen. Karut esimerkit saatiin juuri Mestarien liigan karsinnoissa. Kesän aikana hollantilaisnippu on kokenut monia muutoksia kokoonpanonsa suhteen, sillä ovet ovat käyneet molempiin suuntiin. Eduardo, Jake Clarke-Salter ja Matúš Bero voidaan mainita uusimmista nimistä. FC Baselin uudet pelaajat ovat Aldo Kalulu, Eray Cümart ja Jonas Omlin. Perustasoltaan vierasjoukkue on kaudesta toiseen oman maansa yksi suurimmista nipuista, mutta kausi Sveitsin pääsarjassa on alkanut epätasaisesti. Hyökkäyspelaaminen on tuottanut paljon onnistumisia, mutta Vitessen tavoin alakerta on ollut haavoittuvainen. Varsinkin kesän ensimmäiset harjoitustaistot olivat puolustuspelaamisen osalta jopa hälyyttävän heikkoa. Viimeksi kotiottelussa Grasshoppersin verkkoon peliväline saatiin neljään otteeseen. Alppimaan ylpeydellä on hieman ongelmia loukkaantumisten kanssa, sillä useampi pelaaja on todennäköisesti kokoonpanosta sivussa. Vitesse hävisi viime kaudella kotonaan vain neljään otteeseen, mutta vastustaja epäonnistui yhdessä rangaistuspotkussa ja heillä oli muutenkin mahdollisuudet tehdä lisää osumia. Vaikka lähtökohdat ovat erittäin tasaiset, hollantilaisista saanee minimaalisen ennakkosuosikin.

Trencin – Feyenoord

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa Trencin isännöi Feyenoodia. Hollantilaiset lähtevät taistoon ehdottomana ennakkosuosikkina. Kotijoukkue voitti karsintojen edellisellä kierroksella Gornikin tehden maaleja yhteensä viiteen otteeseen. Ennen karsintojen jatkumista Slovakian pääsarjassa tuli vielä murskavoitto Seredin kustannuksella. Vierasjoukkue ei ole pelannut vielä yhtään karsintaottelua, mutta pelivirettä on pidetty yllä harjoituskamppailuiden ja Super Cupin muodossa. Hollantilaiset ovat kesän aikana saaneet uusia vahvistuksia, mutta ovet ovat käyneet myös toiseen suuntaan. Uusina pelaajina voidaan mainita nimet Jordy Clasie, Luis Sinisterra ja Joris Delle. Perustasoltaan Feyenoord on ilman muuta Trenciniä laadukkaampi kokonaisuus, ja vaikka kotijoukkue onkin saanut lähiaikoina hyökkäyspelaamisessaan paljon onnistumisia, nyt vastustajan taso on selvästi haastavampi. Vierasjoukkue mätti kesän harjoitusotteluissaan komeita maalimääriä muun muassa FC Baselin ja Fenerbahcen verkkoon. Hollantilaiset nappasivat myös Super Cupin voiton kaatamalla rangaistuspotkuilla kestomenestyjä PSV:n. Muutoksistaan huolimatta vierailijat ottanevat pelitapahtumien kontrollia itselleen, vaikka tasoeroa hieman pienentääkin se, että slovakialaiset ovat pelanneet lähiviikkojen aikana enemmän kilpailullisia otteluita.

Cork – Rosenborg

Cork saa vastaansa Rosenborgin, kun ottelut jatkuvat jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa. Kamppailussa on odotetusti yksi selvä ennakkosuosikki, sillä norjalaiset lähtevät taistoon kaksikosta huomattavasti paremmilla lähtökohdilla. Vaikka trondheimilaisporukka ei ole enää samalla tasolla verrattuna heidän kultavuosiinsa, Euroopan kakkoskilpailussa on täydet mahdollisuudet mennä lohkovaiheeseen saakka. Oman maansa pääsarjassa Rosenborg on ollut erinomaisessa pelivireessä, sillä enemmän pisteitä on kerännyt vain yksi miehistö. Vierasjoukkue pelasi äskettäin myös Mestarien liigan karsinnoissa Celticiä vastaan, mutta kokien pudotuksen varsin odotetulla tavalla. Nyt vastustajan taso on hyvästä pelivireestä huolimatta aivan toista luokkaa. Pitää myös muistaa, että norjalaisten Mestarien liigan matkan päättymisestä huolimattahan ryhmä piti kotonaan skotlantilaisjätin kokonaan maaleitta. Vieraissa omiin meni kolme osumaa. Kesän aikana vierasjoukkue on saanut kokoonpanoonsa monta uutta pelaajaa, mutta myös toisiin maisemiin on lähtenyt useampia kavereita. Esimerkiksi Alexander Søderlund ja Besim Šerbečić pelaavat ensimmäistä kauttaan uudessa porukassaan. Cork löytyy Irlannin pääsarjan ykköspaikalta, ja siellä City on kulkenut aika lailla voitosta voittoon. Kolmeen edelliseen taistoonsa isännät ovat tehneet kymmenen osumaa. Kotietukin on ollut pääasiassa vahva, mutta kansainvälisissä otteluissa materiaalin riittäminen on suuri kysymysmerkki. Pelaajiston itseluottamus on toki varmasti kunnossa, mutta yksilötasolla eikä isommassakaan kuvassa taitotaso ei kestä vertailua Rosenborgiin. Vierasjoukkue ottaanee pallonhallintaa ja pelitapahtumien kontrollia itselleen, kun taas irlantilaiset keskittyvät varmasti enemmän vastaiskupaikkoihin. Cityllä on suuret paineet saada hyvä tulos, sillä Norjassa menestymistä tuskin tulee.

Spartak Subotica – Bröndby

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa positiivinen yllättäjä Spartak Subotica saa vastaansa vahvan tanskalaisen Bröndbyn. Kotijoukkue voitti karsintavaiheen edellisessä vaiheessa Sparta Prahan, mikä oli ehdottomasti yllätys. Miehistöjen ensimmäinen kohtaaminen oli päättynyt serbialaisten voittoon, mutta jälkimmäisessä taistossa vastustaja sai revittyä niukan voiton. Se ei kuitenkaan riittänyt heitä viemään jatkoon. Vierasjoukkue ei ole pelannut vielä yhtään karsintaottelua, mutta pelivirettä on saatu pidettyä kunnossa ensin harjoituskamppailuiden ja sitten sarjapelien muodossa. Tanskalaiset ovat olleet erinomaisessa pelivireessä, sillä voittoja on tullut voittojen perään. Materiaali on huomattavasti isäntiä tasokkaampi, ja on muutenkin siis odottamatonta, että kotiyleisön suosikit ovat karsinnoissa edelleen mukana. Viime kaudella heidän kotietunsa oli maan pääsarjan viidenneksi parhain, mutta mistään loistavan kotiedun ryhmästä ei voi puhua. Edellisessä kotitaistossaan miehistö koki ruman tappion neljän maalin erolla. Tuolloin puolustuspelaamisen ohella hyökkäyspelaaminen oli aika lailla olematonta. Bröndby on erittäin tasainen suorittaja, joka jäi viime kaudella niukasti mestaruuden ulkopuolelle. Nälkää ja näyttöhaluja ei varmasti jää puuttumaan. Vierasjoukkue on päässyt paremmin levänneenäkin avausosaan, sillä heidän edellinen kamppailunsa oli isäntiä vähän aiemmin. Tanskalaisilla ei pitäisi olla myöskään ongelmia loukkaantumisten kanssa, joten pelivalinnat tehdään odotetusti ennakkosuosikin kautta.

Rangers – Maribor

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa paremmuudestaan kamppailevat Rangers ja Maribor. Tiedossa lienee tämän karsintavaiheen yksi tasaisimmista taistelupareista. Kotijoukkue voitti karsintojen edellisellä kierroksella Osijekin, kun taas vierailijat pudottivat Chikhuran. Lähtökohtaisesti skotlantilaiset ovat omien kannattajiensa edessä avausosan lievänä voittajasuosikkina, mutta isäntien lähtökohdat terveystilanteensa osalta eivät ole parhaimmasta päästä. Useampi pelaaja on kokoonpanosta sivussa. Kesän aikana glasgowlaiset ovat muuttuneet jonkin verran, sillä uusina pelaajina vahvuuteen ovat liittyneet muun muassa Scott Arfield, Nikola Katić ja Connor Goldson. Myös John Flanagan on pelaaja, jota kannattaa seurata, sillä hän oli monena vuotena Liverpoolin vahvuudessa. Kenny Millerin lähtö toiseen suuntaan oli huono juttu, sillä kokenut hyökkääjä teki entisen seuransa paidassa maaleja hienoon tahtiin. Hän jatkaa uraansa pelaajavalmentajan roolissa. Toisaalta edellisellä kaudella maalinteko oli jo aiempaa vaikeampaa. Slovenialaisetkin ovat kokeneet kesän aikana hieman vaihtuvuutta, mutta varsin maltillisella tavalla. Kenan Pirić on yksi mielenkiintoisimmista uusista kasvoista, sillä hän on lyömässä itseään läpi myös Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkueessa. Rangers on todennäköisesti se ryhmä, joka on kotonaan kaksikosta aktiivisempi ja rohkeampi. Isäntien valmistautuminen ei sujunut tosin parhaalla tavalla, sillä nippu jäi oman maansa pääsarjan avauskierroksella vähämaaliseen tasapeliin. Kotijoukkue on pelannut toisaalta toukokuusta alkaen häviämättä missään kilpailussa. Mariborilla on alla oman maansa pääsarjasta selvä vierasvoitto, mutta vastustajan taso oli kaukana hohdokkaasta, ja tuolloinhan vastustaja joutui pelaamaan puolisen tuntia miehen vajaalla. Avausosassa tasapelin todennäköisyyttä ei kannata ainakaan aliarvioida.

Sarpsborg – Rijeka

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa Rijeka matkustaa Sarpsborgin vieraaksi. Molemmat miehistöt pääsevät otteluun hyvän pelivireen saattelemana. Kaikki kilpailut mukaan lukien isännät ovat voittaneet kuudesta edellisestä taistostaan viisi, kun taas vierasjoukkue on peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa. Perustasoltaan norjalaisnippu ei ole vierailijoiden tasoinen kokonaisuus, joten tien päälläkin kroatialaisia on pidettävä kyllä pienenä ennakkosuosikkina. Kotiyleisön suosikeilla on myös hieman ongelmia loukkaantumisten kanssa. Sinivalkoiset voittivat karsintojen edellisellä kierroksella niukasti St.Gallenin, sillä jatkopaikka irtosi lopulta vain vierasmaalin perusteella. Kotiottelusta voitto tuli numeroin 2-1, mutta suurin osa maalintekoyrityksistä oli viimeistelyltään heikkoja. Valmistautuminen karsintojen jatkumiseen sujui hyvin, sillä oman maansa pääsarjassa Sarpsborg nappasi voiton Stabaekista. Rijeka on pelannut kesän aikana paljon harjoitusotteluita, sillä pelivirettä ei ole voitu pitää yllä muilla tavoilla. Vierasjoukkueen urakka oman maansa pääsarjassa käynnistyi vasta äskettäin. Siellä kaksi ensimmäistä ottelua tuottivat kaksi voittoa ja kuusi tehtyä osumaa. Harjoitusottelut mukaan lukien voi sanoa, että hyökkäysvoimaa on löytynyt kiitettävästi. Pelivire on erinomainen huomioiden kesän aikana tulleet monet muutokset kokoonpanossa. Ovet ovat käyneet kumpaankin suuntaan. Muun muassa Stjepan Lončar ja Petar Mamić ovat ensimmäistä kauttaan nykyisen seuransa paidassa. Mikäli ennusmerkit pitävät paikkansa, Rijeka ottanee vieraissakin pallonhallintaa ja tapahtumien kontrollia itselleen. Heiltä löytyy kokonaiskuvassa enemmän ratkaisuvoimaa ja yksilöosaamista. Kroatialaisilla on myös enemmän lepoaikaa puolellaan, sillä norjalaisten edellisestä ottelusta on aikaa vain neljä päivää. Niukka vierasvoitto on lähellä.

PELAA VAKIO UNIBETILLÄ!

Ilmainen Rizk of Wheel onnenpyöräytys!

Ilman talletusta saat pyöräyttää ilmaiseksi "Rizk of Wheel" onnenpyörää. Pyöräytä ja voitot saat pitää ilman talletusta. Tallettajalle 200% 100€ bonus eli esimerkiksi talleta 50€, saat 100€.