Jalkapallon otteluennakot ja vakio 6.12.

Keskiviikkona pelataan Mestarien liigaa, ja tässä ovat vakiovihjeet keskiviikolle! Nämä vihjeet vakio 7:seen saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla.

RB Leipzig – Besiktas | Viasat

Jalkapallon Mestarien liigassa Besiktas matkustaa RB Leipzigin vieraaksi. Vierasjoukkueella ei ole enää merkittävää pistetarvetta, sillä he ovat varmuudella pudotuspeleissä. Samaa ei voida sanoa kotijoukkueesta, jolle on äärimmäisen tärkeää napata kolme pistettä. He taistelevat viimeisestä pudotuspelipaikasta FC Porton kanssa. Saksalaismiehistö on ollut kotiyleisön edessä hurjassa pelivireessä, ja isossa kuvassa isännät ovat nousseet viime vuosien aikana ryminällä Euroopan isoihin ryhmiin. Tälläkin kaudella he taistelevat Bundesliigan mestaruudesta Bayern Münchenin kanssa. Turkkilaiset ovat kaikki kilpailut mukaanlukien kahden ottelun voittoputkessa, mutta sitä ennen mustavalkoiset pelasivat monta peliä ilman voittoja. Kyseessä on poikkeuksellisen paljon tasapelejä pelaava seura, jolla on loistava puolustuspelaaminen, mutta hyökkäystehoissa on monesti parantamisen varaa lukuunottamatta muutamaa viime ottelua. Ilman loukkaantumisia pelaava RB Leipzig omaa valtavan motivaatioedun ja kotiedun, joten näistä lähtökohdista muu tulos kuin kotivoitto olisi kyllä yllätys. Tiedossahan on saksalaisten syksyn tähän mennessä isoin taisto.

Real Madrid – Dortmund

Jalkapallon Mestarien liigan ottelussa yhteen iskevät Real Madrid ja Dortmund. Kotijoukkue jatkaa pudotuspelivaiheeseen, kun taas vierasjoukkue voi päästä korkeintaan Eurooppa-liigaan. Vaikka se on myös iso kilpailu, motivaatio ei voi olla huipussaan. Madridilaiset eivät ole olleet viime aikoina vakuuttavassa pelivireessä, mutta saksalaisten tilanne on vieläkin heikompi. Vierailijat eivät ole voittaneet yhtään ottelua moneen viikkoon, ja varsinkin puolustuspelaamisen kanssa on ollut valtavia vaikeuksia. Myöskään maalintekovoimaa ei ole ollut odotetulla tavalla. Kyseessä on edelleen tokihan Euroopan yksi suurseuroista, mutta tällä kaudella menestymistä ei liene tulossa Bundesliigassa eikä etenkään Mestarien liigassa. Espanjalaiset ovat kaikki kilpailut mukaanlukien kymmeneen edelliseen kotiotteluun hävinneet ainoastaan kerran, ja vaikka viikonloppuna he eivät onnistuneet yllättäen maalinteossa Athletic Bilbaota vastaan, paluu omien kannattajien eteen tarkoittanee jopa kylmää kyytiä keltamustille. Maaleja on varmasti odotettavissa.

Tottenham – APOEL | Viasat

Jalkapallon Mestarien liigan ottelussa Tottenham isännöi APOELia. Kotijoukkue on selvittänyt jo aiemmin tiensä pudotuspeleihin, kun taas vierasjoukkue ei pääse mukaan kuin korkeintaan Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Heillä on sinne itseasiassa realistinen mahdollisuus, sillä Dortmundin tappio tarkoittaisi sitä, että kyproslaiset menisivät jopa tasapelin saaneena Euroopan toiseksi tärkeimmän kilpailun jatkovaiheeseen. Englantilaiset eivät ole vakuuttaneet viime aikoina lainkaan, mutta lohkovaiheessa menestymistä on tullut kiitettävästi. Sarjassa on ollut vaikeaa, ja edellisellä kierroksella he eivät onnistuneet voittamaan Watfordia. Sitä ennen tuli yllättävä tappio Leicesterille. Vierailijat ovat olleet viime aikoina vahvassa pelivireessä, sillä kaikki kilpailut mukaanlukien viiteen viime otteluun alla on neljä voittoa. Siitä huolimatta olisi erittäin iso yllätys, jos altavastaaja venyisi edes tasapeliin, sillä tasoero ja kotietu tekevät ennakkosuosikin roolista selkeän. Pelaajat ovat varmasti motivoituneita palaamaan takaisin voittojen pariin.

Liverpool – Spartak Moskova | Viasat

Jalkapallon Mestarien liigan ottelutarjontaa, yhteen iskevät Liverpool ja Spartak Moskova. Tiedossa on koko kierroksen yksi mielenkiintoisimmista kamppailuista ja samalla koko lohkon tilanteista. Englantilaiset ovat lohkon järjessä, mutta vain pisteen takana on Sevilla ja myös moskovalaiset ovat iskuetäisyydellä. Isännille pahimmillaan voi käydä niin, että he eivät pääse pudotuspeleihin. Niin kotijoukkue kuin vierailijat ovat olleet viime aikoina vahvassa pelivireessä, ja erityisesti Andfieldin isännät ovat viimeistelleet komeita maalimääriä. Siitä hyvä osoitus saatiin sarjassa viime kierroksella, kun Brighton kaatui neljän maalin erolla. Moskovalaiset ovat isäntien tavoin esiintyneet lähiviikkoina tasaisesti ilman notkahduksia, ja heillä motivaatio on varmasti korkealla. Ongelmallista on se, että loukkaantumisia on turhan paljon, ja maalinteon tehokkuudessa venäläiset eivät pärjää englantilaisille. Kotona ennakkosuosikista ei ole siten epäselvyyttä.

Feyenoord – Napoli | Viasat

Jalkapallon Mestarien liigan kamppailussa vastakkain asettuvat Feyenoord ja Napoli. Vierasjoukkueella on siinä mielessä yksinkertaiset lähtökohdat, että heidän on voitettava ja katsottava, että mihin se riittää. Italialaiset ovat kolme pistettä Shakhtar Donetskia perässä. Kotijoukkueella ei ole enää minkäänlaista tarvetta pisteille, sillä he ovat menettäneet jo aiemmin mahdollisuudet pudotuspeleihin. Hollantilaismiehistö on pelannut lohkovaiheen aivan liian vaatimattomasti, sillä alla ei ole vielä pistettäkään. Viimeksi he kokivat Mestarien liigassa maalin tappion Manchester Citylle, joten periaatteessa taistelu oli hyvää, mutta ei siitäkään tullut tuloksellisesti mitään. Saapasmaan jättiläinen on useampaan viime kuukauteen kokenut tappiot vain Juventusta ja Manchester Cityä vastaan, ja vieraissakin turkoosipaidat ovat menestyneet erinomaisesti. Mikäli ennusmerkit pitävät paikkaansa, ei isännillä pitäisi olla nytkään vastaansanomista. Ennakkosuosikki voi tehdä oman osuuden ja toivoa sitten vain parasta.

Shakhtar Donetsk – Manchester City | Viasat

Manchester City matkustaa Shakhtar Donetskin vieraaksi jalkapallon Mestarien liigassa. Englantilaiset eivät tarvitse enää lisää pisteitä, koska he ovat jo varmuudella pudotuspeleissä. Kotijoukkueen tilanne on sellainen, että he ovat kolme pistettä edellä kolmantena olevaa Napolia. Ukrainalaisten jatkopaikka ei ole siis vielä täysin varmaa. Isännät ovat tehneet viime aikoina komeita maalimääriä, ja manchesterilaiset tunnetaan Euroopan yhden kovimman hyökkäyskaluston omaavana. Kaikki kilpailut mukaanlukien kymmeneen edelliseen otteluun alla on yhtä monta voittoa. He ovat jääneet viime kerran maaleitta loppusyksystä. Donetskilaiset ovat olleet kotonaan vahvassa pelivireessä, mutta lohkovaiheessa heidän puolustuspelaaminen ei ole ollut samalla tasolla taivaansinisten kanssa. Valioliigan johtaja omaa valtavasti voittamisen kulttuuria ja taitoa kääntää tiukat ottelut edukseen, joista hyvät esimerkikit on saatu myös viime aikoina. Vaikka jatkopaikka onkin jo varma, ehkä heitä kuitenkin pitäisi harkita mukaan kupongille.

FC Porto – Monaco

FC Porto saa vastaansa Monacon, kun pelit jatkuvat jalkapallon Mestarien liigassa. Kotijoukkue lähtee otteluun suurena voittajasuosikkina. He taistelevat tiukasti toisesta pudotuspelipaikasta. Vierasjoukkue ei omaa mahdollisuuksia päästä pudotuspeleihin, ja ruhtinaskunnalla on lisäksi suuria ongelmia loukkaantumisten kanssa. Moni avainpelaaja on sivussa myös Portugalin reissusta. Isännät ovat kaikki kilpailut mukaanlukien hävinneet kymmeneen edelliseen kotiotteluun vain kerran, mutta vierailijoiden reissupeleistä ei voida sanoa samaa, sillä viimeisin voitto on tullut lokakuun lopussa. Heidän puolustuspelaaminen on ollut periaatteessa voittavalla tasolla, mutta maalintekovoimaa on ollut olemattomasti. Lohkovaiheessa miehistö onkin onnistunut maalinteossa vain neljästi. Sinipaidat pelasivat viimeksi maalittoman tasapelin sarjassa Benficaa vastaan, ja se oli maan rajojen sisällä syksyn isoimpia yksittäisiä otteluita. Loppulukemat olisivat voineet olla isäntien eduksi, sillä he rakensivat selvästi enemmän maalintekoyrityksiä. Ruhtinaskuntaa vastaan hyviä maalipaikkoja on varmasti luvassa, sillä vierailijoiden motivaatiokin voi olla hieman kyseenalainen. Muu tulos kuin kotivoitto olisi siten ehdottomasti yllättävää.

Maribor – Sevilla

Jalkapallon Mestarien liigan ottelussa paremmuudestaan taistelevat Maribor ja Sevilla. Kotijoukkueen urakka päättyy alkulohkoon, kun taas vierasjoukkue taistelee pääsystä pudotuspeleihin, mutta heidän lienee voitettava Sloveniassa. Toki on huomioitava, että espanjalaisten jatkoonpääsyyn vaikuttaa myös se, että miten lohkon toisessa pelissä pelataan. Siellä altavastaajan pitäisi venyä yllätykseen, jotta valkopaidat jäisivät itse häviämällä ulos pudotuspeleistä. Materiaaliltaan andalucialaiset ovat selvästi isäntiä laadukkaampi nippu, ja vaikka kyseessä on perinteisesti varsin kotiriippuvainen miehistö, kaikki kilpailut mukaanlukien kolme viimeisintä matkaottelua ovat tuottaneet kaksi voittoa. Mariborin edellisestä kotitappiosta on aikaa suunnilleen puolitoista kuukautta, mutta silloin tappio tuli käsittämättömästi seitsemän maalin erolla. Mestarien liigassa alakerta ei ole kestänyt. Vierailijat ovat mättäneet viime aikoina maaleja vahvaan tahtiin, ja Sloveniasta on odotettavissa jopa selkeänumeroinen vierasvoitto. Motivaatiotekijät ovat vahvasti espanjalaisilla, sillä voitolla ei tarvitse huolehtia enää muusta.

Ilmainen Rizk of Wheel onnenpyöräytys!

Ilman talletusta saat pyöräyttää ilmaiseksi "Rizk of Wheel" onnenpyörää. Pyöräytä ja voitot saat pitää ilman talletusta. Tallettajalle 200% 100€ bonus eli esimerkiksi talleta 50€, saat 100€.