Jalkapallon otteluennakot ja vakio 24.4.

Jalkapallon otteluennakot eli vakio on Unibet Supertotoon.

Liverpool – AS Roma | Viasat Jalkapallo

Jalkapallon Mestarien liigassa AS Roma matkustaa Liverpoolin vieraaksi. Kilpailullisissa merkeissä miehistöt ovat kohdanneet edellisen kerran 2000-luvun alussa, mutta nyt toiselle yllättäjistä tarjoutuu mahdollisuus mennä peräti finaaliin saakka. Englantilaiset lähtevät ensimmäiseen kamppailuun ehdottomana ennakkosuosikkina, ja myös koko otteluparia ajatellessa etu on ehdottomasti isäntien suunnalla. Andfieldin jättiläisten valmistautuminen ei sujunut kuitenkaan odotetusti, sillä he jäivät yllättäen runsasmaaliseen tasapeliin West Bromwichin kanssa. Tuolloin ennakkosuosikki piti palloa yli 60 prosenttia ajasta, mutta maalintekoyritykset menivät vastustajan eduksi. Italialaisten valmistautuminen meni sen sijaan hyvin, sillä saapasmaan ylpeys nappasi selkeän vierasvoiton heikkoa SPALia vastaan. Liverpool on ollut omien kannattajien edessä paljon paremmassa iskussa verrattuna AS Roman vieraspelaamiseen. Italialaiset ovat pelanneet paljon heidän tasolleen hyviä vieraskamppailuita, mutta mukaan on mahtunut useita yllättäviä pistemenetyksiä. Tosin puolustuksena on sanottava, että kevättä kohden reissussa on mennyt paremmin kuin loppuvuodesta, jolloin oli peräti parin kuukauden jakso ilman ainuttakaan onnistumista. Punapaidat eivät ole antaneet kotonaan kaverille yhtään maalia helmikuun 24. päivän jälkeen, ja sen jälkeen he ovat itse mättäneet komeita maalimääriä lähes illasta toiseen. Manchester Cityä vastaan peliesitys oli monelta osin lähes täydellinen, ja myös vieraissa isännät nappasivat voiton Englannin kenttien hallitsijalta. AS Roma pystyi luomaan viimeksi Barcelonan vieraana maalintekoyrityksiä hieman päälle toistakymmentä kappaletta, mutta vain kolme laukausta suuntautui maalia kohden. Ottelu oli katalonialaisten hallinnassa alusta loppuun, mutta jälkimmäisessä välienselvittelyssä roomalaiset saivat espanjalaisjätin pois mukavuusalueelta. Se oli itseluottamukselle valtava asia, mutta tokihan ero koti- ja vierasottelussa oli silti suuri. Liverpool ottaa kotonaan varmasti pallonhallinnan itselleen, ja AS Roma ei varmasti halua lähteä vieraissa maalintekokilpailuun. Vierasjoukkueella on ollut koko kaudella paljon vähemmän maalintekovoimaa. Heidän pelitapa muokkaantuu kotiotteluun mentäessä akitiivisemmaksi suhteessa vieraissa pelaamiseen, ja reissussa pyritäänkin pitämään Liverpoolin valtavat hyökkäystehot minimissä.

Derby – Cardiff

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjan huippuottelussa paremmuudestaan taistelevat Derby ja Cardiff. Sarjataulukossa seurojen välinen piste-ero on 18 pistettä walesilaisten eduksi. Molemmilla miehistöillä panokset ovat huipussaan, sillä kotijoukkue pyrkii selviytymään mukaan nousukarsintoihin, kun taas vierasjoukkue on ainakin toistaiseksi menossa suoraan Valioliigaan. Yksikin epäonnistuminen voi kuitenkin tarkoittaa putoamista kahden parhaan ulkopuolelle, vaikka heillä onkin yksi ottelu päävastustajia vähemmän pelattuna. Viiteen edelliseen kamppailuun Derby on saalistanut voiton kaksi kertaa, joten pelivireeltään isännät ovat olleet kaikkea muuta kuin hyvässä kunnossa. Edellisellä kierroksella miehistö koki raskauttavan tappion samoista sijoituksista kamppailevalle Middlesbroughille, jota vastaan ei olisi saanut ainakaan hävitä. Kolme viimeisintä ottelua on tuottanut yhtä monta tappiota, joten pelaajiston itseluottamus ei ole varmasti korkealla. Myöskään kotietu ei ole ollut juuri mistään kotoisin, sillä helmikuun kolmannen päivän jälkeen tilillä on vain yksi voitto. Cardiff on päässyt kahdessa edellisessä ottelussa takaisin voittojen pariin. Vierasjoukkue pelasi sitä ennen useita kamppailuita ilman voittoja, mutta tällä hetkellä heillä asiat ovat jälleen raiteillaan. Walelaiset ovat tammikuun alun jälkeen kokeneet vieraissa tappion vain kertaalleen, ja suuressakin kuvassa kyseessä on sarjan yksi parhaimmista vierailijoista. Historian valossa Cardiff on ollut hieman Derbyn niskan päällä, sillä neljään edelliseen kohtaamiseen vierailijat ovat voittaneet kahdesti, kerran on pelattu tasapeli ja vain kertaalleen isännät ovat voittaneet. Walesilaisia on syytä pitää vieraissakin ennakkosuosikkina, sillä heillä on koko kautta ajatellen parempi hyökkäys- ja puolustuspelaaminen, sekä vierailijat ovat heikon ajanjakson jälkeen taas hyvässä iskussa.

Nottingham – Barnsley

Nottingham testaa Barnsleyn päivän pelivireen, kun ottelut jatkuvat jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa. Kotijoukkue pääsee pelaamaan vapautuneesti ilman sen suurempia paineita, sillä heillä ei ole mahdollisuutta joutua enää putoamisviivan heikommalle puolelle. Vierasjoukkueen lähtökohdat ovat päinvastaiset, sillä he kamppailevat sieltä pois pääsemisen kanssa. Yhdellä voitolla miehistö nousisi pisteen erolla alimman viivan paremmalle puolelle, joten suurempaa motivaatiota ei voisi olla. Nottingham on ollut jo pitkään heikossa pelivireessä, vaikka toiseksi edellisellä kierroksella kotijoukkue nappasi voiton Ipswichiä vastaan. Tuolloin Forest tuli ensin tasoihin ja meni voittoon saakka viimeisten minuuttien aikana. Punapaidat ovat kärsineet lähes jatkuvasti suurista maalintekovaikeuksista, ja maaliskuun kolmannen päivän jälkeen miehistö on tehnyt vain yhdessä ottelussa vähintään kaksi osumaa. Useampaan kuukauteen kotietukin on tuottanut vain muutaman voiton, mutta kolikon toisena puolena puolustuspelaaminen on ollut vahvaa. Heille on viimeistelty kotiyleisön edessä lähes säännöllisesti pieniä maalimääriä. Barnsley on saalistanut viiteen edelliseen otteluun niinikään vain yhden voiton, ja etenkin vieraissa pelaaminen on tuottanut suuria ongelmia. Viimeisin voitto reissusta on tullut kaksi kuukautta sitten. Tien päällä hyökkäyspelaamisesta on ollut vaikeaa sanoa paljoa positiivistä, kun taas kotiotteluiden puolella tehottomuus ei ole ollut lainkaan yhtä merkittävää. Barnsleyn pitäisi melkein venyä voittoon saakka, mutta monet asiat eivät puolla heidän menestymistä. Reissussa vierasjoukkue on tehnyt keskimäärin noin yhden maalin kamppailua kohden, ja Nottingham on jättänyt kotonaan kuitenkin vastustajat lähes illasta toiseen pieniin maalimääriin. Mikäli kotijoukkueella on asenne kohdallaan, tasapeli on väkisinkin lähellä toteutua.

Bristol – Wigan

Jalkapallon Englannin Ykkösliigassa Wigan matkustaa Bristolin vieraaksi. Kotijoukkueella ei ole viimeisissä otteluissa enää valtavasti pelattavaa, sillä putoamista ei ole tapahtumassa, mutta myöskään nousukarsintoihin ei ole asiaa. Viiteen edelliseen kamppailuun isännät ovat saalistaneet vain yhden voiton, joten pelivire on ollut jo pitkään heikossa kunnossa. Edellisellä kierroksella miehistö koki kahden maalin tappion Rotherhamille. Omien kannattajien edessä tappioita ei ole tullut vajaaseen kolmeen kuukauteen, mutta voittojakin on tullut kovin harvakseltaan. Kyseessä on ollut tasapeliherkkä nippu, sillä tasapelejä on tullut lyhyen ajan sisään monia kappaleita. Wigan on ollut tuttuun tapaan vakuuttavassa pelivireessä, ja viiteen edelliseen otteluun alla onkin neljä voittoa. Kuukaudesta toiseen Athletic on ollut erittäin tasainen suorittaja niin kotiotteluissa kuin vieraskentillä. Niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisessa sarjakärki on ollut aivan omalla tasolla, ja varsinkin alakerrassa ero isäntiin on ollut valtava. Monet tekijät eivät viittaa siihen, että Wiganilla olisi minkäänlaista peruutusvaihdetta loppukauden ajalle, ja toki on huomioitava kakkosena olevan Blackburnin olevan vain kolmen pisteen päässä vierailijoista. Pahimmillaan sarjan mestaruus voisi vielä mennä kaverille, joten kausi halutaan päättää varmasti voittoisasti. Lähtökohtaisesti tasoero miehistöjen välillä on selkeä, ja varsinkin pelaajiston itseluottamuksessa on iso kuilu. Isäntien tekemisestä on paistanut se, että panoksia ei ole. Kotonakin odotettavissa lienee paluu tappioiden pariin.

Doncaster – Blackburn

Jalkapallon Englannin Ykkösliigan ottelutarjontaa, pisteistä taistelevat Doncaster ja Blackburn. Kotijoukkueen kausi on päättymässä keskikastin sijoitukseen, kun taas vierasjoukkue omaa mahdollisuudet päästä sarjataulukon kärkeen Wiganin edelle. Se kuitenkin edellyttää, että Athletic pelaa surkean loppukauden ja Rovers saalistaa itse voitot viimeisistä otteluista. Sarjakärki on pelannut niin vakuuttavasti, että vierailijoiden toiveet ykköspaikasta eivät ole välttämättä kovinkaan realistisia. Viiteen edelliseen kamppailuun Doncaster on saalistanut kaksi voittoa. Edellisellä kierroksella kotijoukkue koki niukan tappion Oxfordia vastaan. Lähiaikoina isännät ovat saaneet vähintään kohtalaisesti onnistumisia tehojen puolesta, mutta etenkin putoamiseen tuomittua Burya vastaan puolustuspelaaminen oli ajoittain pahasti tuuliajolla. Blackburn on ollut tuttuun tapaan vahvassa pelivireessä, ja vierasjoukkue ei ole kokenut ainuttakaan tappiota helmikuun alun jälkeen. Voittoja on tullut lähestulkoon jatkuvasti muutamaa tasapeliä lukuunottamatta, ja myös reissussakin onnistumiset ovat ruokkineet uusia onnistumisia. Vain Wigan on ollut tien päällä paremmassa pelivireessä, mutta kotonaan Rovers on ollut heitäkin tehokkaampia. Doncaster pääsee pelaamaan vapautuneesti, ja todennäköisesti heille pelaaminen Blackburnia vastaan on kauden yksi hienoimmista yksittäisistä tapahtumista. Valitettavasti se olisi voinut tulla silloin, kun pisteille olisi vielä merkittävää tarvetta. Ennakkosuosikki ottaa varmasti pallonhallinnan itselleen ja luo suurimmat maalintekoyritysmäärät. Olisikin ehdottomasti yllätys, jos vierasjoukkue ei ota rutiininomaista voittoa.

Shrewsbury – Peterborough

Jalkapallon Englannin Ykkösliigassa Shrewsbury saa vieraakseen Peterboroughin. Kotijoukkueen kausi on päättymässä kolmanteen sijaan, kun taas vierasjoukkue on ensimmäisinä miehistöinä jäämässä nousukarsintojen ulkopuolelle. Sinne olisi vielä pieni mahdollisuus, mutta luonnollisesti se vaatisi myös muiden päävastustajien heikkoja suorittamisia. Shrewsbury on ollut viime aikoina vaatimattomassa pelivireessä, sillä yksi cupin ottelu mukaanlukien viisi edellistä taistoa ovat tuottaneet vain yhden voiton. Viimeisimmässä kamppailussa isännät jäivät vähämaaliseen tasapeliin onnettoman Buryn kanssa, ja se oli ehdottomasti selkeä pettymys. Voitolla olisi ollut oikea mahdollisuus tavoitella vielä kakkospaikkaa ja suoraa nousua Mestaruussarjaan. Kolmeen viimeiseen otteluun Shrewsbury on onnistunut tekemään vain yhden maalin, joten kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut kaukana hohdokkaasta. Myöskin kotietu on menettänyt lähiaikoina tehoaan, sillä huhtikuun alun jälkeen siellä ei ole tullut onnistumisia. Peterborough ei ole voittanut vieraissa moneen viikkoon, mutta he eivät ole jääneet siellä kylläkään maaleitta pitkään aikaan. Edellisellä kierroksella miehistö koki odotetun tappion Blackburnia vastaan. Paljon on tullut lyhyen ajan sisään niukkoja epäonnistumisia, josta hyvät esimerkikit nähtiin Rochdalea ja Plymouthia vastaan. Vajaaseen puoleentoista kuukauteen voitto on irronnut vain yhdessä ottelussa, joten pelaajiston itseluottamus on odotetusti matalalla. Tässä taisteluparissa vierasjoukkueet eivät ole juhlineet useasti, sillä viiteen edelliseen kohtaamiseen vain kerran vierailijat ovat venyneet voittoon saakka. Kummastakaan seurasta ei ota tällä hetkellä selvää, että minkälainen todellinen iskukyky on. Varsin mitäänsanomatonta tekemistä, mutta kotona Shrewsburya voidaan arvostaa pienenä ennakkosuosikkina.

Bradford – MK Dons

Jalkapallon Englannin Ykkösliigassa pisteistä taistelevat Bradford ja MK Dons. Sarjataulukossa seurojen välinen piste-ero on 16 pistettä kotijoukkueen eduksi. Isännillä ei ole pisteiden tarvetta, kun taas vierasjoukkue omaa mahdollisuuden päästä kuiville putoamistaistelun suhteen. Heillä on matkaa kuusi pistettä putoamisviivan paremmalle puolelle, joten tästä kamppailusta mikään muu lopputulos ei luonnollisesti kelpaa kuin voitto. Edelliseen viiteen otteluun Bradford on saalistanut ainoastaan yhden voiton, joten kotijoukkue on ollut monta viikkoa heikossa pelivireessä. Viimeisimmässä taistossa isännät pelasivat vähämaalisen tasapelin Rochdalen kanssa. Varsinkin hyökkäyspelaamisen kanssa on ollut paljon parantamisen varaa, sillä miehistö on viimeistellyt helmikuun 10. päivän jälkeen vain kertaalleen minimissään kaksi osumaa. Myöskään kotietu ei ollut lainkaan toivotunlainen, vaikka kolme viimeisintä kotiottelua ovat tuottaneet sentään kaksi voittoa. Niissä omiin on mennyt vain yksi osuma. MK Dons on sarjan yksi heikoimmista vierailijoista, mutta pitkästä aikaa heille avautuu hyvä mahdollisuus päästä reissussakin takaisin voittojen pariin. Puolustuspelaaminen pitää toki ensin saada parempaan kuntoon, sillä heille on viimeistelty liikaa helppoja osumia. Hyvä esimerkki saatiin edellisellä kierroksella Southendia vastaan. Motivaatio ja halu menestymiseen on varmasti kunnossa, mutta toki voidaan kyseenalaistaa kuuluuko näin epätasainen miehistö tälle sarjatasolle. Parhaimmillaan nippu on kaatanut kärkipään seurojakin, mutta monesti on tullut rumia tappioita. Kaikkiaan koko kierroksen yksi vaikeimmin ennustettavista otteluista on kyseessä, mutta vahvat motivaatiotekijät nostavat selkeästi altavastaajan osakkeita. Isännillä olisi ollut vielä äskettäin mahdollisuus tavoitella paikkoja nousukarsinnoissa, mutta heikot viime ajat ovat pilanneet senkin. Se ei voine olla vaikuttamatta pelaajiston voittamisen nälkään.

Rochdale – Plymouth

Rochdale kohtaa Plymouthin jalkapallon Englannin Ykkösliigassa. Kotijoukkue kamppailee putoamista vastaan, kun taas vierasjoukkue omaa mahdollisuudet päästä mukaan nousukarsintoihin. Edelliseen viiteen kamppailuun isännät ovat saalistaneet ainoastaan yhden voiton, mutta vierailijatkin ovat samassa ajassa voittaneet vain kaksi kertaa. Heillä on ollut myös ongelmia hyökkäyspelaamisen kanssa, sillä kahteen edelliseen taistoon alla ei ole yhtään tehtyä osumaa. Rochdale on omannut lähiaikoina tarpeeksi laadukkaan puolustuspelaamisen, mutta tehottomuus on ollut pitkään ongelmana. Pientenkin maalimäärien tekeminen tuottaa suurta tuskaa, ja omien kannattajien edessäkin edellinen voitto on tullut noin kuukausi sitten. Plymouth on tehnyt kolmeen viimeiseen vierasotteluun vain yhden maalin, ja vihreäpaidat ovat saalistaneet reissussa viimeksi voiton lähes kaksi kuukautta sitten. Suuressa kuvassa Rochdalella ja Plymouthilla ei ole ollut juurikaan eroa hyökkäys- ja puolustuspelaamisessa, sillä vierasjoukkue on tehnyt vain vähän enemmän osumia ja antanut vastustajille hieman vähemmän maaleja. Rochdale on ollut kotonaan koko kautta ajatellessa kuudenneksi heikoin, mutta Plymouthkaan ei ole ollut läheskään sarjan parhaimmistoa vieraissa pelaamisen suhteen. Tien päällä vihreäpaidat ovat tehneet keskimäärin alle yhden maalin ottelua kohden, joten mistään loistokkaasta hyökkäyspelaamisesta ei ole ollut kysymys. Lähtökohtaisesti molemmat miehistöt tarvitsevat kipeästi pisteitä, mutta pääasia on ehdottomasti tappion välttäminen. Hyvin tasaiset lähtökohdat ovat odotetusti kyseessä, ja historiankin valossa neljään edelliseen kohtaamiseen vain kerran voittaja on ratkennut suuremmalla kuin maalin erolla.

Oldham – Southend

Jalkapallon Englannin Ykkösliigaa, paremmuudestaan taistelevat Oldham ja Southend. Kotijoukkue lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, sillä heillä on suurena uhkana putoaminen, kun taas vierasjoukkue pääsee pelaamaan ilman suurempia paineita. Heillä ei ole mahdollisuuksia tehdä suurta muutosta sijoitukseen. Edelliseen viiteen otteluun Oldham ei ole saalistanut yhtään voittoa, mutta kotijoukkue on ollut erittäin tasapeliherkkä miehistö. He ovat pelanneet pelkkiä tasapelejä järjestäen monen viikkon ajan. Suurimpana vahvuutena on ollut puolustuspelaaminen, mutta hyökkäystehoissa on ollut selvästi parantamisen varaa. Poikkeus tapahtui edellisellä kierroksella, kun nippu onnistui maalinteossa sentään kaksi kertaa. Tammikuun lopun jälkeen kotikentällä on tullut tappio vain kertaalleen, mutta voittojakin olisi toivottu toki paremmalla tahdilla. Isossa kuvassa kyseessä on alemman keskikastin isäntä. Southend on napannut vielä viime aikoinakin kotikentällään useampia voittoja, mutta vieraissa heillä on mennyt läpi kauden surkeasti. Kyseessä on sarjan heikompia vierailijoita, ja etenkin viime aikoina tekeminen on ollut kaukana edes kohtalaisesta. Kahteen ja puoleen kuukauteen miehistö on onnistunut tekemään tien päällä tasan yhden maalin, joten hyökkäyspelaaminen on loistanut täysin poissaolollaan. Tässä taisteluparissa kotietu on näytellyt edellisten kohtaamisten aikana merkittävää roolia, ja suurempaa muutosta siihen ei liene odotettavissa. Oldham ottaa varmasti pallonhallinnan ja kamppailusta vahvan otteen itselleen, sillä todennäköisesti vain peruuttelemalla ei sarjapaikkaa onnistuta säilyttämään. Niukka kotivoitto on lähellä.

Coventry – Lincoln

Jalkapallon Englannin Kakkosliigassa yhteen iskevät Coventry ja Lincoln. Tiedossa on erittäin tärkeä ja merkityksellinen kamppailu, sillä kumpikin seura kamppailee viimeisistä nousukarsintasijoituksista. Tällä hetkellä niin isännät kuin vierailijat ovat menossa nousukarsintoihin, mutta Mansfield vaanii vain yhden voiton takana. Viiteen edelliseen otteluun Coventry on saalistanut kaksi voittoa, ja ne ovat tulleet vieläpä kahdella edellisellä kierroksella. Pelivire on saatu hyvään iskuun juuri tärkeimmällä hetkellä, ja varsinkin hyökkäyspelaamisessa on ollut paljon hyvää. Kahteen viimeiseen kamppailuun kotijoukkue on mättänyt maaleja viisi kappaletta. Etenkin viimeksi Stevenagea vastaan ensimmäinen puoliaika oli erinomaista tekemistä, kun isännät onnistuivat maalinteossa kolmesti. Hieman aikaisemmin kotijoukkueen verkkoon tehtiin yhdessä ottelussa peräti kuusi maalia, joten sen jälkeen on kasvojenpesu ollut onnistunut. Lincoln on ollut viime aikoina hyvässä pelivireessä, sillä ensinnäkin viimeksi vierasjoukkue nappasi voiton Colchesterista. Viiteen edelliseen otteluun alla on kolme voittoa, mutta yksi kamppailuista pelattiin tosin cupin puolella. Lincolnin lähiaikojen suurimpana vahvuutena on ollut vakuuttava puolustuspelaaminen, sillä vierasjoukkuetta vastaan on viimeistelty säännöllisesti olemattomia maalimääriä. Siinä missä Coventry on ollut paljon runsasmaalisempi, vierailijat ovat pelanneet vahvasti puolustus edellä. Myös tien päällä vastustajat ovat viimeistelleet maaleja hyvin niukasti, vaikka edellinen matkaottelu päättyikin vähämaaliseen tappioon. Koko kautta ajatellen Coventry ja Lincoln ovat viimeistelleet maaleja lähes saman verran ja samoin puolustuspelaaminen on ollut hyvin samaa luokkaa. Odotetusti erot miehistöjen välillä ovat etenkin tälläisen ottelun alla hyvin minimaaliset, ja tasapelin todennäköisyys vaikuttaakin korostuvan.

PELAA VAKIO UNIBETILLÄ!

Ilmainen Rizk of Wheel onnenpyöräytys!

Ilman talletusta saat pyöräyttää ilmaiseksi "Rizk of Wheel" onnenpyörää. Pyöräytä ja voitot saat pitää ilman talletusta. Tallettajalle 200% 100€ bonus eli esimerkiksi talleta 50€, saat 100€.