Jalkapallon otteluennakot ja vakio 21.8.

Jalkapallon otteluennakot eli vakio on Unibet Supertotoon.

Swansea – Leeds

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjan mielenkiintoisessa ottelussa Swansea saa vieraakseen erittäin vahvan Leedsin. Kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen kotijoukkueella on kasassa kaksi voittoa ja yksi tasapeli, kun taas vierasjoukkue on kulkenut voitosta voittoon. Perustasoltaan Joutsenet kuuluvat niihin ryhmiin, jotka taistelevat todennäköisesti paikoista nousukarsintoihin. Vierailijat ovat sen sijaan sarjan suurimpia voittajaehdokkaita yhdessä Middlesbroughin ja muutaman muun ryhmän kanssa. Miehistö sai kesän aikana muutamia aidosti laadukkaita vahvistuksia Patrick Bamfordin johdolla. Tähän mennessä suurin eroavaisuus Swansean ja Leedsin tekemisessä on löytynyt hyökkäyspelaamisesta, sillä vierasjoukkue on onnistunut maalinteossa jo yhdeksään otteeseen. Joutsenet ovat tehneet keskimäärin yhden maalin ottelua kohden, joten Unitedilta on löytynyt selvästi enemmän tulivoimaa. Swansea oli viime kaudella Valioliigan yksi heikoimmista kotijoukkueista, ja vaikka sarjaporrasta alempana vastustajat ovat heikompia kokonaisuuksia, isännät ovat omien kannattajiensakin edessä altavastaajan asemassa. Leeds on voittanut kaikki kilpailut mukaan lukien kuusi edellistä otteluaan, joten vierasjoukkueen hyvä pelivire ei ole ollut vain kilpailullisten pelien alkaessa. Viime kaudella miehistö jäi kauaksi nousukarsintoihin oikeuttavista sijoituksista, mutta alkaneella kaudella tekeminen on näyttänyt erittäin hyvältä ja tasaisen varmalta. Maalintekopaikkoja luotiin viimeksikin lähes parikymmentä kappaletta. Jos ennusmerkit pitävät paikkansa, vierasvoitto on näillä tiedoilla odotettavissa.

Derby – Ipswich

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjan ottelussa toisistaan mittaa ottavat Derby ja Ipswich. Kotijoukkue on kolmen ensimmäisen kierroksen aikana voittanut vasta kertaalleen, mutta vierasjoukkue ei ole voittanut vielä kertaakaan. Perustasoltaan isännät ovat huomattavasti vastustajaansa tasokkaampi kokonaisuus. Kotiyleisön suosikeilla on hieman ongelmia loukkaantumisten kanssa, mutta niidenkin kanssa tasoeroa on olemassa. Derby hävisi edellisessä kamppailussaan niukasti Millwallia vastaan, mutta pelitilanteiden valossa loppulukemat olisivat voineet kääntyä The Ramsin eduksi. Ipswichillä on alla vähämaalinen tasapeli Aston Villaa vastaan, mutta vastustajalla olisi ollut hyvä mahdollisuus napata täysikin pistepotti. Toisaalta Townin itseluottamukselle teki varmasti hyvää napata pistejako sarjan yhtä parhainta nippua vastaan. Laukauksia kohti maalia saatiin kuitenkin niin heikosti, että hyökkäyspelaamiseen on saatava selvästi enemmän terävyyttä. Viikonloppua edelsi vieläpä yllättävä tappio cupissa Exeterille, mikä ei varmasti tehnyt itseluottamukselle hyvää. Derbyn ja Ipswichin kohtaamisissa kotietu ei ole näytellyt pitkään aikaan minkäänlaista roolia. Kotivoittoja ei ole tullut yllättäen useampaan vuoteen. Nyt sellainen lienee odotettavissa, sillä Derby lähtee kamppailuun selvänä voittajasuosikkina. The Rams hävisi ensimmäisessä kotiottelussaan rumasti Leedsille, mutta Ipswich on vastustajana rajusti heikompi, ja isännät ehtivät kaatamaan kesän harjoituskamppailuissaan muun muassa kaksi Valioliigan puolella pelaavaa miehistöä.

QPR – Bristol

Edellisessä taistossaan rajun tappion kokenut QPR ja Bristol iskevät yhteen jalkapallon Englannin Mestaruussarjan kamppailussa. Molempien seurojen lähtökohdat voisivat olla paljon paremmatkin, sillä kumpikaan nippu ei ole voittanut vielä kertaakaan. Kolme ensimmäistä kamppailua ovat tuottaneet Citylle sentään muutaman tasapelin, mutta isännät eivät ole saaneet pistettäkään. Materiaaliltaan vierasjoukkue on Ärriä ehdottomasti tasokkaampi kokonaisuus, mutta lontoolaiset kerännevät taas suuren osan pisteistään kotonaan. City pelasi keväällä pitkään voittamatta tien päällä kertaakaan. QPR hävisi edellisellä kierroksella West Bromwichille käsittämättömästi maalein 7-1, joten pelaajiston näyttöhaluja ei voisi saada paljoa korkeammalle. Viime kaudellakin sinivalkoisten tekeminen oli monesti todella epätasaista, joten se on yksi suurimmista parannuskohteista. Bristol hävisi viimeksi kotonaan Middlesbroughille tekemättä maaliakaan, mutta nyt vastustajan taso on selvästi heikompi. City loi edellisessä kamppailussaan aivan tarpeeksi maalintekoyrityksiä, mutta niiden viimeistelyyn jäi paljon parantamisen varaa. Mohamed Eisa on Bristolin yhtenä uutena hankintana erittäin mielenkiintoinen seurattava, sillä nuorella pelaajalla on edellisiltä kausilta takanaan suuria maalimääriä. Myös Niki Mäenpää lukeutuu Cityn uusiin hankintoihin, mutta vastuuta ei ole tullut ainakaan vielä. Bobby Reidin lähteminen muihin maisemiin oli suuri negatiivinen asia, sillä hän ehti pelaamaan edellisessä seurassaan yli 130 ottelua. Myöskään Joe Bryan ei ole enää bristolilaisten vahvuudessa. QPR:kin on Bristolin ohella muuttunut viime kaudesta, mutta mitään suurta vaihtuvuutta ei ole tapahtunut. Uusista pelaajista mainitaan ainakin mielenkiintoisen Toni Leistnerin nimi. Tässä taisteluparissa yhtään vierasvoittoa ei ole tullut moneen vuoteen, ja vaikka Bristol on siis kokonaiskuvassa vastustajaansa parempi miehistö, QPR lienee kotonaan jälleen selvästi vaikeammin kaadettavissa vieraspeleihinsä nähden. Tasapeli ei näiden perusteluiden valossa olisi mitenkään yllättävää.

Rotherham – Hull

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa Rotherham saa vieraakseen Hullin. Kotijoukkue on kolmesta ensimmäisestä ottelustaan saalistanut yhden voiton ja kaksi tappiota, kun taas vierasjoukkue ei ole päässyt vielä voittojen makuun. Isännät ovat materiaaliltaan sarjan yksi heikoimmista porukoista, joten sarjapaikan säilyttäminen olisi jo itsessään erinomainen suoritus. Alkukauden aikana miehistö on ehtinyt kaatamaan Ipswichin ja lisäksi cupin puolella Wiganin. Viimeksi tappio tuli Leedsille kahden maalin erolla, mutta pelitilanteiden valossa loppulukemat olisivat voineet olla tylymmätkin. Tiikerit ovat kärsineet ensimmäisten kierrosten aikana maalintekovaikeuksista, sillä vierailijat eivät ole vielä kertaakaan tehneet yhtä maalia enempää. Viimeksi tuli niukka tappio Blackburnille. Oranssimustilla on lähtökohtaisesti parempi materiaali vastustajaansa nähden, mutta viime kaudellakin The Tigers oli vieraissa huono voittaen vain neljään otteeseen. Tiikereillä on ongelmia loukkaantumisten kanssa, jotka vaikuttavat negatiivisesti miehistön valmistautumiseen. Rotherham sai kesän aikana vahvistuksia esimerkiksi Billy Jonesin ja Kyle Vassellin muodossa, mutta materiaali on siitä huolimatta kovin kapea. Hull muuttui viime kaudesta kotijoukkuetta hieman jopa enemmän, joten siihen nähden on ymmärrettävää, että hyökkäystehojen löytyminen vie aikaa. Merkittävin muutos oli todennäköisesti se, että Michael Dawson ei pelaa enää oranssimustien vahvuudessa. Kamppailusta on lupa odottaa kierroksen yhtä tasaisinta vääntöä, johon Hull lähtee korkeintaan pienenä voittajasuosikkina. Näillä perusteluilla tasapelin todennäköisyyttä ei kannata siis ainakaan aliarvioida.

Rochdale – Barnsley

Jalkapallon Englannin Ykkösliigan kamppailussa vastakkain asettuvat Rochdale ja paluun tälle sarjatasolle tekevä Barnsley. Kotijoukkue on kolmesta ensimmäisestä ottelustaan saalistanut yhden voiton, yhden tasapelin ja saman määrän tappioita. Vierasjoukkueella on alla puolestaan kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Miehistö pelasi vielä viime kaudella Mestaruussarjan puolella, joten nousua maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle haetaan tämän tai viimeistään ensi kauden aikana. Nippu on Ykkösliigaan erittäin laadukas porukka, sillä parempi materiaali on lähinnä vain Sunderlandilla. Isännät eivät ole perustasoltaan putoamistaisteluun kuuluva porukka, mutta alempaan keskikastiinkin pääseminen olisi hyvä suoritus. Barnsley on muuttunut viime kauden jälkeen melko maltillisesti, joskin uusista hankinnoista ainakin Kenneth Dougallilla on hyvä mahdollisuus ottaa uudessa seurassaan suurta roolia. Muita uusia nimiä ovat esimerkiksi Callum Styles ja Jordan Williams. Gary Gardner pelasi ryhmässä viime kaudella vajaa 30 ottelua, mutta nyt hän tienaa leipänsä muualla. Isommissakin sarjoissa pelannut Aaron Wilbraham on puolestaan Rochdalen yksi uusimmista hankinnoista, ja parhaimmillaan kokeneesta kaverista voi olla vielä yllättävänkin paljon hyötyä. Toisaalta hänellä on ikää jo sen verran, että ura on menossa odotetusti laskusuuntaan. David Perkins on toinen pelaaja, josta voi olla uudelle ryhmälleen suurikin apu. Materiaali on hankintoja lukuun ottamatta kovin kapea, ja kun ensimmäisillä kierroksilla on ollut suuria ongelmia puolustuspelaamisenkin kanssa, sarjan yksi isoimmista voittajaehdokkaista on vahvoilla myös tien päällä.

Charlton – Peterborough

Jalkapallon Englannin Ykkösliigaa, Charlton isännöi Peterboroughia. Kotijoukkueen ensimmäiset kamppailut ovat tuottaneet yhden voiton, yhden tasapelin ja saman määrän tappioita. Vierasjoukkueella on mennyt loistavasti, sillä kolmeen ensimmäiseen kamppailuun alla on yhtä monta voittoa. Perustasoltaan miehistöt lukeutuvat sarjataulukon kärkikymmenikköön, mutta vierailijat ovat kaksikosta kuitenkin laadukkaampi osapuoli. Charltonilla on alla vähämaalinen tasapeli Accringtonia vastaan, kun taas Peterborough nappasi selvähkön voiton Lutonin kutannuksella. Kotijoukkue ei ole viime kaudesta saanut juurikaan vahvistuksia, sillä muutaman uuden nimen vastapainoksi moni pelaaja on vaihtanut maisemaa. Darren Pratley on toisaalta sellainen nimi, jolla on hyvä mahdollisuus ottaa uudessa seurassaan suurtakin roolia. Lyle Taylor on toinen hankinta, mutta ei hänestä mitään huippuvahvistusta voine odottaa. Jed Steerillä on kokemusta Huddersfieldin paidasta parin viime kauden ajalta, mutta säännöllisen peliajan saaminen on ollut vaikeaa. Peterborough sai kesällä vastustajaansa enemmän uusia hankintoja, mutta todelliset vahvistukset taisivat jäädä heidänkin osaltaan väliin. Muutamina poimintoina Mark O’Hara ja Jason Naismith pelaavat ensimmäistä kauttaan nykyisessään ryhmässään. Lähtökohtaisesti voi todeta, että Peterborough on ollut ensimmäisten viikkojen aikana sarjan vakuuttavin miehistö, vaikka cupissa tulikin tappio Mestaruussarjan QPR:lle. Ratkaisuvoimaa on löytynyt laajasti Jason Cumminsin johdolla. Charltonin erittäin kokenut Johnnie Jackson lopetti uransa viime kauden jälkeen, ja kieltämättä hänelle olisi varmasti käyttöä etenkin näin alkukaudesta. Lontoolaisnippu hävisi avauskierroksella dramaattisesti lisäajan maalilla Sunderlandia vastaan, ja monet tekijät viittaavat siihen, että uusi pettymys saattaa hyvin olla tiedossa.

Blackpool – Coventry

Jalkapallon Englannin Ykkösliigassa Coventry matkustaa Blackpoolin vieraaksi. Kotijoukkueen kausi on alkanut vaikeasti, sillä isännät eivät ole voittaneet vielä lainkaan. Vierasjoukkue on venynyt voittoon kertaalleen, jonka ohella tasapelejä ja tappioita on tullut niin ikään kertaalleen. Materiaaliltaan Blackpool lukeutuu sarjan häntäpäähän porukoihin, sillä heidän materiaalillaan sarjapaikan säilyttäminen olisi jo hyvä suoritus. Coventry on materiaaliltaan selvästi laadukkaampi miehistö, sillä vierasjoukkue lukeutuu kokoonpanonsa puolesta kymmenen parhaan joukkoon. The Seasiders kaipaa lisää maalintekovoimaa, sillä miehistö on onnistunut maalinteossa vasta kerran. Oranssivalkoiset ovat pelanneet lähiaikoina monilla muodostelmilla, joten siinäkin mielessä on vielä paljon hakemista. Coventrykään ei ole tehnyt vielä kahta maalia enempää, joten vierasjoukkueenkin hyökkäyspelaaminen kaipaa vielä selvästi terävyyttä. Viime kauden jälkeen Blackpool koki suuria muutoksia, sillä ovet kävivät monesti kumpiinkin suuntiin. Toisaalta Coventry on kokenut niin ikään merkittäviä muutoksia, sillä muihin maisemiin on lähtenyt useampi pelaaja, mutta myös uusia nimiä on saatu monista alasarjaryhmistä. Blackpool ja Coventry eivät ole pelanneet muutamaan vuoteen vastakkain, mutta miehistöjen aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet jatkuvasti äärimmäisen tiukkoja ja tasaisia. Hyvin samantyyppistä kamppailua on syytä odotella myös tällä kerralla. Kumpikaan nippu ei ole esittänyt hyökkäyspelaamisessaan mitään kummoista, ja kun kesän aikana muutoksia on tullut molempiin suuntiin, ottaa varmasti oman aikansa saada materiaalista enemmän irti.

BATE Borisov – PSV | Live Stream

Jalkapallon Mestarien liigan karsinnoissa BATE Borisov saa vastaansa PSV:n. Kotijoukkue voitti karsintojen edellisellä kierroksella Qarabaghin, kun taas vierasjoukkue tulee kilpailuun mukaan vasta tässä vaiheessa. Perustasoltaan hollantilaiset ovat valkovenäläisiä ehdottomasti laadukkaampi kokonaisuus, mutta isännillä pelituntuma on kaksikosta varmasti parempi. Hollannin pääsarja käynnistyi vasta äskettäin, mutta siellä eindhoovenilaiset ovat saaneet toisaalta heti hyvän aloituksen. Kaksi ensimmäistä kamppailua ovat tuottaneet yhtä monta voittoa ja kiitettävästi kuusi tehtyä osumaa. Viimeksi Sittardia vastaan luotiin lähes parikymmentä maalintekoyritystä. Viime kauden jälkeen PSV on kokenut useita muutoksia, sillä ovet ovat käyneet kumpiinkin suuntiin. Materiaali on siitä huolimatta niin Hollannin pääsarjassa kuin BATE Borisovia vastaan käytävässä taisteluparissa erittäin laadukas. Uudet hankinnat ovat muun muassa Denzel Dumfries ja Angeliño. Suurin menetys oli todennäköisesti Santiago Ariasin siirtyminen Espanjaan. Kotijoukkueen vahvuudessa on paljon Valko-Venäjän maajoukkueesta tuttuja pelaajia, joten tällaiset pelit eivät ole heille millään tavalla uusi tilanne. On kuitenkin odotettavissa, että PSV ottaa vieraissakin pallonhallintaa ja pelitapahtumien hallintaa itselleen. Eindhoovenilaiset ehtivät kaatamaan kesän harjoitusotteluissaan monta laadukasta nippua, sillä niin Valencia, Olympiakos kuin Galatasayrakin jäivät hollantilaisten jalkoihin. Hollannin Super Cupissa tuli rangaistuspotkuilla niukka tappio Feyenoordia vastaan, mutta pelitilanteiden valossa vierailijat eivät olleet ainakaan heikompi osapuoli. Vierasvoitosta on hyvä lähteä liikenteeseen.

Benfica – PAOK | Live Stream

Benfica isännöi PAOKia, kun ottelut jatkuvat jalkapallon Mestarien liigan karsinnoissa. Kotijoukkue lähtee niin ensimmäiseen avaustaistoon kuin koko ottelupariin selvänä ennakkosuosikkina. Portugalilaiset voittivat edellisellä kierroksella laadukkaan Fenerbahcen, kun taas kreikkalaiset selvittivät tiensä jatkoon Spartak Moskovan kustannuksella. Isännät ovat päässeet pelaamaan muutaman kierroksen Portugalin pääsarjassa, mutta vierailijat eivät ole pelanneet oman maansa pääsarjassa pitkään aikaan. Kausi ei ole siellä vielä lähtenyt käyntiin. Viime kauden jälkeen punapaitojen kokoonpanoon tuli useita muutoksia, mutta se on edelleen erittäin laadukas niin oman maan rajojen sisäpuolella kuin niiden ulkopuolellakin. Uusina pelaajina ovat muun muassa Cristian Lema, Germán Conti ja Nicolás Castillo. Benfica voitti edellisessä kamppailussaan Boavistan numeroin 0-2, ja pelitilanteiden valossa lissabonilaisilla olisi ollut hyvä mahdollisuus takoa taululle vielä rumemmatkin lukemat. Fenerbahcen vieraana portugalilaiset jäivät vähämaaliseen tasapeliin, mutta sillä ei ollut jatkopaikan kannalta merkitystä, sillä avausosa oli päättynyt isäntien voittoon. PAOK on kokenut Benfican tavoin kesällä muutoksia, joten materiaalista parhaan iskukyvyn saaminen vie varmasti aikaa. Esimerkiksi Léo Jabá ja Pontus Wernbloom pelaavat ensimmäistä kauttaan kreikkalaisten paidassa. Ennusmerkkien valossa Benfica ottanee kotonaan pallonhallintaa ja pelitapahtumien hallintaa itselleen. PAOK viimeisteli FC Baselia vastaan kahteen kamppailuun viisi maalia, mutta nyt vastustajan taso on kokonaisvaltaisesti entistä kovempi. Kreikkalaiset nauttivat pääasiassa erittäin vahvasta kotiedusta, joten tässä taisteluparissa vierasmenestyminen on normaaliakin vaikeampaa.

Crvena Zvezda – RB Salzburg | Live Stream

Jalkapallon Mestarien liigan karsinnoissa RB Salzburg matkustaa erittäin tasaiselta vaikuttavassa välienselvittelyssä Crvena Zvezdan vieraaksi. Kotijoukkue voitti karsintojen edellisellä kierroksella Spartak Trnavan, kun taas vierasjoukkueella on alla jatkopaikan nappaaminen Shkendijaa vastaan. Serbialaisten suurena sankarina oli viimeksi Nemanja Radonjic, joka teki jatkoajalla jatkopaikan ratkaiseen osuman. Hän onnistui maalinteossa viime kaudella viiteen otteeseen. Perustasoltaan itävaltalaiset ovat isäntiä laadukkaampi kokonaisuus, mutta vierailijoilla on ongelmia loukkaantumisten kanssa. Crvena Zvezda tunnetaan erittäin vahvasta kotiedustaan, sillä serbialaiset ovat kaikki kilpailut mukaan lukien voittaneet kymmenestä edellisestä ottelustaan yhdeksän. Niissä vastustajat ovat jääneet maaleitta lähes jokaisella kerralla. RB Salzburg pääsi pelaamaan karsintojen edellisen vaiheen toisessa kamppailussa hyvin vapautuneesti, sillä heidän vastustajansa oli lähes mahdottomassa paikassa. Avausosa oli päättynyt itävaltaisten selvään voittoon. Vierasjoukkue on kaikki kilpailut huomioiden pitänyt maalinsa puhtaana jo viisi edellistä otteluaan, joten vastakkain ovat kaksi erittäin vahvan puolustuspelaamisen omaava nippua. RB Salzburg on kokenut kesän aikana jonkin verran muutoksia, sillä uusina pelaajina miehistöön ovat liittyneet muun muassa Darko Todorović, Jasper van der Werff ja Zlatko Junuzović. Isäntien uusista pelaajista mainitaan vähintään nimet Nikola Stojiljković ja Jonathan Cafu. Kumpikin nippu on oman maansa ehdotonta parhaimmistoa myös alkaneella kaudella. Marginaalit näin tasaisessa ottelussa ovat pienet, ja vaikka RB Salzburg on tasokkaampi kokonaisuus, terveyshuolien ohella vierailijoilla on kaksikosta vähemmän lepoaikaa. Miehistö pelasi edellisen kerran kolme päivää takaperin.

PELAA VAKIO UNIBETILLÄ!

Ilmainen Rizk of Wheel onnenpyöräytys!

Ilman talletusta saat pyöräyttää ilmaiseksi "Rizk of Wheel" onnenpyörää. Pyöräytä ja voitot saat pitää ilman talletusta. Tallettajalle 200% 100€ bonus eli esimerkiksi talleta 50€, saat 100€.