Jalkapallon otteluennakot ja vakio 20.11.

Alkuviikolla pelataan jalkapalloa ympäri maailmaa, ja tässä ovat vakiovihjeet maanantaille! Nämä vihjeet vakio 4:seen saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla.

Hellas Verona – Bologna

Jalkapallon Italian Serie A:n illan ainoassa ottelussa kohtaavat Hellas Verona ja Bologna. Sarjataulukossa kotijoukkue on toiseksi viimeisenä ainoastaan kuudella pisteellä, kun taas vierasjoukkue on keskikastissa sijalla 12. Isäntien kannalta suuri ongelma on ollut puolustuspelaaminen, sillä heitä vastaan maalinteossa on onnistuttu jo 26 kertaa. Myöskään ratkaisuvoimaa ei ole ollut lainkaan toivotulla tavalla, koska maaleja on tehty vain kahdeksan kappaletta. Veronalaiset ovat voittaneet moneen viikkoon ainoastaan kerran, mutta ei vastustajallakaan ole mennyt oikeastaan paremmin. Kyseessä ei ole muutenkaan mikään erikoinen vieraissa menestyvä nippu, mutta Veronan illassa kyseessä on kuitenkin kamppailussa ennakkosuosikki.

Eibar – Real Betis

Jalkapallon Espanjan La Ligan kuluva kierros päättyy Eibarin ja Real Betisin välienselvittelyyn. Vierasjoukkue on pelannut hyvän alkukauden, sillä he ovat sarjataulukossa komeasti kahdeksantena. Samaa ei voida sanoa kotijoukkueesta, joka on alemmassa keskikastissa kahdeksan pistettä keränneenä. Andalucialaisten hyökkäyspelaaminen on ollut iso asia sille, että miksi sijoitus on näinkin korkealla. He ovat onnistuneet maalinteossa moninkertaisesti isäntiin nähden. Vaikka Eibar esiintyi kotonaan viime kaudella hyvin jopa joitain huippuseuroja vastaan, sama ei ole jatkunut tällä kaudella. Viime kotivoitosta on aikaa noin pari kuukautta. Loukkaantumiset eivät myöskään helpota tilannetta. Real Betis on ollut viime aikoinakin varsin hyvässä pelivireessä, ja pelivalinnat tehdäänkin heille.

Brighton – Stoke

Jalkapallon Englannin Valioliigassa Brighton isännöi Stokea. Kotijoukkue on sarjataulukossa seitsemän sijaa ylempänä, mutta piste-eroa ei ole seuroilla kuin kolmen pisteen verran. Punavalkoiset tunnetaan yleisesti kotiriippuivaisena miehistönä, eikä kuluva kausi ole tehnyt asiaan poikkeusta. Alla on ainoastaan yksi voitto vierasotteluiden puolelta. Isännät ovat olleet kotonaan puolestaan erinomaisessa pelivireessä, mutta myös vieraissa peliesitykset ovat olleet vahvoja. Viimeksi he nappasivat kolme pistettä Swansean vieraana. Omien kannattajien edessä viimeisin kotitappio on koettu elokuun puolessa välissä. Sen on mahdollistanut loistava alakerta, sillä heille on viimeistelty pieniä maalimääriä. Kotikentällä moneen kuukauteen omissa verkot eivät ole soineet yhtä kertaa enempää. Puolustuspeli on ollut jopa parempaa kuin monella huippuseuralla.

Palermo – Cittadella

Jalkapallon Italian Serie B:ssä käydään Palermon ja Cittadellan kohtaaminen. Sarjataulukossa seurojen välinen piste-ero on seitsemän pistettä kotijoukkueen eduksi. Isännät lukeutuvat sarjan parhaimmistoon, ja paluu maan korkeimmalle sarjatasolle pitäisi tapahtua pikaisesti. Suurin ero Palermon ja Cittadellan pelaamisessa on löytynyt puolustuksesta, sillä kotijoukkuetta vastaan maalinteossa on onnistuttu kuusi kertaa vähemmän. Viime aikoina isännät ovat olleet huomattavasti paremmassa pelivireessä, ja erityisesti omien kannattajien edessä tappioita on tullut todella harvakseltaan. Viiteen viime otteluun sisilialaiset ovat neljästi tehneet vähintään kaksi osumaa, ja näistä lähtökohdista muu tulos kuin kotivoitto olisi yllätys. Cittadella oli aiemmin syksyllä vieraissa pienessä voittoputkessa, mutta sen jälkeen on mennyt heikommin.

Dynamo Dresden – Kaiserslautern

Dynamo Dresden saa vastaansa Kaiserslauternin jalkapallon Saksan 2.Bundesliigan kamppailussa. Sarjataulukossa seurojen välinen piste-ero on seitsemän pistettä kotijoukkueen eduksi. Se ei ole kuitenkaan isäntien kannalta mikään loistojuttu, sillä alkukausi on ollut heikko. He ovat olleet kuitenkin vierailijoita edellä, mutta siihen ei ole paljoa vaadittu. Molemmat miehistöt ovat olleet lähiaikoina onnettomassa pelivireessä, mutta Dynamo Dresdenillä on ollut paljon enemmän maalintekovoimaa. Kaiserslautern on omannut sarjan surkeimman hyökkäyskaluston. Kyseessä on samalla onneton vierailija, joten pelivalinnat tehdään ansaitusti isännille.

Lens – Niort

Jalkapallon Ranskan Ligue 2:sen ottelutarjontaa, yhteen iskevät Lens ja Niort. Kotijoukkue on sarjataulukossa yllättäen viimeisen viivan heikommalla puolella. Onnistumisia on tullut odotuksiin nähden alakanttiin. Vierasjoukkue omaa paremmat lähtökohdat, sillä heillä on kasassa kahdeksan pistettä enemmän. Vierailijat nappasivat viimeksi murskavoiton Coupe de Francessa, mutta sarjassa neljään viime otteluun alla on vain yksi voitto. Lähiaikoina on tullut toki useampi tasapelikin. Lens on ollut viime aikoina edes kotonaan hyvässä pelivireessä, vaikka viimeksi tulikin vähämaalinen tappio Reimsiä vastaan. Lisäksi alla on Niortin tavoin murskavoitto cupin taistosta, ja se oli itseluottamuksen kannalta varmasti hyvä asia. Lähiviikkoina isäntien puolustuspelaaminen on ollut voittavalla tasolla, mutta hyökkäysvoimaa tarvitaan ilman muuta lisää. Niortia vastaan vähämaalisesta kotivoitosta on hyvä lähteä liikenteeseen. Vierailijat ovat voittaneet sarjassa kuitenkin vain yhden matkaottelun, joten sillä osastolla olisi selkeästi parannettavaa.

Avai – Palmeiras

Jalkapallon Brasilian Serie A:n ottelussa paremmuudestaan taistelevat Avai ja Palmeiras. Sarjataulukossa seurojen välinen piste-ero on 24 pistettä vierasjoukkueen eduksi. Kotijoukkue on jumiutunut sarjataulukon häntäpäähän, ja erityisesti hyökkäyspelaamisessa vierailijat ovat olleet aivan toisenlaisella tasolla. Viiteen edelliseen otteluun Avai ei ole saalistanut voittoakaan, joten kotijoukkueen lähtökohdat eivät lupaa hyvää. Palmeirasin tilanne on aivan toinen, sillä alla on useampi voitto. Kahdessa viime taistossa he ovat onnistuneet maalinteossa seitsemästi. Avai ei ole voittanut kotonaan yhtään ottelua lähes kolmeen kuukauteen, joten edes kotietu ei ole ollut merkittävä. Ennakkosuosikkia ei tarvitse metsästää pitkään.

Gimnasia – Patronato

Jalkapallon Argentiinan Superliigassa vastakkain asettuvat Gimnasia ja Patronato. Kotijoukkue on kerännyt toistaiseksi seitsemän pistettä, kun taas vierasjoukkue on saanut rikottua kymmenen pisteen rajan. Viiteen edelliseen otteluun isännät ovat saalistaneet kaksi voittoa, mutta vierailijoilla ei ole mennyt edes niinkään hyvin, ja viimeisimmästä voitosta on aikaa jo noin kuukausi.  Vieraissa on ollut paljon parantamista, sillä neljään viime matkaotteluun alla on vain yksi voitto. Alkukausi oli seuralta todella onnistunut, mutta sen jälkeen on mennyt huomattavasti heikommin. Historian valossa Gimnasia on ollut Patronatolle todella vaikeasti voitettavissa, ja näistä lähtökohdista vähämaalisesta kotivoitosta lähdetään liikenteeseen. Iso teema on tasaisuuden löytämisessä, sillä alkukaudessa on ollut turhan paljon vuoristoratamaisuutta.

Olimpo – Godoy Cruz

Jalkapallon Argentiinan Superliigan taistossa pisteistä taistelevat Olimpo ja Godoy Cruz. Vierasjoukkue on pelannut huomattavasti paremman alkukauden, sillä he ovat sarjataulukossa aivan ylemmän keskikastin tuntumassa. Kotijoukkueen lähtökohdat ovat paljon vaikeammat, sillä he ovat keränneet vasta viisi pistettä. Suuri ongelma on ollut hyökkäyspelaaminen, sillä alla on ainoastaan neljä tehtyä osumaa. Olimpo ei ole ollut kotonaan hyvässä pelivireessä, mutta se on koskenut lähinnä tätä syksyä. Aiemmin kyseessä oli itseasiassa erinomainen kotijoukkue. On myös hyvä mainita, että Godoy Cruz ei ole ollut vieraissa mikään erikoinen nippu, vaikka sarjataulukossa sijoitus on hyvä. Kahteen viime matkapeliin he eivät ole onnistuneet maalinteossa. Historian valossa kotietu on näytellyt tässä taisteluparissa isoa roolia, mutta nyt lähtökohdat viittaavat lähinnä vähämaaliseen tasapeliin. Olimpokaan ei ole kaikki pelit mukaanlukien kahteen viime kotipeliin tehnyt ainuttakaan osumaa, ja isännillä on myös edelleen useita pelaajia loukkaantuneina.

Besiktas – FC Porto

FC Porto matkustaa Besiktasin vieraaksi, kun pelit jatkuvat jalkapallon Mestarien liigassa. Molemmat miehistöt ovat olleet lohkovaiheessa vahvassa pelivireessä. Suurempi pistetarve on vierasjoukkueella, joka taistelee vielä pääsystä pudotuspeleihin. Isännät ovat keränneet jo kymmenen pistettä, joten jatkopaikka olisi kyllä tulossa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana turkkilaiset ovat pelanneet pitkään omien kannattajien edessä pelkkiä tasapelejä. Kaikki kilpailut mukaanlukien viisi viimeisintä taistoa ovat päättyneet pistejakoon. Portugalilaiset kestävät materiaalin puolesta hyvin vertailun isäntiin, ja erityisesti heidän hyökkäyspelaaminen on ollut korkealla tasolla. Puoleentoista kuukauteen sinipaidat ovat jääneet maaleitta vain yhdessä kamppailussa. Turkissa yleensä vierasjoukkueet joutuvat poikkeuksellisen tukalaan paikkaan, ja vaikka FC Porto on kieltämättä jopa vieraissakin lievä ennakkosuosikki, nimenomaan tasapelin todennäköisyys tuntuu korostuvan. Se ei olisi vierasjoukkueelle missään tapauksessa heikko lopputulos.

Spartak Moskova – Maribor

Jalkapallon Mestarien liigan kamppailussa kohtaavat Spartak Moskova ja Maribor. Kotijoukkueella on mahdollisuudet taistella pääsystä lohkossa kahden parhaan joukkoon. Vierasjoukkueella ei ole enää sen suurempaa pistetarvetta, sillä he eivät liene pääsemässä mukaan edes Eurooppa-liigan pudotuspelivaiheeseen. Kaksi kierrosta on pelaamatta ja kasassa on vain piste. Spartak Moskova on tehnyt lohkovaiheessa kahdeksan maalia, kun taas Maribor on onnistunut maalinteossa vain kerran. Samalla voidaan todeta, että vierasjoukkueen puolustuspelaaminen on ollut ala-arvoista, eikä ole mitään viitteitä siitä, että Moskovan illassa olisi pisteitä tarjolla. Slovenialaiset tuskin voittavat lohkovaiheessa kertaakaan.

Huracan – Velez Sarsfield

Jalkapallon Argentiinan Superliigan ottelutarjontaa, Huracan saa vastaansa paikallistaiston tyyppisessä pelissä Velez Sarsfieldin. Kotijoukkue on sarjataulukossa kymmenen parhaan joukossa, kun taas vierasjoukkue on toistakymmentä sijaa matalammalla. Silti piste-eroa ei ole kuin neljän pisteen verran. Viime otteluissa Huracan on ollut hyvässä pelivireessä, mutta samaa ei voida sanoa Velez Sarsfieldistä, joka ei ole kaikki kilpailut mukaanlukien tehnyt kolmeen viime taistoon maaliakaan. Huracan on omannut kotiyleisön edessä hyvin vakuuttavan puolustuspelin, sillä heille maaleja on tehty hyvin vähän. Velez Sarsfield on voittanut vieraissa vain kerran, ja olisi yllätys, jos Huracan kaatuisi näistä lähtökohdista.

Ilmainen Rizk of Wheel onnenpyöräytys!

Ilman talletusta saat pyöräyttää ilmaiseksi "Rizk of Wheel" onnenpyörää. Pyöräytä ja voitot saat pitää ilman talletusta. Tallettajalle 200% 100€ bonus eli esimerkiksi talleta 50€, saat 100€.