Jalkapallon otteluennakot ja vakio 19.9.

Jalkapallon otteluennakot eli vakio on Unibet Supertotoon.

Middlesbrough – Bolton

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa tasokas Middlesbrough saa vieraakseen häntäpäähän ennustetun Boltonin. Kotijoukkueen alkukausi on ollut erinomainen, sillä miehistö on jäänyt pisteittä vasta yhdessä taistossaan. Edellisellä kierroksella niukka tappio koettiin Norwichin vieraana. Punapaitojen suurena vahvuutena on toiminut puolustuspelaaminen, sillä omissa verkot ovat soineet vasta kolmeen otteeseen. Kanarianlintujen vieraana hyökkäyspelaaminen oli kuitenkin kaukana hohdokkaasta, sillä vastustaja oli pelillisesti ilman muuta parempi osapuoli. Vierasjoukkueen ensimmäiset ottelut sujuivat hyvin, mutta sittemmin on ollut vaikeaa. Kolmeen edelliseen peliin alla ei ole voittoja, ja puolustuspelaamisen kanssa on alkanut olemaan entistä suurempia ongelmia. Viimeksi niukka tappio koettiin QPR:ää vastaan, mutta pelitilanteiden valossa Wanderersilla olisi ollut hyvä mahdollisuus päästä myös pistejaolle. Materiaaliltaan Middlesbrough on yksi sarjan suurimmista voittajasuosikeista, kun taas Bolton kamppailee todennäköisesti vain putoamista vastaan. Punapaidat pääsevät kamppailuun parhaalla kokoonpanollaan, sillä heillä ei pitäisi olla lainkaan poissaoloja. Vierailijoillakin terveystilanne on kunnossa Sammy Ameobia lukuun ottamatta. Middlesbrough on pelannut kotonaan yhteensä viisi kilpailullista ottelua voittaen niistä jokaisen, ja näillä perusteluilla kotivoitosta lähdetään myös nyt liikenteeseen. Kotonaan punapaidat hallitsevat pelitilanteita, kun taas vierailijat vetäytyvät ja pyrkivät nopeisiin vastaiskuihin. Isäntien hyökkäyspelaaminen ei ole ollut samaa tasoa alakerran kanssa, mutta Wanderersia vastaan luvassa on lukuisia laadukkaita maalintekopaikkoja. Vaikeaa on nähdä, että The Boron hyökkäystehot eivät tuottaisi vierailijoiden verkkoon tarvittavia osumia.

QPR – Millwall

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa QPR saa vastaansa Millwallin. Ensimmäisestä seitsemästä ottelustaan kotijoukkue on napannut seitsemän pistettä, kun taas vierasjoukkueella on kerättynä pisteitä kuusi kappaletta. Edellisellä kierroksella Ärrät nappasivat niukan voiton Boltonin kustannuksella, mutta tuolloin pelitilanteiden valossa Wanderers olisi hyvinkin voinut päästä tasapeliin. Ennen maajoukkuetaukoa pisteet tasattiin maalittomasti Birminghamin vieraana, mutta lontoolaiset pitivät enemmän palloa ja loivat myös enemmän maalintekoyrityksiä. Vierasjoukkueen edellisten kierrosten otteluohjelma on ollut isäntiä haastavampi, sillä vastassa ovat olleet Leeds ja Swansea. Heiltä sinipaidat nappasivat pisteen, vaikka Joutsenia vastaan päästiin pelaamaan pitkään miehen ylivoimalla. Leedsiä vastaan maalintekoyritykset olisivat voineet hyvin tuottaa useampiakin kuin vain yhden osuman. QPR tunnetaan yleensä kotiriippuvaisena miehistönä, sillä esimerkiksi viime kaudella kotikamppailut sujuivat hyvin eri tavalla vierastaistoihin nähden. Kummallakaan nipulla ei pitäisi olla ongelmia loukkaantumisten suhteen. Materiaaliltaan QPR ei ole Millwallin tasoinen ryhmä, mutta suurempaa tasoeroa miehistöjen välillä ei ole. Kotijoukkueen tärkein tehtävä on jälleen sarjapaikan säilyttäminen. Kotonaan heiltä myös on lupa odottaa selvästi aktiivisempaa otetta suhteessa reissutaistoihin. The Lions on tehnyt kolmessa matkaottelussaan yhden maalin, mutta heidän peliesityksensä eivät ole kokonaisvaltaisesti yhtä ailahtelevaisia isäntiin nähden. Tiedossa on kierroksen tasaisimpia pelejä, johon lievänkin ennakkosuosikin löytäminen on vaikeaa.

Sheffield United – Birmingham

Sheffield United saa vieraakseen Birminghamin, kun ottelut jatkuvat jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa. Kotijoukkue on saalistanut seitsemästä ensimmäisestä kamppailustaan neljä voittoa ja kolme tappiota. Viimeksi The Blades hävisi niukasti laadukasta Bristolia vastaan, mutta pelitilanteiden valossa myös sheffieldiläiset olisivat voineet saada pisteitä. Materiaaliltaan punavalkoiset kuuluvat ylempään keskikastiin, sillä nousukarsintoihin on jälleen mainiot edellytykset. Vierasjoukkueen lähtökohdat ovat vaikeat, sillä edelleen ensimmäinen voitto on nappaamatta. Matkalle on tarttunut useita tasapelejä, mutta pelaajiston itseluottamuksen kannalta avausvoiton merkitys korostuu entisestään. Materiaaliltaan vierailijat eivät ole putoamisehdokkaita, mutta alempaa keskikastia korkeammallekaan ei nippua voi ennustaa. Tasoeroa isäntien eduksi on siis olemassa. The Blues kaipaa nopeasti lisää ratkaisuvoimaa, sillä miehistö on onnistunut maalinteossa vasta viidesti. Viimeksi keskikentän Jotalla oli mahdollisuus onnistua maalinteossa kahteen otteeseen, mutta hän epäonnistui puolen tunnin kohdalla saadussa rangaistuspotkussaan. John Fleck on todennäköisesti sivussa Sheffield Unitedin vahvuudesta, mutta muuten kotijoukkueen terveystilanne on kunnossa. David Davis on edelleen sivussa vierailijoiden vahvuudesta, mutta muuten ei heilläkään ole suurempia poissaoloja. Näillä tiedoilla Sheffield United on ansaitusti selvän ennakkosuosikin roolissa, ja kotiedun merkitystä korostaa lisää Birminghamin vaatimaton vieraspelaaminen. Kilpailullisissa merkeissä viimeisin vierasvoitto on saatu napattua huhtikuussa.

Nottingham – Sheffield Wednesday

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjan paremmuudestaan taistelevat Nottingham ja Sheffield Wednesday. Kotijoukkue on hävinnyt seitsemästä ensimmäisestä taistostaan vain yhden, mutta voittojakin on irronnut vasta kertaalleen. Matkalle on tarttunut jo peräti viisi tasapeliä, joista yksi tuli edellisellä kierroksella Swanseaa vastaan. Tuolloin pelitilanteiden valossa punapaidoille tarjottiin hyvää mahdollisuutta napata täysi pistepotti, mutta maalintekopaikkojen viimeistely jätti paljon toivomisen varaa. Vaikka sarjassa ainoa voitto on tullut ensimmäisten kierrosten aikana Readingin kustannuksella, muutamia viikkoja sitten kaadettiin cupissa Valioliigan Newcastle. Vierasjoukkue pelasi edellisellä kierroksella runsasmaalisen tasapelin Stoken kanssa, ja viiteen edelliseen taistoonsa miehistö on jäänyt vain kertaalleen korkeintaan yhteen osumaan. Mukaan mahtui cupissa käyty kamppailu Wolverhamptonia vastaan. The Owlsia ei tunneta vahvana vierasjoukkueena, sillä esimerkiksi viime kaudella miehistö viimeisteli tien päällä keskimäärin alle yhden maalin ottelua kohden. Al arbi Hilel Soudani on isänniltä loukkaantuneena, kun taas Fernando Martin Forestieri on sheffieldiläisiltä sivussa. Heilläkään ei pitäisi olla muita poissaoloja paria pitkäaikaispotilasta lukuun ottamatta. Materiaaliltaan Nottingham on Sheffield Wednesdayta tasokkaampi porukka, ja omien kannattajiensa edessä laadukkaampi Forest on varmasti hallitsevampi osapuoli. Vaikka vierailijoilta on löytynyt maalintekovoimaa hieman isäntiä enemmän, näillä tiedoilla kotivoitosta lähdetään liikenteeseen.

Reading – Norwich

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa yhteen iskevät Reading ja Norwich. Kotijoukkueen alkukausi on ollut vaikea, sillä seitsemästä ottelustaan isännät ovat saalistaneet yhden voiton. Toisaalta se tuli edellisellä kierroksella Prestonin vieraana, mutta pelitilanteiden valossa loppulukemat olisivat voineet olla toisenlaisetkin. Viimeisin kotikamppailu päättyi niukkaan tappioon Sheffield Wednesdaylle. Huhtikuun seitsemännen päivän jälkeen kotivoittoon on venytty vain kertaalleen, joten kotiedun merkitys on ollut vaatimaton. Materiaali ei edellytä alkaneellakaan kaudella menestymistä, sillä heidän perustasollaan kamppaillaan lähinnä putoamista vastaan. Loukkaantumiset eivät tee tilanteesta helpompaa, sillä muun muassa Modou Barrow ja Vito Mannone kärsivät terveyshuolista. Hullista siirtynyt David Meyler loukkaantui puolestaan edellisellä kierroksella. Vierasjoukkue on kaksikosta tasokkaampi nippu, ja edellisessä taistossaan Kanarianlinnut nappasivat erinomaisen voiton Middlesbroughista. Tuolloin voitto meni pelitilanteiden valossa oikeaan osoitteeseen. Lisäksi cupin voitto Valioliigan Cardiffista ei ainakaan tehnyt pahaa pelaajiston itseluottamukselle. Historian valossa Norwich on ollut Readingille vaikeasti voitettavissa, sillä miehistöjen kolme aiempaa taistoa menivät vierasjoukkueen eduksi. Keltapaidoilla on niin ikään loukkaantumisia, sillä esimerkiksi Grant Hanley loukkaantui edellisessä kamppailussa. Molempien seurojen poissaolot on siis hyvä tarkistaa vielä ennen pelipäätöstä, mutta näillä tiedoilla Norwich on voittajasuosikki.

Benfica – Bayern München

Jalkapallon Mestarien liigassa Benfica isännöi mestarisuosikki Bayern Münchenia. Kamppailussa on odotetusti vain yksi voittajasuosikki. Kotijoukkueen valmistautuminen lohkovaiheen käynnistymiseen sujui hyvin, sillä miehistö voitti kolme edellistä taistoaan. Mestarien liigan karsinnat päättyivät onnistumiseen PAOKia vastaan, sarjassa Nacional kaatui neljän maalin erolla ja cupissa niin ikään Rio Ave. Lissabonilaisten kotietu on tunnetusti erittäin merkittävä, mutta isännillä on todennäköisesti hieman huolia loukkaantumisten suhteen. Mikäli miehistö haluaa elätellä realistisia menestymistoiveita, heidän on pelattava jatkuvasti aivan taitojensa ylärajoilla. Vierasjoukkue on ollut totutusti mainiossa iskussa, mutta myös saksalaistenkin terveystilanne tulee tarkistaa ennen lopullista pelipäätöstä. Esimerkiksi Mats Hummels oli viimeksi sivussa loukkaantumisen vuoksi. Bayern München on kaikki mukaan lukien kahdeksan ottelun voittoputkessa, ja myös Portugalin illassa pelitapahtumat ovat vierailijoiden hallintaa. Miehistö on ollut hyökkäyspelaamisessaan lyhyesti sanottuna vakuuttava, sillä elokuun viidennen päivän jälkeen ryhmä on vain kertaalleen viimeistellyt vähemmän kuin kolme osumaa. Ratkaisuvoimaa on myös alkaneella kaudella poikkeuksellisen paljon Robert Lewandowskin johdolla. Hyökkäyspelaaminen on erittäin monipuolista, ja alkukauden jatkuvista onnistumisista johtuen pelaajiston itseluottamus on saman tien korkealla. Niko Kovacin alaisuudessa pelataan aiempaa suoraviivaisemmin, ja viimeksi Leverkusenin verkkoon olisi voitu hyvin tehdä enemmänkin kuin kolme osumaa. Portugalilaisten kotietu tekee lähtökohtia tasaisemmaksi, mutta heidän venymistä pisteille on hankalaa ajatella varteenotettavana ideana.

Valencia – Juventus

Jalkapallon Mestarien liigassa huippumielenkiintoinen Juventus matkustaa Valencian vieraaksi. Kotijoukkueen alkukausi on ollut vaikea, sillä Espanjan liigassa voittoja ei ole irronnut ainuttakaan. Viimeksi Lepakot pelasivat maalittoman tasapelin Betisin kanssa, eikä pelitilanteiden valossa loppulukemat olleet suuri vääryys. Alkukausi on tuonut mukanaan kuitenkin yhden onnistumisen, sillä ensimmäisellä kierroksella pisteet tasattiin Atletico Madridin kanssa, mutta valkopaidoilla olisi ollut eväät mennä aina voittoonkin saakka. Vierasjoukkue on ollut totutun vahva, mutta mitään dominointia torinolaisten peliesityksissä ei ollut havaittavissa. Viimeksi täysi pistepotti napattiin Sassuoloa vastaan. Vierailijat saivat kesällä hyökkäyspelaamiseen täysin uutta potkua ja mahdollisuuksia, kun Cristiano Ronaldo saapui uusiin maisemiin. Hän voi tuoda puuttuvan palasen taistelussa kilpailun mestaruudesta, mutta portugalilainen voi aiheuttaa seurassa myös odottamattomia erimielisyyksiä. Vanha Rouva on kokonaiskuvassa erittäin tasainen, laadukas, loistavasti valmennettu ja aiempaa vaarallisempi myös todellisissa huippukamppailuissa. Valenciaa vastaan ennakkosuosikin asema on odotetusti Juventuksella, sillä torinolaisia on syytä pitää jopa selvänä voittajasuosikkina. Heillä ei ole myöskään juurikaan terveyshuolia Paolo Dybalaa lukuun ottamatta. Hän loukkaantui muutamia päiviä takaperin. Lepakoiden terveystilanne on hyvä tarkistaa vielä myöhemmin, sillä muutaman pelaajan pelikunto on tässä vaiheessa pieni arvoitus. Pelivalinnat tehdään Torinon jättiläiselle, joka on kokonaisvaltaisesti entistä vaikeammin yllätettävissä.

Young Boys – Manchester United

Jalkapallon Mestarien liigan ottelutarjontaa, paremmuudestaan taistelevat Young Boys ja pikkuhiljaa omalle tasolleen palaava Manchester United. Kotijoukkue voitti kilpailun karsintojen viimeisellä kierroksella Dinamo Zagrebin, jolle pelaaminen lohkovaiheessa on aiemmilta vuosilta tuttua. Edellisessä sarjataistossa täysi pistepotti napattiin Sionin kustannuksella, mutta pelitilanteiden valossa loppulukemat olivat melko kovat. Keltamustien kotietua pidetään yleisesti erittäin vahvana, ja esimerkiksi viime kaudella miehistö hävisi sarjassa kotonaan vain kertaalleen. Sveitsin liigassa Young Boys pääsee olemaan paljon aktiivisempi ja aloitteellisempi kuin lohkovaiheessa, sillä vierasjoukkue on taitotasoltaan toista luokkaa isäntiin nähden. Punapaidat ovat pelanneet vain hetkittäin sillä tavalla, mitä heidän materiaalillaan voisi edellyttää, mutta suunta on menossa jatkuvasti kohti parempaa. Kahteen edelliseen sarjataistoon alla on voitot Burnleysta ja Watfordista. Alkukaudella on ollut terveyshuolia, mutta nekin ovat jo helpottaneet. Toki edelleen vierailijoiden tekemiseen liittyy kysymysmerkkejä, mutta Jose Mourinhon porukalla on osaamista ja kykyä voittaa kansainvälisillä kentilläkin kenet tahansa. Tärkeää on se, että keskittyminen on vain olennaisessa eikä väärissä asioissa, kuten välillä on tullut sellainen mieleen. Young Boysin terveystilanne on hyvä tarkistaa vielä uudelleen, sillä muutaman tärkeän pelaajan pelikunto on arvoitus. Kotijoukkue on aidosti yllätysvalmis ja kotonaan saanut jo paljon hyökkäyspelaamisen onnistumisia. Manchesterilaisia vastaan altavastaajan asema on silti odotettu, ja pelivalinnat tehdäänkin selvästi tasokkaamman ryhmän kautta.

Viktoria Plzen – TsSKA Moskova

Viktoria Plzen ja TsSKA Moskova kohtaavat jalkapallon Mestarien liigassa. Kotijoukkueen valmistautuminen lohkovaiheen käynnistymiseen on sujunut erinomaisella tavalla, sillä Tshekin liigassa voittoja on tullut aika lailla voittojen perään. Edellisessä taistossaan isännät kaatoivat Opavan Patrik Hrosovskyn osumalla. Pelitilanteiden valossa peli oli täysin sarjakakkosen hallinnassa, joten loppulukemat olisivat voineet olla suuremmatkin. Tshekkiläiset ovat voittaneet kaikki kilpailut mukaan lukien yhdeksän edellisestä kymmenestä kotiottelustaan. Viimeisin kotitappio on koettu maaliskuussa, ja sen jälkeen siellä omissa verkot ovat soineet kerran yhtä osumaa enemmän. Miehistö omaa hyvän itseluottamuksen, pelaajiston sisäistävän pelitavan ja terveen kokoonpanon. Poissaoloja ei pitäisi olla lainkaan. On myös hyvä huomioida, että valmennus on tehnyt selväksi sen, että pelitapaa ei lähdetä muokkaamaan nyt puolustavampaan suuntaan. Varsinkin omien kannattajien edessä halutaan olla rohkeita, aktiivisia ja aloitteellisia. Vierasjoukkue on ollut oman maansa sarjassa yllättävän haavoittuvainen, eikä hankala terveystilanne tee tilanteesta helpompaa. Muun muassa Hullista Venäjälle siirtynyt Abel Hernandez loukkaantui äskettäin. Hordur Bjorvin Magnussonilla tilanne on hyvin samankaltainen. Viimeksi napattu voitto Ufaa vastaan teki pelaajiston itseluottamukselle hyvää, mutta pelitilanteiden valossa loppulukemat olivat rajut. Samalla juuri Ufaa vastaan tuli mainittuja loukkaantumisia. Miehistöt ovat perustasoltaan hyvin samaa luokkaa, eikä Viktoria Plzeniäkään saa kotonaan selväksi ennakkosuosikiksi. Heidän menestymisensä on kuitenkin syytä laittaa harkintaan. Vierailijoiden terveystilanne on toki hyvä tarkistaa ennen pelipäätöstä.

Real Madrid – AS Roma

Jalkapallon Mestarien liigassa Real Madrid testaa AS Roman päivän pelivireen. Espanjan liigassa kotijoukkue on ollut pääasiassa totutun vahva, vaikka edellisellä kierroksella isännät jäivät yllättävään tasapeliin Athletic Bilbaota vastaan. Valkopaidat pelaavat ensimmäistä kauttaan aikoihin ilman Cristiano Ronaldoa, joten ratkaisuvoiman löytyminen huippukamppailuissa on pieni arvoitus. Materiaali on toki edelleen erittäin tasokas, laaja ja monipuolinen, mutta Ronaldon menettäminen syö hyökkäystehoja valtavasti. Muun muassa Gareth Balelle ja Karim Benzemalle tarjotaan siis entistäkin suurempaa roolia. Vaikkapa Leganesia vastaan mainittu kaksikko viimeisteli yhteensä kolme osumaa, ja pelitilanteiden valossa loppulukemat olisivat voineet olla nähtyä suuremmatkin. Madridissa ajatellaan varmasti sitäkin, että alkanut kausi on niin Espanjan rajojen sisäpuolella kuin Mestarien liigassa erinomainen näyttöpaikka. Ilman muuta halutaan todistaa, että Ronaldon menettäminen voidaan korvata jollain tavalla. Kun menestyksellinen valmennuskin on muuttunut, monia epävarmuustekijöitä on siis ilmassa. Vierasjoukkueen lähtökohdat ovat kaikkea muuta kuin hyvät, sillä Italiassa alkukausi on ollut kovin tukkoinen. Viimeksi päädyttiin tasapeliin rajusti heikompaa Chievoa vastaan. Puolustuspelaamisen kanssa on ollut yllättävän suuria vaikeuksia, josta hyvä esimerkki saatiin esimerkiksi Atalantaa vastaan. Tuolloin omissa verkot soivat kolmesti. Real Madrid ja AS Roma pääsevät otteluun ilman terveyshuolia, sillä kummankin nipun loukkaantumisongelmat ovat hyvin pienet. Kamppailun asetelmat ovat Ronaldon lähdönkin myötä tutut, sillä isännät hallitsevat pelitapahtumia, kun taas roomalaiset vetäytyvät ja iskevät vastaiskuilla. Jos madridilaisiin liittyy kysymymerkkejä, vierailijatkaan eivät välty niiltä. Varsinkin alkukaudella esillä ollut alakerran virhealttius on asia, jonka kanssa Madridin illassa tulee nopeasti hankaluuksia. Kotijoukkue lähtee välienselvittelyyn odotetusti voittajasuosikkina.

Manchester City – Lyon

Jalkapallon Mestarien liigassa Lyon matkustaa Manchester Cityn vieraaksi. Kotijoukkue lähtee otteluun odotetusti suurena voittajasuosikkina. Taivaansiniset ovat olleet Englannin kentillä mainiossa pelivireessä, vaikka muutamia viikkoja sitten jäätiinkin yllättävään tasapeliin Wolverhamptonin kanssa. Edellisessä taistossaan englantilaiset nappasivat täyden pistepotin Fulhamin kustannuksella, ja pelitilanteiden valossa loppulukemat olisivat voineet olla kolmea osumaa suuremmatkin. Manchesterilaisten omistajat odottavat ja vaativat entistä enemmän menestymistä myös Mestarien liigassa, joten paineet ovat poikkeuksellisen kovat. Näin valtavilla resursseilla ei olisi varaa suurempaan epäonnistumiseen. Loukkaantumisia on edelleen riesana, mutta toisaalta jokaiselle pelipaikalle on tarjolla silti valtavasti laatua. Vierasjoukkue on ollut Ranskan liigassa yllättävän vaatimattomassa pelivireessä, sillä esimerkiksi edellisessä kamppailussaan miehistö jäi tasapeliin Caenin kanssa. Ratkaisuvoiman puuttuminen huippuotteluissa on kyllä kysymysmerkki, vaikka esimerkiksi lähes parinkymmenen maalin mies Nabil Fekir saatiin pidettyä tutuissa maisemissa. Ranskalaisilla ei pitäisi olla juurikaan loukkaantumisia, joten heidän kokoonpanoonsa eivät poissaolot vaikuta. Lähtökohdat ovat selvät, sillä Manchester City hallitsee pelitapahtumia, kun taas Lyon pyrkii sinnittelemään mukana. Vierasjoukkue on oman maansa suurseuroja, mutta nyt vastustaja on niin selvästi omaa taitotasoa edellä, että pisteille venyminen ei ole uskottava ajatus.

PELAA VAKIO UNIBETILLÄ!

Ilmainen Rizk of Wheel onnenpyöräytys!

Ilman talletusta saat pyöräyttää ilmaiseksi "Rizk of Wheel" onnenpyörää. Pyöräytä ja voitot saat pitää ilman talletusta. Tallettajalle 200% 100€ bonus eli esimerkiksi talleta 50€, saat 100€.