Jalkapallon otteluennakot ja vakio 10.9.

Jalkapallon otteluennakot eli vakio on Unibet Supertotoon.

Portugali – Italia

Jalkapallon Kansojen Liigassa Portugali kohtaa ärsytetyn Italian. Tiedossa on maanantain ehdottomasti mielenkiintoisin välienselvittely, jota on varmasti odoteltu. Kotijoukkueen urakka ei ole vielä ehtinyt käynnistymään, kun taas vierasjoukkue pelasi ensimmäisessä kamppailussaan vähämaalisen tasapelin Puolan kanssa. Punapaidat kohtasivat äskettäin Kroatian, jolloin kohtaaminen päättyi niin ikään vähämaaliseen tasapeliin. Vierailijoiden taisto Puolaa vastaan olisi ollut pelitilanteiden valossa myös saapasmaan voitettavissa, sillä miehistö piti enemmän palloa ja loi enemmän maalintekoyrityksiäkin. Kuitenkin pitkään jatkuneet maalintekovaikeudet jatkuivat edelleen, sillä ainoastaan Jorginho onnistui maalinteossa, eikä sekään tullut tavallisesta pelitilanteesta. Vaikka molemmat maat kuuluvat Euroopan parhaimmistoon, Portugali oli mukana kesän MM-kisoissa, mutta Italian kohtalona oli tippua jo ennen MM-kisojen käynnistymistä. Muutoksien tuulia on lähdetty hakemaan uuden päävalmentajan alaisuudessa. Punapaitojen kokoonpanoon on tullut suuria muutoksia, sillä ensinnäkään Cristiano Ronaldo ei ole käytettävissä. Myöskään muun muassa Adrien Silva, Joao Moutinho, Manuel Fernandes ja Bruno Alves eivät ole mukana. Kokemusta edustavat varsinkin maalivahti Patricio ja puolustuksen johtohahmo Pepe. Muutoksia on myös Azzurrin kokoonpanossa, sillä esimerkiksi Antonio Candreva ja Matteo Darmian ovat poissa. Puolustuspäässä tutut johtohahmot Giorgio Chiellini ja Leonardo Bonucci ovat tietysti mukana, kun taas keskikentältä ja hyökkäyspäästä mainitaan vähintään nimet Giacomo Bonaventura, Andrea Belotti, Mario Balotelli ja Ciro Immobile. Puolaa vastaan hyökkäyspäässä olivat Balotellin ohella Lorenzo Insigne ja Federico Bernandeschi. On kuitenkin epäselvää, että minkälainen on Balotellin pelikunto, sillä hän ei välttämättä ole pelikunnossa lainkaan. Molemmat miehistöt ovat kokeneet sen verran suuria muutoksia, että Portugalista voidaan saada pieni ennakkosuosikki vain kotietunsa turvin. Italialla on valtavasti näyttämisen halua heikosti sujuneiden karsintojen takia. Toisaalta heille maalinteko on tuottanut pitkään vaikeuksia, sillä viime vuoden kesäkuun jälkeen vain onnettoman Saudi-Arabian verkkoon pallo on saatu vähintään kahdesti. Uudella valmennuksella on niin ikään paljon todistettavaa, eikä valtavat paineet ja odotukset tee työstä yhtään helpompaa. Ronaldon puuttuminen syö puolestaan punapaitojen hyökkäystehoista valtavan määrän osaamista. Tasapelin todennäköisyyttä ei voi näillä tiedoilla aliarvioida.

Ruotsi – Turkki

Ruotsi ja Turkki taistelevat paremmuudestaan jalkapallon Kansojen Liigassa. Kotijoukkue ei ole avannut vielä urakkaansa, kun taas vierasjoukkue koki ensimmäisessä kamppailussaan niukan tappion MM-kisoissa hyvin esiintynyttä Venäjää vastaan. Tuolloin pelitilanteiden valossa loppulukemat olisivat voineet olla toisenlaisetkin, mutta punapaidoilta ainoastaan Galatasarayn puolustaja Serdar Aziz onnistui maalinteossa. Isännät pelasivat kesällä MM-kisoissa, eikä menestyminen jäänyt lainkaan hassummaksi, sillä paikka aukesi aina puolivälieriin saakka. Se oli myös ensimmäisiä suuria turnauksia, jossa Zlatan Ibrahimovic ei ollut matkassa. Kokoonpano on kokenut pieniä muutoksia, sillä Ola Toivonen ja Martin Olsson eivät ole käytettävissä. Erityisesti Sebastian Larssonin ja Marcus Bergin merkitys kentällä kasvaa entisestään. Ilman Bergiä maalinteko olisi suuri kysymysmerkki, kun Toivonen ei ole enää edustamassa maataan. Ruotsi tuli edellisissä karsinnoissa tunnetuksi vahvasti puolustussuuntaan pelaavana ryhmänä, sillä miehistöä vastaan tehtiin keskimäärin alle yksi maali ottelua kohden. Puolustuspäässä avainpelaajat eivät ole vanhimmasta päästä, sillä heidän urat Michael Lustigin johdolla voivat jatkua vielä vuosia. Turkki hävisi viimeksi ensimmäisen kerran sitten viime vuoden marraskuun puolen välin, mutta MM-kisoihin punapaidoilla ei ollut kuitenkaan mitään asiaa. Karsinnoissa Cenk Tosunin merkitys maalleen oli valtava, sillä hän onnistui maalinteossa sentään viiteen otteeseen. Tosun on jälleen mukana, mutta on ryhmä kokenut myös menetyksiä. Muun muassa Volkan Babacan, Selçuk İnan ja Arda Turan ovat olleet jo pitkään ulkona maansa edustamisesta. Umut Bulut oli kesällä Venäjää vastaan nimetty miehistöön, mutta sittemmin hänkin on ollut poissa tositoimista. Nykyisessä porukassa kokemusta edustavat Mehmet Topal ja Tosun, mutta nuorennusleikkausta on siis tehty ja sitä tehdään edelleen. Lähtökohtaisesti tiedossa on erittäin tasaiselta vaikuttava ottelu, johon Ruotsi lähtee kotietunsa turvin pienenä voittajasuosikkina. Kotijoukkueen olisi löydettävä myös Bergin rinnalle enemmän maalintekovoimaa, mutta toisaalta sinikeltaiset ovat todistaneet edellisen vuoden aikana vahvan puolustuspelaamisensa toimivuuden. Niukka kotivoitto on paikallaan.

Serbia – Romania

Jalkapallon Kansojen Liigassa laadukas Serbia saa vieraakseen Romanian. Kotijoukkue avasi urakkansa nappaamalla odotetulla tavalla täyden pistepotin heikon Liettuan kustannuksella. Voitto irtosi vain maalin erolla, joten mistään hohdokkaasta peliesityksestä ei ollut kysymys. Vierasjoukkue pelasi puolestaan maalittoman tasapelin Montenegron kanssa, vaikka pelitilanteiden valossa täysi pistepotti olisi ollut otettavissa. Isännillä on käytössään huippulaatua erityisesti keskikentällään, jossa suurinta vastuuta kantavat Nemanja Matic, Dusan Tadic ja nuori erittäin mielenkiintoinen Nemanja Maksimović. Tadic oli se pelaaja, joka onnistui maalinteossa Liettuaa vastaan. Puolustuspäässä mukana ovat muun muassa Aleksandr Kolarov ja Antonio Rukaniva, kun taas maalinteosta suurinta vastuuta kantaa Englannin kentillä operoiva Aleksandar Mitrović. Kokoonpanoon on tullut toki muutoksiakin, sillä Luka Milivojević, Matija Nastasić ja Vladimir Stojković eivät ole mukana. Keskikenttänsä osalta kotiyleisön suosikit kestävät vertailua lähes mihin tahansa ryhmään. Vierailijoiden maalinteosta vastaa pääasiassa Claudiu Keșerü, joka operoi seuratasolla Bulgarian pääsarjassa. Hänelle taustatukea antavat Alexandru Maxim ja Alexandru Mitriță. Florin Andone on puolestaan loukkaantumisen takia sivussa. Puolustuksestakin on paljon kokemusta poissa muun muassa Dragoș Grigoren muodossa. Vlad Chiricheșin piti olla loukkaantuneena, mutta hän pelasi viimeksi puolisen tuntia. Bogdan Lobonț lopetti puolestaan uransa muutamia kuukausia takaperin. Vaikka Tricolorii on pelannut pitkään ilman tappioita, nyt sellainen on kuitenkin todennäköisesti tulossa. Serbia on monella osa-alueella vierasjoukkuetta edellä, ja omien kannattajiensa edessä MM-kisoissakin esiintynyt ryhmä lähteekin taistoon hyvistä asetelmista. Jääminen ilman voittoa olisi siis yllätys.

Skotlanti – Albania

Jalkapallon Kansojen Liigassa toisistaan mittaa ottavat Skotlanti ja Albania. Isännät eivät ole aloittaneet vielä urakkaansa, kun taas vierasjoukkue voitti omassa avauksessaan Israelin vähämaalisen taiston päätteeksi. Tuolloin pelin ainokaisen viimeisteli FC Baselissa pelaava Taulant Xhaka. Pelitilanteiden valossa loppulukemat kuuluivatkin olla todella tasaiset, sillä pallonhallinta ja maalintekoyritysten määrä olivat lähes samalla tasolla. Skotlannin valmistautuminen meni täysin penkin alle, sillä Belgia nappasi heitä vastaan murskavoiton. Vaikka kyseessä oli harjoitusottelu, pelaajiston itseluottamukselle se ei varmasti tehnyt hyvää. Edelliseen kolmeen peliin ei ole tehty maaliakaan. Kotijoukkueen kokoonpanossa suurta vastuuta kantavat kapteeni Andrew Robertson, Steven Naismith ja Leigh Griffiths. Matt Phillipsille voisi olla käyttöä, mutta hän on taistellut loukkaantumisten kanssa. Vaikka maalintekoon ei ole kyetty moneen taistoon, ensimmäiseksi puolustuspelaamiseen on syytä keskittyä entistä enemmän. Alakerta on saatava takaisin kuntoon. Belgiaa vastaan oltiin liikenteessä kolmen puolustuslinjalla. Albanian puolustuspelaaminen oli ennen edellistä taistoa tuuliajolla, mutta viimeksi alakerta saatiin pysymään tiiviinä. Vierasjoukkueen materiaali ei ole isäntien luokkaa, mutta suurta tasoeroa ryhmien välillä ei ole. Etrit Berisha, Ansi Agolli, Andi Lila ja Bekim Balaj kuuluvat maansa kokeneempaan kartiin, mutta peliaikaa on ollut entistä vaikeampaa saada. Varsinkin Berat Gjimshiti ja Elseid Hysaj kuuluvat alakerrassa nykyisiin ja tuleviinkin johtohahmoihin. On kuitenkin kysymysmerkki, kuinka hyökkäystehoja saadaan irti, sillä Armando Sadiku on sivussa. Skotlanti menestyi edellisissä karsinnoissa kotonaan parhaimmillaan Englantia vastaan, mutta kotonakin vähintään kahden maalin tekeminen tuotti useasti tuskaa. Näillä tiedoilla sinipaitoja on vaikeaa saada juuri kummoiseksi ennakkosuosiksi, sillä lähtökohdat ovat kyllä hyvin tasaiset.

Montenegro – Liettua

Jalkapallon Kansojen Liigaa, Montenegro isännöi Liettuaa. Kamppailussa on odotetusti yksi voittajasuosikki. Ensimmäisessä taistossaan kotijoukkue pelasi maalittoman tasapelin Romanian kanssa, kun taas vierasjoukkue koki vähämaalisen tappion Serbialle. Hrabri sokolin venyminen maalittomaan tasapeliin laadukkaampaa ryhmää vastaan oli hyvä suoritus, mutta pelitilanteiden valossa vastustaja oli kyllä parempi osapuoli. Vierailijoiden tappiossa Serbiaa vastaan ei ollut mitään ihmeellistä, sillä se oli odotettua. Materiaaliltaan Montenegron ja Liettuan välillä on merkittävä tasoero isäntien eduksi. Stevan Jovetic ei ole kotijoukkueen vahvuudessa, mutta hänen poissaolo tarjoaa entistä suurempaa roolia Fatos Bećirajille. Romaniaa vastaan juuri Bećiraj pelasi noin kymmenen minuuttia. Kokenut Elsad Zverotić ja Marko Vešović edustivat maataan vielä aiemmin tänä vuonna, mutta esimerkiksi jälkimmäisenä mainittu keskikenttäpelaaja on kärsinyt loukkaantumisista.  Ljubiša Tumbakovićin alaisuudessa tehdään pidempää projektia, sillä serbialainen on ollut penkin takana jo useamman vuoden. Edellisissä MM-karsinnoissa kotijoukkue keräsi 16 pistettä, mutta vierailijat eivät saaneet täysiä pistepotteja edes Maltan kustannuksella. Ryhmä on jälleen liikenteessä lähinnä oman maansa pääsarjasta napatuilla pelaajilla, joten heikko menestyminen on ollut odotettua. Venäjällä pelaavalta Fedor Černychilta odotellaan maaleja, mutta ei hänkään mikään erikoinen ole. Hyökkäyspäässä Darvydas Šernas edustaa kokemusta, mutta miehen hyökkäystehot ovat jääneet vaatimattomiksi. Deivydas Matulevičiusille saattaisi olla käyttöä, mutta häntä ei ole näkynyt maansa väreissä MM-karsintojen jälkeen. Arvydas Novikovas on keskikentällä kyvykäs nimi, mutta varjoon hänkin on jäänyt. Sen pidemmittä puheitta Montenegro ottaa pelitapahtumien hallinnan itselleen, kun taas Liettua pyrkii sinnittelemään ja hakemaan vastaiskupaikkoja. Vaikka isänniltä puuttuu muutama tärkeä nimi, taitotaso miehistön eduksi on niin selvä, että jääminen voitotta olisi kyllä llätys.

Kosovo – Färsaaret

Kosovo kohtaa Färsaaret, kun taistot jatkuvat jalkapallon Kansojen Liigassa. Kotijoukkue pelasi ensimmäisessä kamppailussaan maalittoman tasapelin Azerbaizhanin kanssa, kun taas vierasjoukkue nappasi omassa avauksessaan odotetun voiton Maltan kustannuksella. Isännät ovat esiintyneet kuluvan vuoden aikana yhteensä neljään otteeseen voittaen kolmesti ja pelaten kerran tasapelin. Suurena vahvuutena on ollut puolustuspelaaminen, sillä omiin ei ole mennyt maaliakaan marraskuun puolen välin jälkeen. Azerbaizhania vastaan ei saatu laukauksia kohti vastustajan maalia, mutta toisaalta kaverin hyökkäyspelaaminen saatiin tyrehdytettyä hienosti. Sinikeltaisten kokoonpanosta löytyy paljon laadukkaita sarjoissa leipänsä tienaavia pelaajia, joista muutamana esimerkkinä Samir Ujkani, Amir Rrahmani, Milot Rashica ja Bersant Celina kantavat suurta vastuuta. Atdhe Nuhiu on myös sellainen nimi, jota ei voi olla mainitsematta, sillä hän pelaa kuitenkin Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Valon Berisha ei ole kokoonpanossa, sillä hän on kärsinyt loukkaantumisista. Materiaaliltaan Kosovo on ilman muuta Färsaaria laadukkaampi miehistö, sillä vierasjoukkueella ei ole kokoonpanossaan juuri lainkaan laadukkaita nimiä. Edelliseen viiteen taistoonsa ryhmä on hävinnyt vain kertaalleen, mutta esimerkiksi viimeksi Maltaa vastaan häviäminenkään ei ollut oikein uskottavaa. Maalinteossa onnistui kolme eri pelaajaa, mikä oli tietysti hieno juttu. On selvää, että Landsliðið on kehittynyt ja tekeminen on menossa muutenkin oikeaan suuntaan, mutta edes muutamia pelaajia pitäisi saada suurempiin sarjoihin. Jóan Símun Edmundsson on toisaalta sellainen nimi, jolla on kyllä potentiaalia, sillä hän on maansakin väreissä onnistunut maalinteossa sentään seitsemään otteeseen. Puolustuspäässä Atli Gregersen on joukkojensa kapteeni, mutta hän alkaa olla jo iäkäs. Jónas Tór Næsin puutuminen on ikävä asia, ja viime vuoden puolella jo toinen kokenut  Fróði Benjaminsen lopetti uransa. Ennusmerkkien valossa Kosovo on varmasti se ryhmä, joka on kotonaan aktiivinen ja pyrkii murtautumaan Färsaarten puolustusalueelle. Vierasjoukkue on saanut edellisissä taistoissaan hyvin onnistumisia, mutta sinikeltaisten laadukkuus ja kotietu kääntävät vaa’an isäntien eduksi.

Andorra – Kazakstan

Jalkapallon Kansojen Liigassa yhteen iskevät Andorra ja Kazakstan. Isännät nappasivat ensimmäisessä kamppailussaan erinomaisen tuloksen Latvian vieraana, sillä kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin. Vaikka kääpiövaltio ei luonutkaan hyökkäyspään uhkaa kuin hetkittäin, pisteenkin saaminen miltä ryhmältä tahansa on hyvä suoritus. Vastustajan maalia kohden ei saatu ainuttakaan laukausta, mutta toisaalta vastustajan hyökkäyspelaaminen ei saanut tulosta edes näin onnetonta nippua vastaan. Tricolorsin kokoonpano ei ole juurikaan kokenut muutoksia, joten pelaajat tuntevat toisensa hyvin. Muun muassa Ildefons Lima, Márcio Vieira ja Marc Vales ovat edelleen pisteautomaatin avainpelaajia. Iso ongelma on kuitenkin se, että liian moni pelaaja on lähemmäs 40 vuotiaita tai jo mainitun iän yli. Esimerkiksi Juli Sánchez ei ole enää käytettävissä. Puolustuspäässä vaikkapa Garcian veljekset ovatkin siinä iässä, että uraa voidaan jatkaa toki useampia vuosia, mutta nuorennusta olisi saatava tehtyä. Maalivahditkin ovat jo parhaat päivänsä nähneitä. Vierasjoukkue koki omassa avauksessaan muutaman maalin tappion Georgiaa vastaan, mutta nyt vastustajan taso on selvästi heikompi. Sinikeltaiset olisivat voineet tehdä hieman paremmalla viimeistelyllä vähintään yhden osuman, mutta 15 maalintekoyrityksestä ei saatu lopulta onnistumisia. The Hawks väläyttelee yksittäisillä kerroilla, mutta varsinkin tasaisuuden kanssa olisi paljon tekemistä. Unkaria vastaan voitettiin maaliskuussa, mikä oli edellisen vuoden paras onnistuminen. Miehistöllä on jälleen käytössään aika lailla vain Kazakstanin pääsarjassa pelaavia kavereita, mutta poikkeuksena on vasta 18-vuotias Venäjällä operoiva  Yerkebulan Seidakhmet. Hänelle kaavaillaan tulevaisuudessa suurta roolia. Useita kokeneita pelaajia on päättänyt uransa edellisen vuoden aikana, sillä muun muassa David Loria ja Aleksandr Mokin eivät ole edustaneet maataan enää kuukausiin. On luonnollisesti selvää, että Kazakstan ottaa pelitapahtumien hallinnan itselleen, mutta vierasjoukkueelta pitäisi kyllä löytyä enemmän maalintekoon pystyviä pelaajia. Viimeksi Aleksey Shchetkin oli melko aseeton, vaikka hän on tehnyt aiemmin mukavia maalimääriä Kazakstanin pääsarjassa. Vähämaalinen vierasvoitto on näillä tiedoilla lähellä.

Malta – Azerbaizhan

Jalkapallon Kansojen Liigassa Azerbaizhan matkustaa Maltan vieraaksi. Kotijoukkue avasi urakkansa häviämällä vieraissa Färsaaria vastaan, kun taas vierasjoukkue jäi hieman yllättäen maalittomaan tasapeliin Kosovon kanssa. Pelitilanteiden valossa punavalkoiset olisivat voineet saada avaustaistostaan paremmankin lopputuloksen, sillä miehistö löi maalintekoyrityksiä lähes saman verran vastustajaansa nähden. Toisaalta maalintekoyritysten viimeistely oli Michael Mifsudin osumaa lukuun ottamatta heikkoa. Vierailijat eivät olleet omassa avauksessaan hyökkäyssuuntaan kummoinen, sillä ryhmä piti enemmän palloa, mutta laukauksia maalia kohden saatiin vain muutama kappale. Materiaaliltaan Azerbaizhan on Maltaa laadukkaampi kokonaisuus, mutta punavalkoiset ovat olleet nimenomaan kotonaan monelle ryhmälle yllättävän vaikeasti voitettavissa. Lähivuosina tappioita on tullut korkeintaan maalilla esimerkiksi Sloveniaa ja Liettuaa vastaan. Miehistöllä lienee kuitenkin yhä poissaoloja riesanaan, sillä esimerkiksi Myler Beerman ja Kyrian Nwoko eivät olleet Färsaarten reissulla mukana. Toisaalta kokoonpano tuntee toisensa hyvin, sillä lähes kaikki pelaavat Maltan pääsarjassa. Mifsud on ollut kohta iät ja ajat kotiyleisön suosikkien hyökkäyspelaamisen kantavana voimana, mutta hän ei millään jatka uraansa enää vuosia. Poissaoloja on myös Millillä, sillä ainakin Ruslan Abışov on kärsinyt loukkaantumisista. Afran Ismayilov ei ole myöskään ollut miehistön käytettävissä enää hetkeen. Maalivahti Kamran Aghayev on kokemuksensa puolesta tärkeimpiä yksittäisiä nimiä, sillä hän on pelannut maajoukkueessa jo noin kymmenen vuotta. Ennusmerkkien valossa Azerbaizhan on todennäköisesti se ryhmä, joka pitää enemmän palloa, mutta ei vierasjoukkueellakaan löydy kykyä luoda tasaisesti laadukkaita maalintekotilanteita. Heillä ei ole ollut pitkään aikaan selvää ykköshyökkääjää, jolla olisi osaamista kantaa hyökkäyspäässä suurta vastuuta. Viimeksi 22-vuotiasta Ramil Sheydayevia käytettiin tuloksettomasti 72 minuutin ajan. Näillä perusteluilla vahvasti vähämaalisuuteen lienee siis syytä nojata.

PELAA VAKIO UNIBETILLÄ!

Ilmainen Rizk of Wheel onnenpyöräytys!

Ilman talletusta saat pyöräyttää ilmaiseksi "Rizk of Wheel" onnenpyörää. Pyöräytä ja voitot saat pitää ilman talletusta. Tallettajalle 200% 100€ bonus eli esimerkiksi talleta 50€, saat 100€.