Jalkapallon otteluennakot ja vakio 10.7.

Tiistaina jalkapalloa pelataan MM-kisoissa, Mestarien liigan ja Eurooppa liigan karsinnoissa. Tässä ovat vakiovihjeet tiistaille, ja nämä vihjeet vakio 4:seen voi hyödyntää haluamallaan tavalla.

Ranska – Belgia

Jalkapallon MM-kisoissa enää neljä parasta joukkuetta on jäljellä. Ensimmäisessä huippumielenkiintoisessa semifinaalissa paremmuudestaan taistelevat Ranska ja Belgia. Turnauksessa jäljellä olevista maista sinipaitoja voidaan pitää suurimpana mestarisuosikkina, mutta belgialaiset onnistuivat voittamaan edellisessä ottelussaan niin ikään vahvana mestarisuosikkina olleen Brasilian. Taktisesti Punaiset Paholaiset pelasivat erinomaisen kamppailun, mutta myös keltapaidoilla oli matkassa runsaasti epäonnea. Ranska ja Belgia ovat saaneet hyökkäyspäässä paljon onnistumisia, ja varsinkin neljän maalin tekeminen Argentiinan verkkoon oli patonkimaalta loistava suoritus. Lähtökohtaisesti Ranskalla on lähivuosilta enemmän kokemusta menestymisestä, sillä miehistö selviytyi pari vuotta sitten EM-kisojen finaaliin. Belgialla näytöt suurimmista otteluista vielä puuttuvat, mutta tällä kerralla miehistö on valmiimpi kuin aikaisemmissa turnauksissa. Marginaalit ovat odotetusti erittäin pienet, mutta Ranska todennäköisesti ottaa pallonhallintaa itselleen. Belgia oli Brasiliaa vastaan paljon pallottomana puolustusasemissa, mutta heidän alakertansa tyrehdytti vastustajan supertähdet lähes täydellisesti. Näiden tietojen valossa Ranska lähtee otteluun pienenä ennakkosuosikkina, mutta suurten panosten kamppailussa tasapelin todennäköisyyttä ei voi aliarvioida.

Torpedo – FC Sheriff

Jalkapallon Mestarien liigan karsintoja, Torpedo saa vieraakseen FC Sheriffin. Vierasjoukkue lähtee avausosaan ennakkosuosikkina, sillä heidän materiaalinsa on kaksikosta laadukkaampi. Isännät nauttivat vahvaa kotietua, sillä 15 edelliseen kotikamppailuunsa miehistö on joutunut toteamaan vastustajansa paremmakseen vain kolmeen otteeseen. Viimeisten viikkojen aikana miehistö ei ole ollut lainkaan yhtä hyvässä pelivireessä vierailijoihin nähden, sillä moldovalaisnippu on kulkenut pitkään lähes voitosta voittoon. Kuluvan kuukauden aikana nippu on esiintynyt kahdessa taistossaan osuen tolppien väliin 14 kertaa. Lähtökohtaisesti FC Sheriffillä pelituntuma on todennäköisesti georgialaisia parempi, sillä isännät ovat pelanneet tässä kuussa vain kertaalleen. Vierasjoukkueella on kaksikosta enemmän maalintekovoimaa, ja kun miehistö on reissussakin ollut erinomaisessa pelivireessä, heidän voitostaan on hyvä lähteä liikenteeseen. Torpedolla lähivuosien aiemmat Euroopan seikkailut ovat päättyneet yleensä heti ensimmäiselle kierrokselle, ja heidän pääseminen jatkoon tuntuu myös tällä kerralla epätodennäköiseltä.

FC Flora – Hapoel BeerSheva

Jalkapallon Mestarien liigan karsinnoissa vastakkain asettuvat FC Flora ja Hapoel BeerSheva. Kotijoukkue on ollut edellisissä kamppailuissaan hyvässä pelivireessä, ja varsinkin peräti 13 maalin tekeminen edellisessä cup-taistossa oli millä mittarilla tahansa loistava taidonnäyte. Hyökkäyspäässä onnistumisia tuli erittäin laajalla rintamalla. Nyt vastustajan taso on kuitenkin toisesta maailmasta, ja israelilaiset ovat ehdottomasti virolaisia huomattavasti laadukkaampi miehistö. Heidän puolustuspelaamistaan on erittäin vaikeaa murtaa, mutta kyseessä on myös tulivoimainen nippu. Toukokuussa ryhmä pelasi sarjassa yhteensä neljästi tehden kolmesti vähintään neljä osumaa. FC Flora ei ole hävinnyt omien kannattajiensa edessä helmikuun jälkeen, mutta Hapoel BeerShevaa vastaan isäntien ensimmäinen kotitappio kuukausiin on lähellä. Vierasjoukkue ottaa varmasti kontrollin kamppailun etenemisestä, kun taas kotijoukkueen tärkeimpänä tavoitteena on estää israelilaisten vierasosuman syntymistä. Oman maansa rajojen sisäpuolella tallinnalaiset ovat mättäneet maaleja ajoittain hurjaan tahtiin, mutta Lähi-Idän ylpeys kestää vertailua myös huomattavasti isäntiä laadukkaampiin miehistöihin. Virolaisten menestyminen olisi maan jalkapallolle loistojuttu, mutta monet tekijät viittaavat ennakkosuosikin nappaavan vahvan otteen kohti jatkopaikkaa.

F91 Dudelange – Videoton

Jalkapallon Mestarien liigan karsinnat jatkuvat, kun toisensa kohtaavat yllätysvalmis F91 Dudelange ja Videoton. Kotijoukkueen valmistautuminen on sujunut erinomaisesti, sillä miehistö on kulkenut pitkään voitosta voittoon. Menestymistä on tullut aika lailla kuukaudesta toiseen, sillä alla on täysiä pistepotteja peräti kymmenestä edellisestä taistosta. Isännät ovat mättäneet maaleja vahvaan tahtiin, josta hyvä esimerkki saatiin kevään viimeisissä sarjataistoissa. Komeasta voittoputkestaan huolimatta luxemburgilaiset eivät ole millään mittarilla vierasjoukkueen tasoinen porukka. Unkarilaiset ovat pelanneet edelliset kilpailulliset taistonsa monia viikkoja takaperin, mutta pelivirettä on pidetty yllä lukuisten harjoitusotteluiden avulla. On sanomattakin selvää, että F91 Dudelangen on menestyttävä omien kannattajiensa edessä, sillä Unkarissa heille tuskin on luvassa aihetta juhlaan. Luxemburgilaisten kotietu on vahva, mutta vierasjoukkueen huomattavasti tasokkaampi materiaali kääntää asetelmat heidän edukseen.

Alashkert – Celtic

Jalkapallon Mestarien liigan karsinnoissa Celtic matkustaa Alashkertin vieraaksi. Kamppailussa ja koko otteluparissa on odotetusti ainoastaan yksi suuri voittajasuosikki, sillä tasoero vierasjoukkueen eduksi on valtava. Kymmeneen edelliseen kotitaistoonsa isännät ovat voittaneet harvakseltaan, ja lisäksihän tilanne on nyt se, että he pelaavat avausosan kokonaan toisella stadionilla. Kotiedun merkitys siis putoaa entisestään. Kilpailullisia otteluita Celtic ei ole pelannut kevään jälkeen, mutta vierasjoukkue on pitänyt pelivirettään yllä pelaamalla harjoituspelejä yhteensä neljä kappaletta. Niistä skotlantilaiset saalistivat kolme voittoa. Varsinkin murskavoitto Shamrockista oli loistava taidonnäyte, sillä vihreävalkoiset viimeistelivät peräti seitsemän maalia. Lähtökohtaisesti Celticillä on paljon voittamisen kulttuuria, vierasjoukkue on ollut lähivuosina tuttu näky Mestarien liigan lohkovaiheessa ja paljon onnistumisia on saatu Mestarien liigan karsintojen alla. Ennusmerkeiltään muu lopputulos kuin vierasvoitto olisi yllätys.

Vikingur – HJK

Jalkapallon Mestarien liigan karsinnoissa Vikingur saa vieraakseen HJK:n. Vierasjoukkue lähtee niin ensimmäiseen osaotteluun kuin koko taistelupariinkin isona voittajasuosikkina. Minkäänlaiseen väärään asennoitumiseen ei ole kuitenkaan varaa, sillä färsaarelaiset pudottivat muutamia vuosia sitten toisen suomalaisjoukkueen. Helsinkiläiset ovat päässeet Veikkausliigan puolella jo muilta seuroilta pikkuisen karkuun, joten valmistautuminen on sujunut hyvin. Suurempia loukkaantumisongelmiakaan ei ole vierailijoiden terveystilanteessa. On tosin hyvä mainita, että lähiaikoina kotiottelut ovat menneet Klubilta paremmin vieraskamppailuihin verrattuna. Kolmeen edelliseen matkataistoonsa sinivalkoiset eivät ole voittaneet. Toisaalta maaliskuun jälkeen vieraissa on tullut tappio vain niukasti FC Lahdelle. Vikingur on voittanut viidestä edellisestä kotiottelustaan ainoastaan yhden, mutta kotijoukkue on siitä huolimatta viimeisimmästä viidestä taistostaan napannut neljä voittoa. Viimeksi vastassa ollut huomattavasti heikompi Streymur pystyi pitämään lukemat pitkään maalittomana, kunnes sarjan kestomenestyjä sai maalihanansa auki. Voitokkaasta ottelustaan huolimatta isäntien menestymistoiveita ei osaa nähdä kovinkaan realistisina.

KF Shkendija – The New Saints

KF Shkendija isännöi The New Saintsia, kun ottelut jatkuvat jalkapallon Mestarien liigan karsinnoissa. Perustasoltaan kotijoukkue on miehistöistä ehdottomasti laadukkaampi, mutta edellisissä kamppailuissaan vierasjoukkue on ollut hyvässä pelivireessä. Walesin Valioliiga on ollut tauolla toukokuusta alkaen, mutta vierailijat ovat pitäneet pelivirettään yllä useiden harjoitustaistojensa avulla. Viimeisin niistä pelattiin kesäkuun aivan lopulla. The New Saints oli vielä alkuvuodesta vieraissa erinomaisessa pelivireessä, mutta sittemmin reissuottelut ovat tuottaneet walesilaisille selvästi suurempia ongelmia. KF Shkendija nauttii poikkeuksellisen suurta kotietua, sillä makedonialaiset ovat kulkeneet omien kannattajiensa edessä aika laila voitosta voittoon. Edellisen kerran ryhmä on hävinnyt siellä vuoden alussa. Tässä taisteluparissa kotiedun tärkeys on normaalia merkittävämpi, sillä The New Saints tunnetaan niin ikään vahvan kotiedun miehistönä. Walesin Valioliigassa he olivat koko sarjan paras kotijoukkue häviten vain muutamaan otteeseen. Nyt heidän menestymistoiveensa ovat luonnollisesti ohuemmat, sillä tasokkaampi KF Shkendija on tulivoimainen nippu, heidän edellisistä kilpailullisista otteluistaan on vähemmän aikaa, ja kotikentällä vierasjoukkueet eivät ole siis pystyneet menestymään. Näiden tietojen valossa kotivoitto lienee lähellä.

Cork – Legia

Jalkapallon Mestarien liigan karsintojen kamppailussa Cork saa vieraakseen Legian. Kotijoukkue on päässyt pelaamaan edellisten viikkojen aikana monia kilpailullisia taistojaan, kun taas vierasjoukkue ei ole saanut siihen mahdollisuutta. Siitä huolimatta perustasoltaan varsovalaisryhmä on huomattavasti isäntiä laadukkaampi kokonaisuus. Puolalaiset nappasivat oman maansa mestaruuden kolmen pisteen erolla, ja sarjaotteluidensa jälkeen miehistö on pitänyt pelivirettään yllä yhteensä viiden harjoitustaistonsa voimin. Cork nauttii kotimaassaan vahvaa kotietua, sillä irlantilaiset ovat hävinneet vajaaseen vuoteen ainoastaan kertaalleen. Nyt vastustajan taso on kuitenkin aivan toista luokkaa, vaikka vierailijoiden ottelutuntuma kilpailullisista taistoista ei ole lainkaan parhain mahdollinen. Helmikuun jälkeen varsovalaiset ovat hävinneet reissussa vain kertaalleen, mutta viimeisimmästä matkaottelusta on aikaa kylläkin jo vajaa kaksi kuukautta. Sen pidemmittä puheitta ennakkosuosikin jääminen ilman menestymistä olisi kyllä yllättävää.

FC Samtredia – Tobol

Jalkapallon Eurooppa liigan karsinnat jatkuvat, kun yhteen iskevät FC Samtredia ja Tobol. Viidestä edellisestä ottelustaan kotijoukkue on saalistanut ainoastaan yhden voiton, kun taas vierasjoukkue on samassa ajassa venynyt voittoon kaksi kertaa. Perustasoltaan kazakstanilaiset ovat isäntiä parempi nippu, ja vierailijat ovat menestyneet jo pitkään reissukamppailuissaan erinomaisesti. FC Samtredia ei osaa hyötyä kotiedustaan, sillä georgialaiset eivät ole saaneet kotonaan ainuttakaan voittoa sitten viime marraskuun. Heillä on ollut varsinkin puolustuspelaamisensa kanssa suuria vaikeuksia, josta hyvä esimerkki saatiin viimeksi Saburtaloa vastaan. Tobol pelasi edellisessä ottelussaan maalittoman tasapelin vahvaa FC Astanaa vastaan, ja pisteenkin saaminen oli pelaajiston itseluottamukselle hyvä asia. Kazakstanilaiset ovat pelanneet kuluvan kuukauden aikana jo useamman ottelun, kun taas georgialaiset ovat esiintyneet vasta kertaalleen. Pelituntumankin puolesta ennusmerkit viittaavat ennakkosuosikin venyvän voittoon saakka.

Ilmainen Rizk of Wheel onnenpyöräytys!

Ilman talletusta saat pyöräyttää ilmaiseksi "Rizk of Wheel" onnenpyörää. Pyöräytä ja voitot saat pitää ilman talletusta. Tallettajalle 200% 100€ bonus eli esimerkiksi talleta 50€, saat 100€.