Jalkapallon otteluennakot ja vakio 10.4.

Jalkapallon otteluennakot eli vakio on Unibet Supertotoon.

Manchester City – Liverpool | Viasat Jalkapallo

Jalkapallon Mestarien liigassa Liverpool matkustaa Manchester Cityn vieraaksi. Kotijoukkue on tukalassa tilanteessa, sillä heidän pitäisi pelata hyökkäyssuuntaan kauden yksi parhaimmista kamppailuista, ja samalla kentän toisessa päässä verkot eivät saisi soida kertaaakaan. Taivaansinisille tehtiin avaustaistossa lyhyen ajan sisään kolme osumaa, eikä itseluottamusta ainakaan parantanut viikonlopun vähintään lievä yllätystappio Manchester Unitedille. Runsasmaalisuutta on helppoa odotella, sillä manchesterilaiset joutuvat ottamaan riskejä mitä pidemmälle ottelu etenee. Toisaalta nopea avausmaali voisi luoda epävarmuutta punapaitojen puolustuspelaamiselle, ja se joutuu jo muutenkin valtavaan testiin. Vierasjoukkueen lähtökohdat ovat numeroiden valossa erinomaiset, mutta loukkaantumiset tekevät kokoonpanon suhteen ongelmia. Useita tärkeitä pelaajia on sivussa, kun taas isännillä ei pitäisi olla lainkaan terveyshuolia. Taivaansinisten peliesitykset ovat alkaneet viime aikoina hieman yskimään, sillä kaikki kilpailut mukaanlukien viiteen edelliseen otteluun alla on peräti kolme tappiota. Se on hyvin harvinainen tilanne manchesterilaisten kannalta. Tämä on toisaalta mahtava tilaisuus kotijoukkueelle, sillä nyt heitä mitataan ihan uudella tavalla. Pallonhallinta ja maalintekoyritykset menevät varmasti Manchester Cityn tahtiin, ja materiaaliltaan miehistöjen eroavaisuus vain korostuu Liverpoolin poissaolojen vuoksi. Olisi yllätys, jos vierasjoukkue venyisi taisteluparissa jo toiseen voittoon. Huippujännittävä ilta on varmasti odotettavissa.

AS Roma – Barcelona | Viasat Urheilu

Jalkapallon Mestarien liigassa yhteen iskevät AS Roma ja Barcelona. Miehistöjen ensimmäinen kohtaaminen päättyi vierasjoukkueen juhliin murskalukemin, joten realistisia mahdollisuuksia kotijoukkueella ei liene venyä taisteluun jatkopaikasta. Illan toisessa ottelussa sellainenhan on täysin mahdollista, mutta roomalaisten pitäisi pelata koko kauden paras kamppailu, eikä sekään todennäköisesti riittäisi viemään heitä jatkoon. Italialaiset ovat olleet viime aikoina heikossa pelivireessä, joten pelaajiston itseluottamus ei ole varmasti korkealla. Viikonloppuna Fiorentina nappasi heidän vieraana yllätysvoiton. Camp Noulla saapasmaan ylpeydellä oli huonoa onnea aivan tarpeeksi, sillä ryhmä teki peräti kaksi omaa maalia. Italialaisjätti pystyi rakentamaan maalintekoyrityksiä toistakymmentä kappaletta, joten mahdollisuuksia olisi ollut hyvin toisenlaiseen lopputulokseen. Katalonialaiset ovat kulkeneet jälleen voitosta voittoon lukuunottamatta yhtä tasapeliä Sevillan kanssa, ja vierasjoukkue on viimeistellyt vähintään kaksi maalia jokaisessa taistossa jo kuukauden ajan. Espanjalaisjätti pääsee pelaamaan Italiassa ilman valtavia paineita, ja yksi osuma ratkaisisi käytännössä varmuudella jatkopaikan. Illan toisen ottelun tavoin useita maaleja on syytä odotella, sillä AS Roma joutuu hakemaan riskillä maaleja. Kotijoukkueen on pakko tehdä yhdestä kahteen maalia ensimmäisellä puoliajalla, jotta edes pienet toiveet olisivat elossa. Riskien ottaminen avaa Barcelonalle monia hyviä saumoja, ja kun tasoero on valmiiksi selvä, muu tulos kuin vierasvoitto olisi yllätys.

Aston Villa – Cardiff

Aston Villa kohtaa Cardiffin, kun ottelut jatkuvat jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa. Tiedossa on koko kierroksen mielenkiintoisin kamppailu, sillä molemmat miehistöt taistelevat samoista sijoituksista aivan sarjataulukon kärkipään tuntumassa. Viiteen edelliseen otteluun kotijoukkue on saalistanut vain yhden voiton, ja jo pitkään isännät ovat esiintyneet yllättävän epätasaisesti ja ailahdellen. Viimeisimmässä kamppailussa tappio tuli Norwichille. Kotietu on ollut toisaalta yhä hyvä, sillä viiteen viime kotipeliin on tullut häviö vain kertaalleen. Walesilaiset eivät ole voittaneet kahdessa edellisessä ottelussa, mutta vierasjoukkue on kulkenut muuten voitosta voittoon. Kymmeneen viimeiseen taistoon kaksi viimeisintä välienselvittelyä ovat olleet ainoita ilman voittoja. Puolustuspelaaminen on ollut erinomaisella tasolla, ja Aston Villaan nähden alakerta on antanut illasta toiseen mahdollisuuden taistella voitosta. Kotijoukkueen puolustuspelaaminen on ollut selvästi epävarmempaa, josta hyvä esimerkki saatiin viimeksi Norwichin vieraana. Sitä aiemmin kolme ottelua menivät alakerran suhteen paremmin, mutta vastustajat olivat kylläkin kaikkea muuta muita kuin vahvoja. Tässä taisteluparissa kotietu on ollut merkittävä, mutta Cardiffilla on tällä kerralla erinomainen mahdollisuus jatkaa Aston Villan epätasaisia peliesityksiä.

Fulham – Reading

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa Reading matkustaa testaamaan Fulhamin päivän pelivireen. Kotijoukkue on ollut pitkään erinomaisessa pelivireessä, ja voittoja on tullut voittojen perään yhtä tasapeliä lukuunottamatta. Vierasjoukkuekin on saanut lähiaikoina muutaman voiton, mutta nimenomaan reissussa heillä on ollut edelleen merkittäviä vaikeuksia. Siellä kymmeneen edelliseen taistoon alla on ainoastaan yksi voitto. Kolmeen viimeiseen matkaotteluun omissa verkot ovat soineet yhteensä yhdeksän kertaa, mutta vastustajat ovat olleet toisaalta sarjan parhaimmistoa. Otteluohjelma ei ole menossa helpompaan suuntaan, kun Mökkiläiset voivat nousta voitolla sarjataulukossa jo kakkoseksi. Olisi selkeä yllätys, jos isännät eivät onnistuisi voittamaan, sillä valkopaitojen kotietukin on ollut niin vahva. Omien kannattajien edessä on tullut koko alkukausi pelkkiä voittoja lukuunottamatta yhtä tasapeliä ja yksi tappiota, mutta tappio tuli FA Cupin puolella Southamptonille. Tammikuun kuudennen päivän jälkeen vain yksi miehistö on viimeistellyt lontoolaisten vieraana ylipäätänsä lainkaan maaleja. Historian valossa Reading on ollut Fulhamille yllättävän vaikeasti voitettavissa, sillä kotijoukkue on voittanut heidät edellisen kerran toissavuonna. Nyt siihen on tulossa todennököisesti muutos, sillä juuri mitkään asiat eivät tue vierailijoiden isoa yllätystä.

Sunderland – Norwich

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa kohtaavat Sunderland ja Norwich. Kotijoukkue on menossa tätä menoa ensi kaudeksi maan kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Isännät löytyvät sarjataulukosta viimeiseltä sijalta yhdessä Burton Albionin kanssa, ja monet tekijät eivät anna sellaista kuvaa, että sieltä olisi suunta ylöspäin. Raitapaidat venyivät edellisellä kierroksella tasapeliin Leedsiä vastaan, mutta onnistumisia on tullut niin harvakseeltaan. Yksittäisiä hyviä peliesityksiä seuraa monta huonoa kamppailua, eikä tilannetta auta myöskään onneton kotietu. Yhtään voittoa ei ole tullut siellä tammikuun 20. päivän jälkeen. Derbyä vastaan oli ilo nähdä, että pitkästä aikaa koko ryhmä venyi komeaan suoritukseen. Se ei toki poista sitä, että kotikentällä vastustajat ovat saaneet viimeistellä aivan liikaa helppoja osumia, ja omissa verkot ovat soineetkin koko kauden aivan liian tiheästi. Kanarianlinnut nappasivat edellisellä kierroksella voiton Aston Villasta, ja vierasjoukkue on lähiaikoina saalistanut voiton myös Readingista. Peliesitykset eivät ole olleet kuitenkaan tasaisimmasta päästä, ja lyhyidenkin voittoputkien rakentaminen on ollut liikaa vaadittua. Viimeisin vierastaisto päättyi selvään tapppion QPR:lle, mutta nyt vastustajan taso on entistä heikompi. Suuressa kuvassa Norwich on kymmeneksi paras vierasjoukkue, mutta viimeisimmästä reissupelin voitosta alkaa olla aikaa. Nyt vastassa on heikoimpia mahdollisia vastustajia, ja vaikka nousukarsinnat ovat jäämässä tätä menoa haaveeksi, tätä parempaa mahdollisuutta ei tule päästä vieraissakin jälleen voittojen pariin.

Sheffield United – Middlesbrough

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa vastakkain asettuvat Sheffield United ja Middlesbrough. Viiteen edelliseen otteluun kotijoukkue on saalistanut vain yhden voiton, ja tätä menoa heidän haaveet nousukarsintoihin pääsemisestä eivät ole pitkään realistisia. Kuudenteen sijaan ei ole matkaa kuin neljä pistettä, mutta lyhyidenkin voittoputkien rakentaminen on tuottanut liikaa ongelmia. Pienenä puolustuksena on sanottava, että lähiaikoina on tullut sentään useampi tasapeli. Niillä ei kuitenkaan ole asiaa nousukarsintoihin, joten paluu voittojen pariin on tapahduttava nopeasti. Kun vierasjoukkue on nimenomaan kuudennella sijalla, ottelussa panokset ovat normaalia suuremmat. Isännät eivät saisi missään tapauksessa hävitä, ja hyvänä asiana kotietu on ollut viime aikojen vaikeuksista huolimatta kunnossa. Viiteen edelliseen kotiotteluun alla on kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Punapaidat nappasivat edellisellä kierroksella voiton Nottinghamista, mutta Sheffield Unitedin tavoin vierailijoiden pelivire ei ole ollut erikoinen. Tasapeli Burton Albionia vastaan oli kaikkea muuta kuin hyvä suoritus, ja Wolverhamptonia vastaan edes kahden miehen ylivoimalla pelaaminen ei tuottanut pistettäkään. Lisäksi vieraissa viiteen edelliseen reissukamppailuun alla on vain yksi voitto, ja tien päällä miehistö on tehnyt vain kerran tammikuun 20. päivän jälkeen enemmän kuin yhden osuman. Suurten panosten ottelussa tasapelin todennäköisyys vaikuttaa korostuvan, ja myös seurojen aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet hyvin tiukkoja.

Burton Albion – Hull

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjan ottelussa pisteistä taistelevat Burton Albion ja Hull. Molemmat miehistöt taistelevat samoista sijoituksista putoamista vastaan, mutta vierasjoukkueella lähtökohdat ovat kuitenkin kotijoukkuetta paremmat. Tiikerit ovat keränneet ensinnäkin pisteitä 12 kappaletta enemmän, heillä on ollut kaksikosta enemmän maalintekovoimaa, ja myös viime aikoina oranssimustat ovat menestyneet paremmin. Sarjajumbo on saalistanut kahteen edelliseen otteluun kaksi tasapeliä, mutta voittoja ei ole tullut pitkään aikaan. Pelaajiston itseluottamus on selvästi matalalla, kun onnistumisia ei tule yksittäisiä tasapelejä lukuunottamatta. Enemmän kuin yhden maalin tekeminen samassa kamppailussa on ollut liikaa vaadittua, ja myöskään kotietu ei ole ollut edes välttävällä tasolla. Omien kannattajien edessä yhtään voittoa ei ole tullut syyskuun puolen välin jälkeen. Jotain iloa ovat tuoneet sentään kaksi edellistä kotikamppailua, jolloin Bristolia ja Middlesbroughia vastaan lopputuloksena olivat tasapelit. Hull on viiteen edelliseen vierasotteluun saalistanut vain yhden voiton, mutta vierasjoukkue on saanut paljon onnistumisia hyökkäyspäässä. Lisäksi edellinen kotikamppailu päättyi murskavoittoon QPR:n kustannuksella. Myös tasapelit kärkipään porukoita Wolverhamptonia ja Aston Villaa ovat tehneet varmasti hyvää pelaajiston itseluottamukselle. Sen pidemmättä puheitta muu lopputulos kuin vierasvoitto olisi varmasti yllätys.

Nottingham – Brentford

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjaa, paremmuudestaan taistelevat Nottingham ja Brentford. Sarjataulukossa miehistöjen välinen piste-ero on 15 pistettä vierasjoukkueen eduksi. Edelliseen viiteen otteluun kotijoukkue ei ole saalistanut yhtään voittoa, ja samalla hyökkäyspelaamisen kanssa on ollut jälleen suuria vaikeuksia. Punapaidat ovat napanneet kylläkin useita tasapelejä, mutta viimeisimmästä voitosta on aikaa yli kuukausi. Kahteen edelliseen kamppailuun alla on kaksi tappiota ja ei yhtään tehtyä maalia, joten muuten hyvin toimiva puolustuspelaaminen ei ole ollut edellisissä taistoissa aivan samalla tasolla. Forestin kotietukin on ollut kaikkea muuta kuin hyvä, sillä viiteen edelliseen kotiotteluun alla on vain yksi voitto. Sielläkin maalinteon kanssa on ollut tarpeeksi vaikeuksia, sillä muutamaan kuukauteen ryhmä on vain kerran tehnyt enemmän kuin yhden maalin. Isäntien tavoin vierasjoukkue on saanut lähiaikoina useamman tasapelin, mutta heillä on alla myös muutama voittokin. Ne ovat tulleet kahdelta edelliseltä kierrokselta, joten pelaajiston itseluottamus on menossa kohti parempaa. Vierailijat ovat puolustaneet vastustajan tavoin pääasiassa erinomaisesti, mutta sillä erotuksella, että sarjakympiltä on löytynyt myös ratkaisuvoimaa. He ovat jääneet maaleitta edellisen kerran kuukausi sitten. Ennusmerkkien valossa vierasvoittoa voidaan pitää todennäköisimpänä vaihtoehtona, sillä moni tekijä puoltaa heidän voittoa.

QPR – Sheffield Wednesday

QPR kohtaa Sheffield Wednesdayn jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa. Tiedossa on todennäköisesti koko kierroksen yksi tasaisimmista otteluista, ja sarjataulukossa miehistöt ovatkin aivan toistensa tuntumassa. Kotijoukkue hävisi edellisellä kierroksella murskalukemin Hullia vastaan, mutta lähiaikoina on tullut myös muutama voittokin. Niistä molemmat tulivat lähivuosina Valioliigassa pelanneista ryhmistä, eikä tasapeli erinomaisessa iskussa olevaa Fulhamiakaan vastaan ollut yhtään hassumpi suoritus. Useammasta onnistumisesta huolimatta vierasjoukkue on ollut viime viikkoina paremmassa pelivireessä. Viiteen edelliseen otteluun alla on kolme voittoa, joskin voittoputki tuli päätökseen viimeisimmässä taistossa Fulhamille. Sheffield Wednesdayn ongelmat löytyivät kuukaudesta toiseen vieraissa pelaamisesta, sillä he pelasivat pitkään ilman ainuttakaan reissuvoittoa. Siihen on tullut selkeä muutos, sillä kaksi edellistä matkaottelua ovat tuottaneet yhtä monta voittoa. Toinen voitoista tuli toisaalta onnetonta Sunderlandia vastaan. Historian valossa QPR ja Sheffield Wednesday ovat pelanneet säännöllisesti äärimmäisen tiukkoja ja tasaisia kohtaamisia. Edelliseen viiteen välienselvittelyyn voittaja ei ole ratkennut kertaakaan suuremmalla kuin maalin erolla. Ärrät ovat omien kannattajien edessä puolustaneet hyvin, sillä yli kahteen kuukauteen vain kerran heidän vieraana on tehty enemmän kuin yksi maali. Vaikka vierailijat ovat saaneet reissussakin hyökkäyspelaamista kuntoon, suuressa kuvassa miehistö on tehnyt tien päällä keskimäärin alle yhden maalin kamppailua kohden. Näistä lähtökohdista tasapelin todennäköisyys vaikuttanee korostuvan.

Bolton – Millwall

Jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa Bolton saa vieraakseen Millwallin. Kotijoukkue hävisi edellisellä kierroksella selvästi Derbyä vastaan, ja muutenkaan viime ajat eivät ole tuottaneet onnistumisia yhtä voittoa lukuunottamatta. Koko kauden vaivanneet hyökkäyspelaamisen vaikeudet ovat olleet jälleen esillä, ja miehistö on viimeksi tehnyt vähintään kaksi osumaa aivan joulun alla. Monesti puolustuspelaaminen on olosuhteisiin nähden hyvällä tasolla, mutta jatkuvien tehottomuuksien vuoksi lyhyidenkin voittoputkien rakentaminen on tuottanut liikaa vaikeuksia. Samaa ei voida sanoa vierasjoukkueesta, joka on viiteen edelliseen kamppailuun saalistanut neljä voittoa. Sinipaidat ovat pelanneet jo pitkään erinomaisesti, ja yli kuukauteen heitä vastaan on tehty osumia vain yhdessä taistossa. Millwall ei ole pelannut moneen viikkoon sarjan parhaimmistoon kuuluvia nippuja vastaan poikkeuksena edellisen kierroksen selkeä voitto Bristolista, mutta vierasjoukkue on menestynyt aiemmin hienosti myös kärkiryhmiä vastaan. Esimerkiksi Derbyä ja Cardiffia vastaan miehistö venyi tasapeliin. Lähtökohtaisesti Millwallia on syytä pitää vieraissakin selkeänä ennakkosuosikkina, sillä sinipaidat ovat myös reissussa edenneet aikalailla voitosta voittoon yhden tasapelin ohella. Vierailijat ovat sarjataulukossa vielä nousukarsintasijoitusten ulkopuolella, mutta tätä menoa siihen tulee pian muutos heidän eduksi.

PELAA VAKIO UNIBETILLÄ!

Ilmainen Rizk of Wheel onnenpyöräytys!

Ilman talletusta saat pyöräyttää ilmaiseksi "Rizk of Wheel" onnenpyörää. Pyöräytä ja voitot saat pitää ilman talletusta. Tallettajalle 200% 100€ bonus eli esimerkiksi talleta 50€, saat 100€.